pEPYK píše:Zdravím,
potřeboval bych radu ohledně výběru kvalitní vysílačky.
Chápu, že co přispěvěk, to jiný názor, ale já si je rád vyslechnu.
Létám nyní s větroňem Sky Climber a mám k němu i setový 5k vysílač - ten byl do úplných začátků.
Nyní už mám v plánu koupit nějakého akrobata (Katana - VA Models) a s tím přišla i potřeba nákupu "nějaké lepší" 2.4 GHz vysílačky.
A teď o co mi jde:
1) Koupit nějaký 6ti kanál (bratru za 4 tisíce) nebo investovat rovnou do více kanálové vysílačky?
Narovinu říkám, že rok, možná dva, budu pilovat létání právě a jen se zmíněnými stroji (EPP větroň na pohodovku, akrobat na divočinu), až potom přijde něco dalšího. Samozřejmě chápu, že víc kanálů nic nepokazí, ale kupovat do začátků 10ti a více kanálovou vysílačku mně přijde už moc...
2) Nevím, jestli je zas takový rozdíl mezi 6ti a 7mi kanálovou vysílačkou? K čemu ten sedmý kanál může třeba sloužit?
3) Věčné dilema: Spectrum, Hitec, Graupner, ...? Koho byste doporučili? Jaká je spolehlivost, možnosti nastavení (pro pokusy s mixy atd.) a užitná hodnota?
Osobně bych to viděl na:
DX6i nebo Optic 6 či Eclipse 7
4) Předpokládám, že AFHSS a DSMX jsou úplně jiné technologie, takže dle toho musím vybírat přijímače, je to tak?
Díky všem za názory
Čau, já se taky rozmýšlel dlouhou dobu nad Opticem 6 a Eclipsou, vzal jsem Eclipse, když budeš mít časem větroně tak si to spočítej: 2křidélka, 2klapky, sop, vop, motor, a to je celkem 7 kanálů, jasně, můžeš dát V kabel ale pak dočista ztrácíš možnost jakéhokoli programování. Jsou i větroně které mají vop na dvě serva, ale ty by nebyl problém spojit "Véčkem", přijde mi zbytečné mixovat výškovku s křidélky, to se dělá na akrobatech a ne na větroních. Na motoráky není co řešit, to stačí, a na akrobaty taky bohatě. Kdybys časem lítal velký makety (motoráka třeba i s klapkama, vlečnej hák, dýmovnice, pumovnice, osvětlení-to všechno dohromady tak už by to bylo málo, ale já to bral tak že kdybych měl peníze na to, abych koupil takové letadlo, tak bych měl i peníze na nové rádio. Pro "normální" větroně a motorové modely Eclipse v pohodě stačí. Programování je intuitivní, až na ty zkratky, jsou tam tuším že se tomu říká alfanumerické znaky, prostě ty čárky takže to má horší grafiku, ale mě to problém nedělá, jinak to programování je jednoduchý, udělám bez návodu věci co jsem nikdy nedělal, v pohodě. Optic a DX6i, kdybys chtěl lítat větroně s klapkama jsou nedostačující, a na motoráka, třeba jako na mojeho Pioneera by to bylo na hraně. Eclipse stojí 4500,- to by tak strašná investice nebyla, Optic je o litr levnější ale hned by ses ho zbavil. Takhle jsem uvažoval já.
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.