Alpha, Beta nebo něco jiného ???

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dzarin

Re: Alpha, Beta nebo něco jiného ???

#46 Příspěvek od Dzarin »

zet píše:Já osobně šetřím na tohle: http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... olozek=288

Tak tohle bych pro začátečníka určitě nedoporučoval, koupil jsem Phoenix 2000, to samé jen vrtule vpředu, jednou spadneš po křídle a končíš, celé se to vyrve z těch uchytů a špatně se to opravuje, šel jsem s tím takhle jednou ven a bum :)) navíc je docela těžký a velký takže jsem měl jako začátečník docela trému a pád už jde znát, pak koupil betu 1400 a pohoda jahoda, phoenix zatím čeká na stěně až se pořádně naučím s betou...ale jinak je phoenix krásný :-)...jako začátečník jednoznačně doporučuji betu 1400 a nic jiného neřešit, koupit kvalitní výbavu a pak to přehodit do něčeho co už se vám bude líbit.
E-Hawk 1500, Xtreme od Azera, Blade MCPX BL, T-Rex 450 Pro DFC 3Gx + Dx6i mode 1
2952

#47 Příspěvek od 2952 »

sechy píše:Včera jsem objednal Betu Kit.Pro tátu začátečníka,
tak jí na něm vyzkouším, a přidám nějaký nový poznatky :D

OK-tak ať se daří :-) A ať už je nějaká termika :-)

Hodně zdaru...H.
modelar2407

#48 Příspěvek od modelar2407 »

ascentis píše:Chci se zeptat, co by jste mi doporučili jako první letadlo. Pročetl jsem rady začátečníkům a skoro celé fórum o Betě ... Rozhodně tíhnu více k větroňům než k rychlým akrobatickým strojům...hodně a hodně dávno jsem stavěl a lítal s volňásky A1,A2 i házedla. Mám slušnou praxi s čtyřkanálovými malými vrtulníky viz. moje signatura. O Betě se tu píše hodně a přijde mi hodně vhodná pro začátečníka, ale přece jen Alpha se mi libí více. Otázka je zda ji zvládnu... Nebo existuje ještě něco vhodnějšího? Děkuji za vaše názory. Btw. pořídil jsem si simulátor Phoenix na radu vrtulníkářů bo chci přejít na 6-ti kanálový vrtulník.

kup si Mini Super Cub
honzakral
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od honzakral »

Všechny era asi mají své + a -,těžko radit.Moje doporučení jednoznačně RADIAN.Dnes jsme s kolegou byli asi 1 hodinu ve vzduchu,perfektně to nosilo,obloha byla azuro.Jé s RADIANEM strmě nahoru a pak přelet mezi stoupaky,vyhnout se poštolce a baterie teměř nevybitá.Kolega s BETOU nahoru a pak dolu několikrát a výměna 1 x baterie,ta BETA není klasický větroň,můj subjektivní názor,ale kočko -pes.Mám RADIANA toho základního,křidelka už mi skoro nechybí,ale chybí mi klapky,vždy jsem dlouhý při prvním přistání.Ta stabilita a klouzavost RADIANA je bezkonkurenční.Koukni se na letová videa jednotlivých Tobě doporučovaných modelů a pak moudře se rozhodni,tento problém jsem řešíl cca před 14 měsicí po 40 létech pauzy od modelařiny.

Rc soupravu kup trochu lepší,já jsem začinal s SPEKTRUM DX 5,teď je téměř mimo provoz.

Honza.

PS.
Baterie 2 000 mAh.
2952

#50 Příspěvek od 2952 »

Tak hlavně né nic MINI....je potřeba letadlo vidět ! A když to má být PRVNÍ letadlo, tak to obzvlášť :-)
Já jsem za BETU....pak si kup třeba něco ostřejšího.
A hlavně-vezmi letadlo s křidélky. To je jiné polétání, než se směrovkou. Tu nemusíš ze začátku používat...budou ti stačit jen výškovka a křidélka.

A hlavně-ať koupíš cokoli-nechoď létat sám, ale nech si to zalétat a ať tě někdo trošku hlídá. Jinak to rozbiješ:-)
JMalik

#51 Příspěvek od JMalik »

modelar2407 píše:
ascentis píše:Chci se zeptat, co by jste mi doporučili jako první letadlo........

kup si Mini Super Cub

Určitě ne jako první letadlo, pokud se chceš skutečně naučit řídit RC modely a neskončit jen na téhle úrovni.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
sechy
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od sechy »

Tak mi dneska přišla,krabice trochu domlácena, ale obsah v pořádku.
Pokud by byl zájem, můžu sem dávat postřehy ze stavby, ale asi je tady toho dost.
2952

#53 Příspěvek od 2952 »

sechy píše:Tak mi dneska přišla,krabice trochu domlácena, ale obsah v pořádku.
Pokud by byl zájem, můžu sem dávat postřehy ze stavby, ale asi je tady toho dost.

Jestli mluvíš o BETĚ pro tátu....tak to snad ani není možné něco nového vymyslet :-) Ale kdo ví?! :-) Ať se tátovi daří !:-)
sechy
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od sechy »

To asi né.No já jen tak.Pro jistotu sem vzal i kabel.
Ještě že sem starou DX5 neprodal.S timhle vybavenim snad
nebude problém
ascentis

#55 Příspěvek od ascentis »

Opět přicházím s nějakými dotazy a předem děkuji za odpovědi:
1. jaký přesný význam má u baterie označení 25C, 35C, 35-75C atp. při stejné kapacitě ? A co je výhodnější pro model typu Bety ?
2. Jsou baterie Turnigy kvalitní v poměru cena/výkon ?
3. Narazil jsem na tento příjmač 6 CH přijímač Orange-Spektrum DSM 2-nový typ
a já mám DX8 + příjmač jehož cena mi příjde dosti vysoká, tak jsem si řekl, zda nekoupit tenhle, pro to svoje začátečnické bouchání modelem o zem a ten setový použít do až dalšího lepšího modelu?. Je to dobrá myšlenka?
4. Předpokládám, že nabíječky Turnigy Accucel 6 a Imax B6 jsou totožné a liší se jen krabičkou...jaký k nim koupit zdroj? Stačí 12V/5A noname nebo na tomhle radši nešetřit a koupit nějaký trochu lepší s výhledem do budoucna?
TRex 100, Blade Nano cpx, Beta 1400, DX8 + Phoenix v4.0
sechy
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od sechy »

25C znamená, jakým nejvyšším proudem můžeš aku vybíjet.
Počítá se to 25xkapacita.Takže 25X2200mAh můžeš vybíjet
proudem 55A.Takže do Bety stačí 25.

Orange používám s DX7, a jsem spokojen.
Aku Tgy v poměru cena výkon mě osobně vyhovují.Akorát Nano Tech mě celkem zklamali.

Na nabíječi nešetři, pokud to s létáním myslíš vážně.
Acucell není špatná volba pro rekreační létání.
Já bych ale voli nějakou dvoukanálovou
ascentis

#57 Příspěvek od ascentis »

honzakral píše:Všechny era asi mají své + a -,těžko radit.Moje doporučení jednoznačně RADIAN.Dnes jsme s kolegou byli asi 1 hodinu ve vzduchu,perfektně to nosilo,obloha byla azuro.Jé s RADIANEM strmě nahoru a pak přelet mezi stoupaky,vyhnout se poštolce a baterie teměř nevybitá.Kolega s BETOU nahoru a pak dolu několikrát a výměna 1 x baterie,ta BETA není klasický větroň,můj subjektivní názor,ale kočko -pes.Mám RADIANA toho základního,křidelka už mi skoro nechybí,ale chybí mi klapky,vždy jsem dlouhý při prvním přistání.Ta stabilita a klouzavost RADIANA je bezkonkurenční.Koukni se na letová videa jednotlivých Tobě doporučovaných modelů a pak moudře se rozhodni,tento problém jsem řešíl cca před 14 měsicí po 40 létech pauzy od modelařiny.

Rc soupravu kup trochu lepší,já jsem začinal s SPEKTRUM DX 5,teď je téměř mimo provoz.

Honza.

PS.
Baterie 2 000 mAh.

Radian je jistě krásné éro a já si ho plánuji pořídit, ale až jako číslo 2. Příjde mi, že pro začátečníka (a to já určitě jsem) je asi Beta a její klony optimální i z hlediska cena/výkon(výdrž).
Jen se ještě zeptám, protože vlastním RC soupravu Spektum budu tedy pořizovat ARF nebo KIT. Co by jste mi doporučili?
TRex 100, Blade Nano cpx, Beta 1400, DX8 + Phoenix v4.0
honzakral
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od honzakral »

Pro ascentis:

Jakou sestavu koupit ,nelze jednoznačně konstatovat.Já začal po 40-létech znovu modelařit a na úvod jsem koupil,neznalý věci RADIANA v provedení RTF/cca 6 000,-Kč/.Pak jsem šmejdil po různých nabídkach a RADIANA dalšího v provedení ARF koupil za 1 200, Kč/třetina obvyklé ceny/.Od této doby před koupi si prohlídnu veškeré nabídky a pak se rozhodnu.Kdybych začínal teď ,tak si koupím sestavu ARF,abych hned na začátku se netrápil s velkým seřizováním era a pak KIT,protože stavba era k modelařině patří. Na závěr ,jak budeš trpělivý,
tak se s tím RADIANEM naučíš lítat a jak ho rozbiješ, PUREX to zpraví.

Příjemný den a hodně štěstí.

Honza.
Bartn
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Bartn »

Vzhledem k tomu, že jsi začátečník a vysílačku (doufám, že i příslušný přijímač) máš myslím, že nejlepším řešením pro Tebe bude ARF, t. j. model vybavený motorem s vrtulí, regulátorem a servy. Ty si následně osadíš a zapojíš přijímač, naletuješ konektor na regl (pokud nebude naletován), případně na aku.
modelar2407

#60 Příspěvek od modelar2407 »

2952 píše:Tak hlavně né nic MINI....je potřeba letadlo vidět ! A když to má být PRVNÍ letadlo, tak to obzvlášť :-)
Já jsem za BETU....pak si kup třeba něco ostřejšího.
A hlavně-vezmi letadlo s křidélky. To je jiné polétání, než se směrovkou. Tu nemusíš ze začátku používat...budou ti stačit jen výškovka a křidélka.

A hlavně-ať koupíš cokoli-nechoď létat sám, ale nech si to zalétat a ať tě někdo trošku hlídá. Jinak to rozbiješ:-)

Mini super cub je dobrý. kup si ho hlavně ne kupuj letadla z křidelkami.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“