Troll píše:Já preferuji vyvážit motory zvlášť a vrtule taky zvlášť. Pokud se to vyváží jako jeden celek, tak je výsledek lepší, ale ne o moc. Potíž je pak v tom, že se na stejný motor musí nasazovat stejná vrtule, se stejným unašečem v přesně stejné poloze. A při poškození vrtule nastává celá ladící anabáze od začátku. Vyvážit motory a vrtule zvlášť je pohodlnější a pokud se to udělá dobře, tak výsledek je naprosto přijatelný.
Když se to vyváží zvlášt, tak po nasazení to stejně vybruje, vrtule udělá páku a nasčítají se vůle i na vyváženém motoru.
Záleží také hodně na tom jak kvalitní máme motory AXI-nebo vyvaklanej Turnigy s ohlou hřídelkou, které dost často posílají jako nové. Pak uložení motoru méně vhodná je zadní montáž, zase vůle a velká páka, a unašeče, Všechny co jsou z HK vyházet a nahradit MPjet.
Pokud máme kvalitní motor, rovný bez vůlí, bez zadní montáže s kvalitním unašečem a kvalitní vrtulí, pak můžem vyvážit motor a vrtuli zvlášt a může to být dobré.
Pokud máš motor z HK zadní montáž slabé ramena coptery a velkou vrtuli, vyvažoval bych to s vrtulí dohromady, jinak nemáš šanci.
U letadel to není tak znatelné, tam vybrace pohltí trup a křídla. Takže ani na omak letadlo nevybruje, když ten samí motor dáš na copteru tak bude vybrovat. Tenká kroutícíse ramena a ani kostra coptera vybrace nepohltí a ke všemu tam není jeden motor ale 4 a víc.
Bohužel nevýhodou je to že když vrtuli zlomíš tak postup vyvažování musíš po výmněně zopakovat, a je to docela opruz a trvá to. Ale předpokládám že pilot co natáčí s kamerou má copter vyladěný a má to v ruce, já jsem už vrtuli nezlomil snad přes rok a něco. A když tak na slabou baterii.
To mé video je GoPro bez jakého koliv utlumení kamery, přímo natvrdo na rámu Hexacoptera.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....