Windows 8

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
robotmz

Re: Windows 8

#46 Příspěvek od robotmz »

Verzie sú kompatibilné, akurát to treba záplatovať.
A stále viac firiem používa MS OFFICE ako OPEN Office, takže ak máme 10 000 obchodných partnerov, to mám každému volať, viete čo, posielajte mi tie dokumenty spracované v OPEN OFFICE, lebo vy máte MS OFFICE a naša firma nemá toľko peňazí ?

Konkrétne pre mňa je OPEN OFFICE nepoužiteľný.
Len neviem, prečo sa potom tvári, že vie pracovať s dokumentami od MS OFFICE, keď to proste NIE JE PRAVDA !!
Nech má svoj formát a nech sa strčí doprdele... a nepletie tu ľudí....

PS: verím tomu, že ak má niekto 3 frajerky a potrebuje si v domácom PC zapísať ich mená a adresy, môže použiť OPEN OFFICE /ja navrhujem poznámkový blok, prípadne wordpad - obe sú súčasťou WIN bez inštalácie bezplatných hovadín/... Ovšem ako seriózny program na komunikáciu medzi firmami je to hovadina....
BrAtKo

#47 Příspěvek od BrAtKo »

Inak nenormalne sme sa natrapili s wifinou v praci. Videla kopec wifi sieti, ale tu ktoru sme potrebovali nie a nie vylistovat v zozname dostupnych wifi. Skusili sme naozaj vsetko, aj vymenit wifi router. Nic. Az som pouzil starsi driver od atherosu urceny pre win7 a to zabralo. Neuveritelne. Driver ktory bol zabudovany vo win8 sa takto divne choval. Inak som si ten softik Start8 aj kupil. Office 2013 a Lync 2013 nahodene. Vetko legalne a 64 bitove verzie vratane total commanderu.
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
kroxigor

#48 Příspěvek od kroxigor »

Mě jelo všechno až na BOSCH G-senzor k tomu jsem musel narvat Win7 driver a funguje. S Wifi nemám problém.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
coro

#49 Příspěvek od coro »

robotmz, to že občas sa trošku posunie formátovanie alebo neprejdú najaké linky na Hotmail,nerobí OpenOffice horším - ODF formát je verejný a popísaný ako ISO štandard, a formáty MS Office sú len nejaký proprietárny zgrc ku ktorému neexistuje popis (a ten čo existuje je na smiech cez slzy)...
Je to samozrejme vec voľby (na strane užívateľov, lebo na strane M$ je to jasná vec toho $...) :)
Preto aj čakám, či ovečky vo veľkom prejdú na osmičky alebo sa nájde alternatíva - ona sa aj už trochu našla od Apple, ale tam zas chýba kopa vecí pre stredné podniky... Trochu by som čakal viac od Google..
To celé ale nič nemení na veci, že veľká časť Tvojich partnerov tie dokumenty bude otvárať na "táckach" a lepšie otvoria tie OpenOfficové :)
robotmz

#50 Příspěvek od robotmz »

Takže nie sú to MOJI partneri, ale partneri s ktorými komunikuje obchodná firma kde ja som iba obyčajný zamestnanec....

Ak som si robil program pre osobné potreby, robil som ho ako exáč vo FoxPro..... /dochádzkový program, rôzne databázy kde som v záhrade akú odrodu zasadil a tak ďalej, rôzne finančné softy...../

A áno, ak by nebolo po svete takých firiem v akej pracujem, tak by asi Microsoft neexistoval..... čo ale ja ako jednotlivec s tým narobím?
Jedine to, že ak chcem normálne pracovať a nesrať sa s maličkosťami tak jednoducho poviem šéfovi že ak chce nech robím nech mi firma /nie ON/ kúpi okrem iného MS OFFICE....

- A keď som si kupoval prostredníctvom výp. strediska nový PC, tak mi dali na výber že o chvíľu vyjdú 8-ky či nechcem počkať, dal som jasnú odpoveď že nie.... So sedmičkami som max. spokojný...

A tie súbory si nikto nebude otvárať na tablete na záhrade, pretože tie súbory majú charakter "zamestnaneckého kontaktu" takže sa budú otvárať niekde vo Vašej stravovacej v Bratislave v pracovnej dobe a podľa toho čo za KKtinu mi poslali tak na nejakom 1-jadrovom celerone nejaká nasraná načuchraná 55-nička...
Earl
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Earl »

robotmz píše:Verzie sú kompatibilné, akurát to treba záplatovať.
A stále viac firiem používa MS OFFICE ako OPEN Office, takže ak máme 10 000 obchodných partnerov, to mám každému volať, viete čo, posielajte mi tie dokumenty spracované v OPEN OFFICE, lebo vy máte MS OFFICE a naša firma nemá toľko peňazí ?

Konkrétne pre mňa je OPEN OFFICE nepoužiteľný.
Len neviem, prečo sa potom tvári, že vie pracovať s dokumentami od MS OFFICE, keď to proste NIE JE PRAVDA !!
Nech má svoj formát a nech sa strčí doprdele... a nepletie tu ľudí....

PS: verím tomu, že ak má niekto 3 frajerky a potrebuje si v domácom PC zapísať ich mená a adresy, môže použiť OPEN OFFICE /ja navrhujem poznámkový blok, prípadne wordpad - obe sú súčasťou WIN bez inštalácie bezplatných hovadín/... Ovšem ako seriózny program na komunikáciu medzi firmami je to hovadina....

Člověče ty se tady rozčiluješ jako by jsi ty OFFICE prodával :lol: :lol: :lol: :lol:
robotmz

#52 Příspěvek od robotmz »

ja sa nerozčuľujem, ja to nazývam tzv. "samonasranie" :-))))))))) :lol: :lol: :lol: :lol:

a nie, nepredávam ich, ale keď som kolegovi upravil u seba jednu obsiahlu tabuľku na elektrárne a potom ma zavolal ku sebe že poď mi tam ešte niečo doplniť a vytlačíme to a naštartoval OPEN OFFICE, kde bolo všetko rozhádzané, nič nefungovalo tak som myslel že mu počítač vyhodím von oknom :lol: :lol: :lol: :lol: .... ale ja ako blbec som sa tam s tým sral asi hodinu.... :lol: :lol:
JuraS.

#53 Příspěvek od JuraS. »

K Windows 8 dodám jen pár vlastních názorů. Mrkwosoft se nechal vmontovat do situace kdy seká jeden nedodělaný os za druhým. Přitom z těch posledních jen Windows XP využily kompletně svůj potenciál. Tzn. že za dobu jejich životního cyklu pro ně vzniklo tolik software a hardware jako nikdy u žádného jiného OS před tím. Windows Vista byl paskvil který rychle nahradili Win. 7 které ještě nedokázali využít kompletně potenciál jako XP a už je tady pseudo OS pro který se teprve bude muset vytvářet hardware. Mám mnoho hardware který nechci zahodit jako například sateleitní kartu Skystar 1 ale i joistick a další které na WiXP spolehlivě fungovali ale pod Win 7 je jejich provoz komplikovaný. I Kabel usb FTDI co mi na WiXP fungoval spolehlivě teď pod 64 bit Win 7 i se správnými ovladači ne a ne spolehlivě fungovat. Nevím, možná jsem dinosaurus a od počítače chci něco jiného než milion jiných. Nepotřebuji někomu na fakebooku hlásit, že jsem právě na záchodě a že serru tekutý howna a že je to určitě proto co jsem snědl včera. nepotřebuji tisíce zpráv z celáho světa, je mi šumák kolik lidí se utopí při záplavách v indočíně. Počítač potřebuji na aktivity které dělám. Minulý týden jsem provedl upgrade Ubuntu co mám na jednom počítači a když jsem viděl ten hnus ala Windows 8 tak šel po 6 ti letech do kytek a nainstaloval jsem raději Debian. Tak asi tak. Jo a doma mám desku jednu z posledních co měla na sobě com porty a pci sloty. A děsím se až mi odejde...
BrAtKo

#54 Příspěvek od BrAtKo »

Pani kedze poznam ako tak fungovanie v MS, dovod na vydavanie novych verzii je najma o korporatnej sfere. MS ma cosi ako Software Assurance, je to program,pre firmy, ktory ti zarucuje, ze upgrade na kazdu novu verziu zakupenehp sw mas zadara. SA sa plati rocne zvycajne po dobu 3 rokov. Aj z tohoto dovodu, aby zakaznik platiaci za SA za svoje peniaze naozaj aj nieco dostal, tak aspn raz za tri roky musi mat novu verziu, inak by si SA moc nikto nekupoval.
JuraS.

#55 Příspěvek od JuraS. »

K tomu co jsi napsal by bylo třeba znát analýzy podílu firemních počítačů ve vlastnictví firmy, firemních počítačů na leasing (nebo jinou formu pronájmu) a soukromých počítačů. např já doma neměnil hw už dobře 6 let a dokud se nepokazí pak nemám důvod měnit. V práci jsme taky najeli na 6 ti letý cyklus obměny kdy na začátku nakoupíme to z kategorie bussiness a kde máme zaručenu bezporuchovost. Tak např máme počítače HP které jsou staré 11 let a jsou stále ve velmi dobré kondici. Na kancelářskou běžnou práci naprosto stačí. Není tedy důvod měnit HW a s ním spojené sw když např na něm běhá speciálně vytvořený software za miliony. S upgradem OS by tento sw nemusel fungovat řádně. A například teprve letos NBU schválilo použití Win7 na utajené informace (s příslušným nastavením) ...trvá několik let než se OS dostane do stavu po záplatách a známých napadeních jak je systém děravý a zda jej lze používat na utajené informace.
zdekar

#56 Příspěvek od zdekar »

No tak už mám jasno... Win7 si nechám jak dlouho to půjde, jsem s nima celkem spokojený. Kromě OS, ale od MS žádné jiné aplikace nepoužívám (z donucení občas IE, když nějaká důležitá webová stránka s ničím jiným neběží správně). No a postupně se přeorientuju na Linux (už se mi to povedlo docela slušně nastavit, aby všechno chodilo včetně výstupu na TV přes hdmi) - v podstatě se vše dělá jako u windows (nainstalovat ovladač na graf.kartu, stáhnout pokročilejší program na nastavení zvuku...), akorát trochu jinak. :) Dosovské hry jdou přes DoSbox jako na Win... některé prograny Win jdou přes Wine... :) Akorát co mi trochu vadí, že většina instalovaných programů se rozhází do spousty adresářů po celém disku a je obtížnější něco dohledat. Nejradši bych měl OS, který by byl oddělený od dalších programů a všechny tyto programy by se ukládaly do samostatných složek (tzv. "portable apps"). Samozřejmě takový OS by se dal udělat i z Windows (OS na jeden disk a portable apps na jiný), akorát ten na to není od výroby stavěný... no to jsem se už dostal ale někam úplně jinam od tématu... :)

Office i OS ať si každý používá jaký chce. Osobně se jen řídím pravidlem, že čím méně programů od MS v počítači běží, tím je systém stabilnější a bezpečnější :) Ale tím nechci nikoho přesvěčovat... každýmu vyhovuje něco jiného.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
BrAtKo

#57 Příspěvek od BrAtKo »

Zdekar: nuz kedze uz dobrych 20 rokov ma zivi IT a pohybujem sa najma v prostredi Windows (servers), tak ti mozem potvrdit, ze ak na serveru bezia aplikacie iba od MS tak vsetko krasne vyladene funguje. Akonahle tam das sw od dalsej strany, su problemy a to aj so supportom. Jedina strana ktora ochotne riesi problemy a to aj ked tam bezia ine softy je prave MS (ide o tzv. premier support). Taky Symantec ala Veritas ten stale len dava ruky prec ak nieco nie je tak a tak, katastrofa (a plati to o softoch od Symantecu aj na Linuxe/Solarise).
robotmz

#58 Příspěvek od robotmz »

.... niektorí si stále neuvedomujú že MRKVOSOFT je síce MRKVOSOFT, ale konkurenciu nemá.
Ak by neexistoval, na počítačoch by robilo zopár ľudí, ktorí sa vyznajú, polovicu z toho by bolo programátoroch...
Na klasických PC dnes robia aj 5 ročné deti a 85 roční starci.... Ani jedna skupina z tejto kategórie by nebola schopná robiť už ani s DOS-om...

A Linux? ten je využiteľný iba čiastkovo. Nie ako systém pre drvivu väčšinu ľudí, kde patria aj uvedené kategórie....

Možno ešte tak na tablete android, ale aké možnosti ponúka na klasickom PC oproti Windowsoch ? podľa mňa žiadne...

Stále sa na WIN iba nadáva ale 99,99 % ľudí ho používa...

Čo mi nahradí kompletný balík MS OFFICE?? podľa mňa nič, je to proste balík, ktorý nemá náhradu...
coro

#59 Příspěvek od coro »

Neviem čo potrebuješ z kompletného MS Office, ja osobne som bohate vystačil s word a excel 97 a skorej naopak, kto mi núti nejaké "featury" aby som si spustil na svojom PC jeho mne nedôveryhodný soft je pre mňa neserióznym partnerom. Od Java v PDF súboroch cez Flash na webstránkach až po debilné makrá v Office, ktoré slúžia u 99,9% ľudí len na to aby sa tade šírili vírusy..
Symantec je už vlastnený Mrkvosoftom, mýlim sa?
A tešia sa z toho len predajcovia antivírov a hardware, tí konkrétne zo softu čo potrebuje Xmiliónov operácií na napísanie jedného písmenka..

Ja viem, mal by som byť ticho lebo to živí tretinu populácie.. aspoň v pokrokových krajinách :) :) - len aby nám to hrabkanie sa na malom vlastnom zbytočnom piesočku neprestali sponzorovať tí čo produkujú naozaj niečo užitočné (potraviny..)
BrAtKo

#60 Příspěvek od BrAtKo »

Ano mylis sa velice, Symantec kupil Veritas. V tejto debate pani treba rozlisti velmi dosledne beznych domacich pouzivatelov a do tejto kategorie patria aj male firmicky a zivnostnici. Uplne ina situacia a problemy no najma poziadavky na software (centralny menezment, centralna distribucia, patching apd.) je vo velkych firmach (500 uzivatelov a viac). Ti z vas co sa radia do prvej kategorie vobec nemozete (a preco aj) mat potuchy s cim sa musia admini pri velkych instalaciach potrapit. Takze preto chapem ten odlisny pohlad, skuste to aj vy pochopit.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“