Chci Hydroplán, ale jsem naprosty začátečník ...
No vzhledem k tomu, kdy toto téma začalo, už pravděpodobně létáš, ale pokud né... Tak já jsem začátečník, a lítám s MiniMagem. Nalítal jsem sním asi 3hodony a šup s ním na vodu. Je to opravdu hodné letadlo. Tak hodné, ani nemám pocit, že je to těžží než na suchu.
Sky Hawk, Mini Mag, radio DX6i, ASW-28 JSB, Tulix 2000, OPTIMA A123 LSMODEL.
- airkid
- Kontaktovat uživatele:
Frantat72 píše:No vzhledem k tomu, kdy toto téma začalo, už pravděpodobně létáš, ale pokud né... Tak já jsem začátečník, a lítám s MiniMagem. Nalítal jsem sním asi 3hodony a šup s ním na vodu. Je to opravdu hodné letadlo. Tak hodné, ani nemám pocit, že je to těžží než na suchu.
jj presne tak, Mini je hodny a stabilni ero..
Goblin 630,Vibe 90SG,X50 Titan,Raptor 50(30),Fusion 50,Velocity 50,T-Rex 500N,250
Goblin 630,Vibe 90SG,X50 Titan,Raptor 50(30),Fusion 50,Velocity 50,T-Rex 500N,250
-
woro
- Kontaktovat uživatele:
Tohle by nefungovalo. Hydrofoam je navržený jako obratný ošklivý poloakrobat řešený trochu jako shockáč. A ty skoky nad hladinou je snad nejvíc o hubu věc co můžeš dělat - snad kromě skoků na betonu. Nemáš dost výšky ani dost rychlosti, takže když se to rozhodne letět dolů a zapíchnout se, nemáš ani čas, ani rychlost na záchranu. Prostě to spadne. A když to zajede do vody a půjde přes to vlna, bude voda minimálně v motoru.Eragon píše:A co takhle nějaký "loďoletadlo" typu hydrofoam? Mohl by si s ním nejdřív jen jezdit po vodě a zkoušet kormidla, pak postupně zrychlovat a skákat nad hladinou a nakonec bys přešel v lítání.
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
Bull píše:jestli trváš na hydroplánu, Catalina od HVP-modell je stabilní poslušný letadlo já trénuju v zimě na sněhu,krásně klouže(bohužel nemáme vodní plochy),včera jsem vzlétl i z mokré travnaté plochy fotbalového hřiště,jenom ten laminátový trup je trochu choulostivější.
Ahoj, jsem také majitelem Cataliny PBY-5 od HVP-modell. Jak máš prosím tě model vybavený ? motory, baterky, regulátory, přijímač, serva ? Díky za výměnu zkušeností...
Skimmer píše:Bull píše:jestli trváš na hydroplánu, Catalina od HVP-modell je stabilní poslušný letadlo já trénuju v zimě na sněhu,krásně klouže(bohužel nemáme vodní plochy),včera jsem vzlétl i z mokré travnaté plochy fotbalového hřiště,jenom ten laminátový trup je trochu choulostivější.
Ahoj,
máš Catalinu od HVP? Až se s ní dostaneš k vodě, měl bych dotaz ohledně jízdy po vodě. S Aventurou musim jet velice pomalu, aby nešla voda přes příď. Avenura má kvůli špičatému předku tendenci nabírat vodu, že jde až do poloviny předního skla. Nejlepší je naplno přitáhnout a krátce přidat plyn. Aventura vyskočí nad hladinu a je v kluzu. Proto by mě zajímalo jak se chová tvá Catalina. Velice bych toužil vidět fotku, na které Catalina od HVP stojí na vodě a je správně vyvážená.
Jinak starty a přistání na vodě je paráda.
Ahoj, je to stejné jako popisuješ s Aventurou, naplno přitáhnout a plný plyn, až se vyhoupne na hladinu začne klouzat, výškovku do neutrálu a počkat, až nabereš správnou rychlost pro vzlet, lehce přitáhnout a vystoupat. Chceš ještě vidět fotku tohoto úžasného modelu, jak správně stojí na vodě ? Dokonce ta má Catalina je testovaná a focená v Model-Hobby, jen si teď nepamatuji ve kterém čísle...