FatShark Attitude SD

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
Woita
Kontaktovat uživatele:

Re: FatShark Attitude SD

#46 Příspěvek od Woita »

Tak o tom Y kabelu pro připojení OSD + 3DR jsem věděl, na tom nic není, ale o tom FTDI jsem nevěděl, to jsi mi tedy zaťal! :(
Pro moje původní OSD TinyOSD jsem nic takového nepotřeboval :(
Myslel jsem, že se to nastavuje připojené k APM. Takže to budu muset to FTDI objednat, OSD stejně mám ještě na cestě a kopteru teď ještě mechanicky dodělávám, na to je tohle počasí dobré:
IMG_0938.jpg
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
tomashr

#47 Příspěvek od tomashr »

Ono ti to pojede hned, nějaký celkem funkční Fw tam byl. Ovšem pro plné využití to ftdi chce, podle me to pres APM nejde prekopat.
Mimochodem tuším v dealextreme to rovnou prodávají v sade s ftdi, na rctimeru na to nějak dlabou...
Woita
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Woita »

FTDI by stejně měl člověk mít, třeba kvůli GPS a vůbec. :)
Na konfiguraci Minim OSD je prográmek OSD_Config.exe, a ten asi taky jede přes to FTDI. Je to tak?
Nejdříve jsem předpokládal, že to nějak pojede přes to APM.
tomashr

#49 Příspěvek od tomashr »

Ano, ten OSD_Config.exe je docela hezká aplikace, komunikuje přímo z hw OSD přes FTDI. Dělá se přes ni i upload fw, hlavně ale následná konfigurace jako výběr zobrazovaných veličin atd.
Dál by se v tom dalo hrabat přímo v konfigurácích přes Arduino, ale zase přes FTDI a navíc by to byl asi slušný opruz.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Woita »

Včera jsem objednal z RCTimeru to FTDI cos doporučoval výše (děkuju za typ.). Stejně jsem tam potřeboval objednat ještě jiné věci, tak jsem se aspoň rozhoupal.
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Walhalla »

Panove, jak napájíte videovysílač? máte vlastní baterii? tříčlánek? Ted mne sice napada, ze jsem neoveril, jak moc dobre je ten dvouclanek nabitý, ale každopádně mi to nezvádl napájet. Pokud to napájíte z hlavní beterie, tak normálne máte zapojený "hlavni" konektory do rozvodny desky a servisni do video vysílače? nebo jak?

diky za rady
Woita
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Woita »

Walhalla píše:Panove, jak napájíte videovysílač? máte vlastní baterii? tříčlánek? Ted mne sice napada, ze jsem neoveril, jak moc dobre je ten dvouclanek nabitý, ale každopádně mi to nezvádl napájet.......

Já zkoušel:
1)
Připojit na servisní konektor přes tu malou destičku, co k tomu dávají. Je tam trošku výhoda, že na té destičce je filtrovací kondík. Tohle funguje, ale nelítal bych s tím. Servisní konektor je hodně nespolehlivá věc, a navíc je to nepohodlný, pokaždé zapojovat hlavní i servisní konektor.

2)
Připojit na hlavní baterii přímo z rozvodné desky od hlavního napájení. Takhle to provozuju a je to O.K.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od koulinek »

Walhalla píše:Panove, jak napájíte videovysílač? máte vlastní baterii? tříčlánek? Ted mne sice napada, ze jsem neoveril, jak moc dobre je ten dvouclanek nabitý, ale každopádně mi to nezvádl napájet. Pokud to napájíte z hlavní beterie, tak normálne máte zapojený "hlavni" konektory do rozvodny desky a servisni do video vysílače? nebo jak?

diky za rady

Do teď jsem to měl napájené z 2S 500mAh a v pohodě (ovšem VTX je nízkého výkonu), ale budu tam dávat brushless gimbal tak to vyměním za 3S 800mAh.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Walhalla »

Woita píše:Já zkoušel:
1)
Připojit na servisní konektor přes tu malou destičku, co k tomu dávají. Je tam trošku výhoda, že na té destičce je filtrovací kondík. Tohle funguje, ale nelítal bych s tím. Servisní konektor je hodně nespolehlivá věc, a navíc je to nepohodlný, pokaždé zapojovat hlavní i servisní konektor.

2)
Připojit na hlavní baterii přímo z rozvodné desky od hlavního napájení. Takhle to provozuju a je to O.K.

to znamena, ze to nemas pres tu desticku, ale naprimo? cili propojovaci kabely mezi vtx a destickou u tebe vedou mezi vtx a baterii?

a z rovzodny desky to mas vytazeny kudy? normalne z jednoho vyvodu od esc?

dik
Woita
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Woita »

Walhalla píše:to znamena, ze to nemas pres tu desticku, ale naprimo? cili propojovaci kabely mezi vtx a destickou u tebe vedou mezi vtx a baterii?

a z rovzodny desky to mas vytazeny kudy? normalne z jednoho vyvodu od esc?

dik

Tu rozvodnou desku jsem napsal kvůli zjednodušení, abych použil tvůj výraz pro tuto variantu řešení, principielně je to jedno.

Přesně řečeno mám to takto:
Kabely od napájecího konektoru XT60 mám spájené dohromady (přímo u tohoto konektoru) - tj. kabely od reglů s dalšími kabely, které vedou k různým zařízením, co vyžadují 12V napájení. Takže mám vlastně od baterie udělaný takový "cecíkatý kabel". Vede mi odtud tedy určitý počet dvoulinek, zakončených příslušnými konektory pro ta zařízení. Jedna z těchto dvoulinek je zakončena konektorem pro FPV vysílač a vede přímo do něj.

Žádnou rozvodnou desku tedy nepoužívám, je to pro mě zbytečná hmotnost navíc.

Mám jen takovou mikro-rozvodnou destičku, dělal jsem si budič pro napájení LEDek, relátek a podobných věcí, tak jsem tam rovnou udělal pár pinů na kostru, +5V a +12V. Některé drobnosti pak napájím přes tyto pomocné piny.

Ale věci, které jsou "životně důležité" - tedy přijímač, FPV, BEC, ... jsou přímo z toho cecíkatého kabelu. Tedy není v cestě žádný nadbytečný konektor.
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Walhalla »

rozumim a diky.. ja taky rozvodnou desku jako takovou nemam.. mam flamewheel, ktery funguje jako rozvodna deska. tak proto jsem si rikal, ze ty kabely napajim na vyvody k regulatoru.

kameru napajim z prijmace... mozna bych ji mohl pres ten jejich regl napajet taky naprimo.. ale i to je zase o par gramu vic...

kazdopadne diky.. vecer budu bastlit
dudaj

#57 Příspěvek od dudaj »

Tak jsem z HK pořídil Attitude V2 CE Trinity .
Přišla v pátek, tak jsem ji nacpal do Akromastra a šlo to do vzduchu.
Poznatky z prvního startu.
Brýle jsou sice nastavitelné na rozpětí očí,ale i tak při maximálním nastavení by to chtělo ještě kousek rozšířit.
Mám koupený ten set s kruhovými anténami immersion.
Dosah na zemi cca 150 m .
Ale při letu mi dost běhaly vodorovné čáry bez zjevné příčiny .
Mohlo by to být tou soustavou konektorů ? Použil jsem originální zapojení baterek přes ten jejich rozdělovač.
Asi ten rozdělovač taky vypustím.
Letadlem jsem zavadil křídlem o zem při nízkém průletu . Vzdálenost vnímám dál, než je skutečnost. Snad si na to zvyknu.
Brýle mi nesedí, jak bych si představoval, ale asi to vyřeší kousek molitanu na nos, aby se kousek přizvedly.
Při letu kolem sebe jsem rychle ztrácel orientaci, i když jsem se pohyboval ve známém prostoru.
Ze vzduchu vše vypadá trochu jinak a s Akromastrem nebylo moc času na rozhodování.
Akromaster vše přežil bez poškození, tak teď to montuji do Blade 130 X . Letěla s tím váhově bez problémů, takže propojím
dráty a uvidíme. Je trochu méně stabilní než coptery, ale drobné pády přežije.
Ví někdo kolik by přišlo povolení na silnější vysílač ?
Lítá někdo FPV na jih od Prahy ? Někdy bychom mohli zablbnout spolu.
Přílohy
2015-08-23 12.31.53.jpg
martin z

#58 Příspěvek od martin z »

asi by jsi měl mít pro lepší doah videosignálu ten hříbek ohnutý dolů o devadesát než je teď...
dudaj

#59 Příspěvek od dudaj »

martin z píše:asi by jsi měl mít pro lepší doah videosignálu ten hříbek ohnutý dolů o devadesát než je teď...

to asi jo, ale nevejde se to. Ale na zahradě mi signál v pohodě stačil.
Ale už jsem s tím praštil. Nechtěl jsem to zkoušet doma - dost fouká a já byl netrpělivej.
Takže šel do vzduchu doma.
Je to moc rychlý. Ty jemný náklony normálně vypozoruju a hned reaguju.
Ale v těch brýlých se to odehrává nějak rychlejc.
Musím počkat ven na úplný bezvětří a je to učení létání od začátku.
A to jsem si nasadil brýle teprve co jsem helinu uklidnil 80 cm nad zemí.
Odstartovat s brýlemi se mi vůbec nedařilo :D
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od jamesgsf »

Tak si ohni klobouk o 90 i na brýlích ať máš vertikální polarizaci.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“