spolehlivost/chybovost FrSky

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
mihlit
Kontaktovat uživatele:

Re: spolehlivost/chybovost FrSky

#46 Příspěvek od mihlit »

To nic, to jsem si asi špatně vyložil větu z fb: "V budoucnu pak i přímý prodej výrobků." Bral jsem v "budoucnu" asi jako mnohem kratší budoucnost, než je myšleno :) To, že nebude, je špatná zpráva.

To vario jsem četl už nevím přesně kde (někdo od t9x firmwarerářů to psal), že prý bude novější vario, odolnější proti rušení a s větší přesností i rychlejší aktualizací.
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Kissman »

O novinky samozrejme neprijdete... budou na FCB a pak i na zminem webu :wink:
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od RiMr »

Kissmane,
nemáš prosím tě v dosahu FrSky anténu na Tx DIY modul?
Už jsem přišel, v čem je zrada na tom rádiu, na které jsem rozbil BoTa (a majitel předtím další éro) - vadná anténa. Resp. jako by občas nebyla nasazená. Myslím, že je zrada v tom šroubovém spoji. Nebo jestli je vevnitř ukrucená? Nevím. Ale rádio s ní cca rok či kolik šlapalo a pak to začalo zlobit. Tak předpokládám nějaké mechanické poškození.

Dík!
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od RCStudio »

Neni to standardni wifi antena s SMA konektorem kterou sezenes v ksefte s it?
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od jyrry »

RiMr píše:.... FrSky anténu na Tx DIY modul?.....

jestli myslis ten sroubovaci pendrek, tak ten mam novy v suplicku - omylem objednano pro ASSAN ale ten se lisi (dirka/kolicek)...
jyrry.webnode.cz
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Kissman »

Zdar, byl sem ted par dni mimo, napisu ti sz ;)
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od RiMr »

OK, diky moc.
Problem je v tom sroubovem spoji mezi koaxem a pendrekem.
Proste jsem pri dalsich testech zjistil, ze sem tam najednou spadne signal o treba tretinu a kdyz jsem tu antenu odsrouboval, tak signal zustal na te nizke hodnote.
Kdyz jsem k modulu pripojil antenu z jineho modulu, tak je vse OK.
Ono se to da koupit treba v Giantcodu, ale nez to dojde.... tak se prave ptam tady :)
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od jyrry »

RiMr píše:.... nez to dojde.... tak se prave ptam tady :)

uz rano jsem tu antenu mohl hodit do obalky a po 14:00 se mohla dat na jednodenni cestu...
jyrry.webnode.cz
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od RiMr »

Dekuju moc, ale ja prave potrebuju i ten koax, kdyz vymenim jen pendrek, problem zustava.
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od jyrry »

aaaa, tak to jsem to blbe pobral...
mam tu sice DYI modul ze ktereho by se to dalo vyskubnout, ale je prakticky temer na ceste k novemu majiteli... Kdyby si to rozmyslel (dozvim se brzy), muzem se domluvit... Ja vyskubnu a ty objednas...

eventelne kdybys ho chtel ten DYI cely, je k mani za 402,- (za stejne podminky rozmysleni se) ...
jyrry.webnode.cz
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od RiMr »

Dekuju moc, jsi hodný. Uvidím, co mi napíše Kissman a dám vědět. A rovnou to objednám v Giantu, tak jak tak.

#57 Příspěvek od coro »

RiMr píše:OK, diky moc.
Problem je v tom sroubovem spoji mezi koaxem a pendrekem.
Proste jsem pri dalsich testech zjistil, ze sem tam najednou spadne signal o treba tretinu a kdyz jsem tu antenu odsrouboval, tak signal zustal na te nizke hodnote.
Kdyz jsem k modulu pripojil antenu z jineho modulu, tak je vse OK.
Ono se to da koupit treba v Giantcodu, ale nez to dojde.... tak se prave ptam tady :)

Tak keď s anténkou z iného modulu je to ok, tak je asi utrhnutý konektor v anténke, nie? Je to asi o tom že keď sa anténka zalomí v kĺbe, a potom sa ňou točí, nemôže sa dobre pretáčať koax+balun+anténka vnútri v paličke a utočí sa z konektoru.. Klasický problém u všetkých značiek rádií.. Jeti sa ale taký prípad snaží detekovať a keď je pri zapnutí signál podozrivo slabý tak odpíska varovanie - no, ale 10mW na 1 meter, sa mu slabé nezdá a nepíska.
EDIT: už chápem, že je na U-FL konektore aj ten koax ku konektoru..

A ešte jedna vec, včera som mal výpadok signálu s duplexom, letel som čo najďalej ako dovidím PC Cessnu (zase tvrdím že to je viac než 450m a mám to aj natočené a porovnané s mapou), a začalo mi to pípať - keď som to dostal k sebe a pristál, samozrejme som mal nastavené 10mW výkon lebo tak to mám keď sa s tým len hrám doma..... :)
Ale princíp - ak by spadol výkon na tretinu, stále by to bolo 3x viac ako to s čím som si odlietal včera tri lety. Takže to asi spadne výraznejšie alebo to vyžaruje úplne iným smerom ako by si potreboval...
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od RiMr »

Díky Coro, už jsem to objednal z Giantu, ono to tu do týdne bude, se to asi nepotento.
Ta anténka/vodič k tomu routeru má i ten "závit" na konci? Ze bych skočil do GME a ještě to koupil.

K tomu pádu signálu o tu třetinu - to bylo při testech, kdy bylo rádio od přijímače třeba 50m a přijímač byl pěkně na tyči. V letadle, v lam. trupu, to prostě při pádu spadlo najednou mnohem níž - kolik netuším - měl jsem jiné starosti :)
Ale mám pocit (ničím nepodložený), že jak je u FrSky signál kolem 15-20, tak už je to znát. Kdežto u JETI už se mi stalo, že mi obě antény hlásily "nic" a model jsem pořád řídil.
A stalo se mi to právě v tom Birdovi - testoval jsem na rozbitém trupu (už se opravuje) přijímač vevnitř a vně. A přestože je trup laminátový a mělo by to být OK, tak ten malý sedmikanál od JETI (nasměrovaný "blbě" rovnoběžnými anténami směrem od rádia) v trupu na cca 200m hlásil "nuly", ale vně trupu 4 a 3 sílu signálu na anténách. Tak nevím z čeho to soudruzi v USA laminovali... Takže v opraveném BoTovi už budou anténky vyvedené pěkně ven.

Zkoušel jsem i dosah FrSky bez toho přišrubovaného pendreku - na 200m kolem 30-50 "jednotek" (nevím co to je - procenta?) ale stačí pak třeba snížit vysílač níž nad zem a už to koktá. Prostě se mi zdá, že když není anténa v pořádku, tak to může mást "dostatečným" signálem, který je ale velmi "háklivý".

#59 Příspěvek od coro »

O gme a konkrétnych tovaroch neviem nič, len samotné šroubovacie anténky tu mám z rôznych routrov a všetky rovnaké - upravil som príspevok lebo som najprv nechápal že to je aj s káblikom, jeti ho má na modul letovaný..
Bez antény by som modul príliš neprovokoval, je to malý výkon ale od čistého otvoreného konca by sa mal v podstate komplet odraziť späť.
Napadá ma, že tie čísla čo to zobrazuje, by mohli mať nejaký logarytmický či exponenciálny priebeh, aby lepšie zodpovedali vzdialenosti - tam je asi už 20 a 0 malý rozdiel a stačí potočiť.
Off topic ale celkom by ma zaujímalo čo môže byť v tom lamináte, že tieni... voda??
tomashr

#60 Příspěvek od tomashr »

Malá poznámka k anténkám wifi: ona je docela zajímavá otázka, co je uvnitř pendreku... Nedávno se mi v ruce rozpadl jeden na pohled velmi "vznosně" vypadající, délka cca 12cm. A jen jsem zíral, uvnitř byl hned u konektoru klasický kus koaxu s odizolovaným lambda/4 kouskem "živého" vodiče v délce cca 3cm (identické řešení jako u RX antének FASST či Duplexu). Jinými slovy 2/3 délky pendreku bylo jen "šméčko na zákazníky" a nedělalo nic, ale doslova nic, ani nic není uvnitř, jen dutý plast. Najdou se i pořádně udělané kusy, kde je vytvořen kolineár z více úseků a tedy jistým ziskem, ovšem není to samozřejmost. V reálu to pak může mít docela výrazný dopad na dosah, hlavně u "jednosměrných" systémů...

Fungovat samozřejmě budou i ty mnou popsané jednoduché, ale vyzářený výkon se bude lišit.

Nevím, jak vypadá uvnitř originál FrSky, pokud je taky takto jednoduchý, tak pak je to jedno, ale jestli to je kolineár, tak by se měl vybrat kolineár i při výměně...
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“