Vlnění videa

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Zpráva
Autor
Duffs

Re: vlnění videa

#46 Příspěvek od Duffs »

MarkAurel píše:RD32 II dosla pred zhruba 10 dnami a po skuske som mal velmy mierne vlnenie videa, kedze osky motorov som uz mal skratene tak som odstranil hlinikove kuzele-matice z vrtul a pouzil klasicke matice, vibracie su uplne prec.

PS: vrte boli take lahucke ze vivazit sa nedali

Mohol by si ukázať video z letu. Tiež o nej uvažujem.
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od MarkAurel »

Riesim este vibracie dnes chcem skusit vivazit motorceky, na videu samozrejme poznat ako pri kazdej kamerke ze ci je slnecno alebo pod mrakom, za tu cenu je to dobra kvalita jedine co nema je opakovane fotenie no da sa doriesit pridanim serva na spust.

EDIT: motorceky som ako tak dovazil, bolo to strasne, pouzil som aplikaciu na vibracie pre Android, ostava skusobny let ze ci som nieco doriesil
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od MarkAurel »

nie a nie sa ich zbavit:

http://youtu.be/v-Bib_Xzu7c
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Dejfak »

Vyvážit se to dá, už jsem to tu popisoval, je hloupost vyvažovat samotný motor.
Musí se to vyvažovat jako celek. tedy vyvažovat motor s vrtulí.

Po vyvážení
http://dejfak.rajce.idnes.cz/Vyvazene_v ... ule_ok.jpg
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od MarkAurel »

tuto info som v podstate prehliadol, a co sa vlastne v celku vivazuje? zrejme vrtula
Troll

#51 Příspěvek od Troll »

Já preferuji vyvážit motory zvlášť a vrtule taky zvlášť. Pokud se to vyváží jako jeden celek, tak je výsledek lepší, ale ne o moc. Potíž je pak v tom, že se na stejný motor musí nasazovat stejná vrtule, se stejným unašečem v přesně stejné poloze. A při poškození vrtule nastává celá ladící anabáze od začátku. Vyvážit motory a vrtule zvlášť je pohodlnější a pokud se to udělá dobře, tak výsledek je naprosto přijatelný.
zskal
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od zskal »

MarkAurel píše:nie a nie sa ich zbavit:

http://youtu.be/v-Bib_Xzu7c

Já se s tím momentálně potýkám taky a zjistil jsem že naprostý základ jsou vrtule. V podstatě to ani nemá cenu zkoušet pokud nenasadíš APC nebo Graupner (nebo samozřejmě něco lepšího, ale taky i dražšího). Všechna no name čína je k ničemu a nejde solidně vyvážit. Pokud má copter navíc i nějakou váhu, tak dost rozhoduje i tuhost vrtulí. Momentálně mám GoPro "posazené" tímto stylem na pěnových ucpávkách do uší, a jak se zdá tak je to zatím nejlepší řešení co jsem zkoušel...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Dejfak »

Troll píše:Já preferuji vyvážit motory zvlášť a vrtule taky zvlášť. Pokud se to vyváží jako jeden celek, tak je výsledek lepší, ale ne o moc. Potíž je pak v tom, že se na stejný motor musí nasazovat stejná vrtule, se stejným unašečem v přesně stejné poloze. A při poškození vrtule nastává celá ladící anabáze od začátku. Vyvážit motory a vrtule zvlášť je pohodlnější a pokud se to udělá dobře, tak výsledek je naprosto přijatelný.

Když se to vyváží zvlášt, tak po nasazení to stejně vybruje, vrtule udělá páku a nasčítají se vůle i na vyváženém motoru.
Záleží také hodně na tom jak kvalitní máme motory AXI-nebo vyvaklanej Turnigy s ohlou hřídelkou, které dost často posílají jako nové. Pak uložení motoru méně vhodná je zadní montáž, zase vůle a velká páka, a unašeče, Všechny co jsou z HK vyházet a nahradit MPjet.
Pokud máme kvalitní motor, rovný bez vůlí, bez zadní montáže s kvalitním unašečem a kvalitní vrtulí, pak můžem vyvážit motor a vrtuli zvlášt a může to být dobré.
Pokud máš motor z HK zadní montáž slabé ramena coptery a velkou vrtuli, vyvažoval bych to s vrtulí dohromady, jinak nemáš šanci.
U letadel to není tak znatelné, tam vybrace pohltí trup a křídla. Takže ani na omak letadlo nevybruje, když ten samí motor dáš na copteru tak bude vybrovat. Tenká kroutícíse ramena a ani kostra coptera vybrace nepohltí a ke všemu tam není jeden motor ale 4 a víc.
Bohužel nevýhodou je to že když vrtuli zlomíš tak postup vyvažování musíš po výmněně zopakovat, a je to docela opruz a trvá to. Ale předpokládám že pilot co natáčí s kamerou má copter vyladěný a má to v ruce, já jsem už vrtuli nezlomil snad přes rok a něco. A když tak na slabou baterii.
To mé video je GoPro bez jakého koliv utlumení kamery, přímo natvrdo na rámu Hexacoptera.
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Bumpy_SK »

neskusali ste odvibrovavat motory? ako tu http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... st12083233
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od MarkAurel »

prisiel som na to ze prave jeden predny motor ma zrejme loziska vhodne na zamenu za nove, zatial som dal jedno pouzite, je to lepsie no nie o moc, celkovo sa mi zlepsenie vivazenia moc nedary tak skusim upravich ulozenie kamierky nieco na sposob navodu-linku od zskala.

Asi je fakt lepsie zainvestovat do lepsich motorcekov alebo aspon nizsich kde paka-dlzka osky nieje taka velka
alexik46

#56 Příspěvek od alexik46 »

zdravim precetl jsem si tu všechny příspěvky o problemu s vibracemi a mohu říct že sam takovy problem řeším taky ...koupil jsem hotovy postaveny copter a létal než nastal první pad z cca2m vyšky odnesla to jen jedna vrtulka ale po vyměně se to moc nezlepšilo je to opravdu laborovaní a věčné zkoušení vrtule mam apc 10-47 ktere jsem pro jistotu taky prevažil ale stale malé vibrace přetrvavají zde je videjko http://www.youtube.com/watch?v=WQEXsQa9ebk a na mých předchozích žádné vibrace nejsou
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Dejfak »

Jestli nebudeš mít ohlou hřídel z té rány.
alexik46

#58 Příspěvek od alexik46 »

Dejfak píše:Jestli nebudeš mít ohlou hřídel z té rány.

trochu špatně jsem to popsal mam unašeč přímo na motoru a hřídel je schovana na druhé straně v rámu ale i tak jsem vyměnil 2 motory jen pro kontrolu (žadna změna) tím jsem chtěl popsat že zbavení veškerych vibrací je fakt dost těžké
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Dejfak »

Těžké není spíš jen si dát práci a pečlivě to udělat

Dělám to tak
Připojím servotestr na jeden motor copteru, vždy se musí zkoušet jen jeden motor a vrtule se musí vyvažovat s motorem!
Takže máš připojený jeden motor, roztočíš ho v celém rozmezí otáček a zjistíš že ti rameno co na něm drží motor vrní. Tak vezmu kousek lepenky 5x5mm a přilepím jej na označený list, označený třeba lihovkou abys věděl na jakém si to zkoušel když to slepíš.
Takže přilepíš a roztočíš, bud to bude lepší nebo horší, když horší tak to zkusíš na opačnou stranu listu, když ani to nepomůže tak vrtuly s označeným unašečem proti motoru otočíš o 90° zase označení je kuli tomu kdyby to bylo ještě horší tak abys to vrátil zpátky.
Když se ti povede nalepením lepenky vrnění co nejvíce odstranit tak pak si znovu označ unašeč a milimetrovým pootáčením unašeče oproti motoru zjistíš kde to vrní opravdu nejmín. Doprava doleva.
!unašeč to chce mít utáhlý ale ne nakrev, aby se dalo silou s unašečem silou pootočit, po vyvážení dotáhnout na provoz.
Nejvíc to stejně vrní někde v 1/3 plynu a když to budeš mít dotažené jak píšu a nebudeš dávat plný plyn tak je to O.K
Je to o praxi, po pár zkouškách zjistíš jak veliký kousek lepenky střihnout a různým testováním najdeš místo jestli ho dát na konec nebo do prostřed listu.
Měl jsem ten samí problém jako ty, tohle to vyřešilo dokonale.
Mám Hexu takže 6 vrtulek byl mazec na 1.5hod.
Když jsem to dělal podruhé tak jsem to zvlád za 30min
Chce si to opravdu s každým motorem vyhrát a najít místo kde to nejméně vrní, pak budeš mít obraz jak zrcadlo.
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od MarkAurel »

Ja so uz prerobil ulozenie kamierky a idem to testnut
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“