Co vše potřebuje vrtulníkář

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

Re: Co vše potřebuje vrtulníkář

#46 Příspěvek od František Koudelka »

Jo, to asi taky, ne letiste velmi dobra vec, ja si vse delam doma na stole, nabiju a du litat, vylitam co mam a jdu dom, kdyz se neco posere tak jdu taky dom, mam to tak do peti minut autem tam kam chodim, takze bez tohohle se ja vice mene obejdu, ale taky urcite super vec, nad cim sem jeste uavzoval, to bych asi vyrobil, nejakou plochu na starty a pristani, treba metr krat metr, mozna vetsi, idelane skladaci, treba na nejakych kratkych nozickach, kdyz neni posecena trava vrtulka je cela zelena a u 450 se mi to parkrat chytlo za travu bud lyzinou nebo ocasem

ale jinak piste kdo co mate, a jak vam to pomaha, myslim ze kazdy zacatecnik by mel tohle vedet, pokud to mysli vazne, bez ceho se proste casem neobejde a od toho se odviji potreba mit neco v penezence
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
OPR
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od OPR »

dagx píše:Simulator a zkušenějšího vrtulnikáře poblíž.Začínal jsem bez toho a postup byl hodně pomalý

Simulátor je taky dost důležitá věc, ale ne tolik jako zkušený kolega vrtulníkář na blízku. Když vidím kolikrát mechanické nastavení vrtulníku nějakého začátečníka, bych brečel. Simulátor je jedna věc a taky dost důležitá. Ale taky je důležité, aby byl někdo na blízku a vysvětlil, dal za uši a tak.
beka

#48 Příspěvek od beka »

A já když jdu lítat s mcpx-bl a nebo 130x tak sebou beru takovou malou kosu nebo chceteli srp,abych si posekal trávu na startování i přistání,ale stejně trávu sekám i u trex500 abych neměl zelenou vrtulku. u BL se mi natočila tráva okolo a vytrhlo to táhlo a to uletělo a už jsem ho nenašel.A ještě skládací židličku.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
zdzd

#49 Příspěvek od zdzd »

beka píše:.A ještě skládací židličku.

To jakože při řízení sedíš? Neděláš dobře...
beka

#50 Příspěvek od beka »

zdzd píše:To jakože při řízení sedíš? Neděláš dobře...

Ne nesedím,ale chodíme dva nebo tři tak jeden lítá a další koukají v sedě a kritizují.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
boda123

#51 Příspěvek od boda123 »

proc si nesednout pri rizeni???Prosim trochu to rozvedte,diky
dagx
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od dagx »

Těch 5 minut mi za to nestojí. Můžeš si sednout,klidně i lehnout ale nemůžeš u toho být ve střehu.Jak budeš případně uhýbat? :)Pokud si začátečník,co budeš dělat když si zaletíš za hlavu? Jeden sedící je na mojehobby.cz. :wink:
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“