Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
kolrga na letišti s DX6i lital žhavíka 20ccm Diablotina, pak dokonce benyín boxera 60ccm... Myslim že ani jedno z těch letadel neletělo víc jak dva lety bez havárie. Hádej proč se spektrum dává do čínskej setů...? Mám pocit že to všechno je kvůli špatně udělané funkci HOLD, FAILSAFE a další vymoženosti... To si rači kup nějákýho graupnera nebo futabu na 35mHz než Spektrum... = já to furt lítám a nemám problémy...
Buckere, to je docela silná káva - výpadek s motorákem 1x za 3 lety končící havárií ... na 60ccm to nebude zrovna drobeček ...
To mně trošku zajímá - všechny závady způsobeny výpadkem ovládání? Instalace v pořádku, odděleny baterie a rozvody od sebe? Žádné jiskření? Padá to do failsafe nebo se to úplně odpojí? Co má za přijímače?
Jindra_S : podstatný fakt je, že po výmene za iný systém, tí čo rozbíjali, prestanú rozbíjať. Kde presne je dôvod, okrem chorej funkcie príjmačov, nikto nevie. Ale vraj tie príjmače menia v záruke aj po záruke za nové bez nejakých otázok... Ale aj bez skúmania čo im je...
Jindra_S píše:Buckere, to je docela silná káva - výpadek s motorákem 1x za 3 lety končící havárií ... na 60ccm to nebude zrovna drobeček ...
To mně trošku zajímá - všechny závady způsobeny výpadkem ovládání? Instalace v pořádku, odděleny baterie a rozvody od sebe? Žádné jiskření? Padá to do failsafe nebo se to úplně odpojí? Co má za přijímače?
Hele fakt ti přesně neřeknu, ale co sem do toho letadla viděl, tak tam měl nějákej 9ti nebo 10ti kanál příjmač se satelitem, kterej byl kolmo k ose modelu a daleko. příjmač byl za křídlem, vlastně co nejdál od baterií, serv a zapalování co to člo. Motor byl nějákej čína, ale odrušenej byl na 100 procent...
- jinak ten člověk-kolega si doufaje v zlepšení a zároveň ušetření teď koupil DX8 - přes zimu opravuje rozmlácený éra a připravuje 3metrovou maketu na benzín... Myslim že tu bude tolik lidí že mu tu DXku před sezonou vymluvíme.¨
Ale nechápu o čem diskutujete...
Prostě vysílačka a příjmače jsou základ, na kterém se nemá šetřit jestli se budou lítat takhle velký éra. Podívejte se na modelářské letiště a nenajdete nic jinýho než Futabu, Graupner-JR (nevim jak to je s FASSTem a HOTTem), teď JETIho a občasnýho Hiteca (Aurouru). Osobně požívám Graupner MC-19 na 35mhz a 2,4gHz MZK TWIN a min. 4 roky jsem nezažil selhání nebo škubnutí.
Jo buckere a ten přijímač byl oranzovej s jednou antenou vid? Zajímavé, že Howking kterej se sedkmistovkou helinou na signál nespadl, měl dx7 se a to lítá snad nejčastěji tady ze vsech... Jednou mu nějak divně chodil kolektiv, myslel že je to rádio, protože rozflakal druhou heli, koupil t8fg a pořád mu to dělalo.... nakonec našel zavadu v servu a po opravě heli rozsekal s Futabou na sracky- zajímavé, že s ní pak spadl. Rádio za to nemohlo vyklepal neco v hlavě, ale i s Futabou se prostě padá dál. Až uvidím někoho spadnout na signál dám vědět, ale to jsou jen takové forove povidacky. Jinak se spektrum přijímačem ar 500 se padalo to je fakt špatná série no...
Hunger, chyba samozrejme je často inde, ale k tomu čo sa pýtaš - paradoxne tie malé oranžády s jednou anténou, VRAJ nemrznú - t.j. že z 20-30 metrov od pilota to nepadá, ako s niektorými originálmi... Ak sa to niekomu preberie ešte za letu, nemala by to byť chyba príjmača ale nejaký BEC alebo niečo sprasené.. Pri chybe Spektrum príjmača treba odpojiť príjmačovky, aby zas začal fungovať...
Každopádne, slušné príjmače majú Failsafe nastavenie, a je vidno či doň prešli servá (t.j. fungoval procík príjmača a teda aj okrem iného mal napätie, len nemal signál - veĺmi zriedkavá vec ale reálna keď sa zlomí anténa alebo odíde modul vysielača), alebo nie a potom je to len o tom či tam to napätie bolo - a ak ano, t.j. bol tam napríklad 8A BEC alebo tvrdé príjmačovky, tak sa ľudia hnevajú.
Diky kluci mam v tom již jasno prolezl jsem tu sna 150stranek + vaše postřehy a spektrum zavrhnu a zkusím něco nového je to o něco malo víc než jsem předpokladal ale jdu do toho http://www.jino.cz/futaba-t8fg-super-r6 ... -8975.html
Doufam že je to jenom spravny krok a ted už to bude jen o rukach.
kemi-one píše:Diky kluci mam v tom již jasno prolezl jsem tu sna 150stranek + vaše postřehy a spektrum zavrhnu a zkusím něco nového je to o něco malo víc než jsem předpokladal ale jdu do toho http://www.jino.cz/futaba-t8fg-super-r6 ... -8975.html
Pán má rozum a chybu si určitě neudělal
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
kemi-one píše:Diky kluci mam v tom již jasno prolezl jsem tu sna 150stranek + vaše postřehy a spektrum zavrhnu a zkusím něco nového je to o něco malo víc než jsem předpokladal ale jdu do toho http://www.jino.cz/futaba-t8fg-super-r6 ... -8975.html
I jako spokojený vlastník Spektra si myslím, že se určitě nejedná o špatný krok a věřím, že budeš spokojený. Získáš stoprocentně možnost použít přijímače s telemetrií v jednom a třeba dvojí stopky (zabilo by Horizont hobby, kdyby to dali do Spektrumu?) Navíc orange už se dělají i pro Futaby, takže ani osazení houboletu tě finančně nezruinuje.
Milane nevim Howk spadnul na všechno možný, ale na rádio to jsem neslyšel... Ten poslední pád si myslel, že spadnul na rádio koupil za 10 T8FG a málem to rozmlátil znova, protože 7 v tom byla nevinně...