MG - 19a
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Re: MG - 19a
Já dělám kabinu smršťováním PET flašky na balzovém kopytu. Dá se udělat ze zbytků a odpadové balzy - prodával třeba HVP a mám toho balík.Na kopyto, které pasuje do výřezu v trupu, dolepím okraje aspoň 10 mm na všechny strany. Vyberu vhodnou flašku - toho Tvého MG 19 asi stačí minerálka, na moje větroně to byla 5l flaška od kojenecké vody (mám jich dost jako momentální prarodič). Prostor kolem je vyplněn co nejvíc kousky balzy, taky jsem sehnal odřezky PUR pěny, která je teplu docela odolná. http://kocour111.rajce.idnes.cz/Asiago_ ... 030009.jpg a další. Práci s polystyrenovým kopytem popisoval V. Janko - RC Modely. Dělal to ponořením do vroucí vody, ne teplem.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
- GWSka
- Kontaktovat uživatele:
Milane, to nemůžu udělat... Byla by to naprostá prasárna
to tomuhle éru nemůžu udělat.
Rimr: to by celkem šlo, kvůli jediný malý kabince se mi nechce dělat rámeček s bedýnkou. Sice by se to mohlo do budoucna hodit, ale teď bych to dlouho nevyužil. Tak pokud by to šlo, rád bych využil tvou nabídku.
Rimr: to by celkem šlo, kvůli jediný malý kabince se mi nechce dělat rámeček s bedýnkou. Sice by se to mohlo do budoucna hodit, ale teď bych to dlouho nevyužil. Tak pokud by to šlo, rád bych využil tvou nabídku.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
OK, sem tam něco vyfouknu, není problém.
A prásknu Gea, že ten si udělal bednu jak na erteple, takže ten by mohl cucat větší věci
A prásknu Gea, že ten si udělal bednu jak na erteple, takže ten by mohl cucat větší věci
- Kontaktovat uživatele:
Tak fajn, díky za nabídku. Ozvu se ti až udělám to kopyto nový. Bude to stačit když to vybrousím jen z balzy? Mělo by to být dostatečně tvrdý.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Když ti nebude vadit, že to orýsuje léta, tak to bude OK.
- Kontaktovat uživatele:
Tak dnes jsem se pustil do dalšího pokračování na tomto éru. Jelikož jsem nějakou tu chvilku neměl na modelaření čas, nebo náladu.
Už minule jsem si všiml, že mi celkem dost utíká jedna polovina křídla, tak jsem se to rozhodl opravit. A dodělat náhony brzd, na které už mám serva. Při rovnání půlky křídla sem tak trochu utrhl kus křídla, takže to bude vidět, že to je nějak opravovaný, ale je to už rovný. Co se týká brzd, tak je nejspíš budu muset odmontovat a otvory pro ně zalepit, abych nemusel mít zbytečnou váhu v letadle.
Důvod je takový, že mi to serva, které jsem chtěl zalepit do křídla nezvládnou vysunutí brzd. Pokud vymyslím, jak to udělat, aby brzdy šli vysouvat jedním větším servem umístěným v trupu, tak brzdy zachovám. Byla by to škoda aby nefungovali, když jsem si s tím tak hrál.
Dopotáhl jsem trup pod výškovkou a vyvedl jsem táhlo pro směrovku z trupu. Ráno dodělám druhé křidélko a budu si hrát s novým kopytem kabinky. Minule jsem to chtěl mít co nejrychleji a to se mi nevyplatilo.
Už minule jsem si všiml, že mi celkem dost utíká jedna polovina křídla, tak jsem se to rozhodl opravit. A dodělat náhony brzd, na které už mám serva. Při rovnání půlky křídla sem tak trochu utrhl kus křídla, takže to bude vidět, že to je nějak opravovaný, ale je to už rovný. Co se týká brzd, tak je nejspíš budu muset odmontovat a otvory pro ně zalepit, abych nemusel mít zbytečnou váhu v letadle.
Důvod je takový, že mi to serva, které jsem chtěl zalepit do křídla nezvládnou vysunutí brzd. Pokud vymyslím, jak to udělat, aby brzdy šli vysouvat jedním větším servem umístěným v trupu, tak brzdy zachovám. Byla by to škoda aby nefungovali, když jsem si s tím tak hrál.
Dopotáhl jsem trup pod výškovkou a vyvedl jsem táhlo pro směrovku z trupu. Ráno dodělám druhé křidélko a budu si hrát s novým kopytem kabinky. Minule jsem to chtěl mít co nejrychleji a to se mi nevyplatilo.
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím ! Vypadá to pěkně. Pokud jde o náhon brzd 1 servem z trupu, nemám dobrou zkušenost. Když se ovládají táhly, je poněkud věda nastavit přesnou délku. Lepší by byl asi náhon torzní, ale to bude asi dost těžké. Můj názor je, že je lepší se na samostatné brzdy vykašlat a brzdit jen vyklápěním křidélek nahoru. Já to takhle na menších (tedy tak 2,5 - 3 m ) polomaketách mám.
- GWSka
- Kontaktovat uživatele:
Taky o tom přemýšlím, že se na brzdy asi vykašlu a odmontuju je z křídel. Ale ještě něco zkusím vymyslet jak je zprovoznit.
- GWSka
- Kontaktovat uživatele:
Tak mi to nedalo a začal jsem se hrabat v brzdách. Nakonec jsem je rozchodil, takže brzdy budou. Jen musím dokoupit jedno servo, které jsem bohužel odpálil...
- GWSka
- Kontaktovat uživatele:
Po dlouhé době jsem se vrátil k práci na tomto krasavci. Bohužel jsem brzdy musel úplně odmontovat a zalepit je. Takže jsou jen naznačené... Nepodařilo se mi je rozchodit, tak jak by měli fungovat. Pořád bylo něco špatně.
Jinak jsem dodělal zadní ostruhu a přidělal hlavní kolečko. Potáhnul jsem zbývající části křídla a začal jsem celý model mořit do kaštanu. Po zaschnutí mořidla jsem celý model lehce přebrousil jemným smirkem a natřel jednou vrstvou vrchního lesklého laku.
Jinak jsem dodělal zadní ostruhu a přidělal hlavní kolečko. Potáhnul jsem zbývající části křídla a začal jsem celý model mořit do kaštanu. Po zaschnutí mořidla jsem celý model lehce přebrousil jemným smirkem a natřel jednou vrstvou vrchního lesklého laku.
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to moc pěkně. Ale pořád se nemůžu podle fotek zbavit dojmu, že koukám na éro s rozpětím tak 3 - 4 m, né 1m. Tak tedy jsem opravdu zvědavý na celkovou hmotnost.
vypadá to fakt luxusně, ale taky než jsem viděl tu plechovku a náhony sem myslel že to je 3 metr minimálně ....
jako tohle by byl uplně ultra luxusní model pro modeláře pod strop, jen to nalakovat, ale fakt se bojim jak tohle bude při metrovám rozpětí lítat, ale fakt se na to parádně kouká
kolik ot teď hmotí ?
jako tohle by byl uplně ultra luxusní model pro modeláře pod strop, jen to nalakovat, ale fakt se bojim jak tohle bude při metrovám rozpětí lítat, ale fakt se na to parádně kouká
kolik ot teď hmotí ?
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
- LV
- Kontaktovat uživatele:
kocour píše:Vypadá to moc pěkně. Ale pořád se nemůžu podle fotek zbavit dojmu, že koukám na éro s rozpětím tak 3 - 4 m, né 1m. Tak tedy jsem opravdu zvědavý na celkovou hmotnost.
No a ja som zvedavý na letové vlastnosti.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
- GWSka
- Kontaktovat uživatele:
Díky pánové.. Tohle je spíš taková oddechovka když už nemůžu dál dělat na Sperbrovi.
To mě celkem těší, že máte dojem jak je to velký..
Uvidíme co to bude dělat až to bude hotové. Zatím nemám ani pořádného vlekaře s hezkou vlečnou, tak asi zálet až na Rané.
Jinak dám ještě dnes vědět co to v tomto stavu váží.
To mě celkem těší, že máte dojem jak je to velký..
Uvidíme co to bude dělat až to bude hotové. Zatím nemám ani pořádného vlekaře s hezkou vlečnou, tak asi zálet až na Rané.
Jinak dám ještě dnes vědět co to v tomto stavu váží.
- GWSka
- Kontaktovat uživatele:
Momentální hmotnost modelu je 102 gramů
Nejspíš to bude tak trochu kámen... Ale své místo u stropu se mu už hledá, kdyby náhodou...