iCharger 308DUO

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
bonis
Kontaktovat uživatele:

Re: iCharger 308DUO

#46 Příspěvek od bonis »

EE, BID čip byl v kontextu Power Peak.
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Elfew »

Bid cip je pro me zbytecny, a jak muzeme videt, tak se to moc neprosadilo...

kdybych me ke kazde baterce koupit jeden, tak jich mam minimalne 15kousku... a nez v tom hledat to radeji nabiecku bez tohoto

PS - jelikoz grafy mi nic nerikaji, a nejsem do toho nejak zazranej tak by mi to stejne bylo k nicemu... ja jsem rad ze to nabiju a je to v pohode... pokud neni tak teprve potom hledma pricinu v logview ci jinem softu
bonis
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od bonis »

No, já míval PPI BID a nebylo to vůbec špatný. Bohužel to bylo téměř to jediné, v čem ta nabíječka vynikala.
Ten čip stoji prd a když ho přiděláš přímo na konkrétní baterku, nemusíš nic hledat.
Pouze připojíš o jeden kábl víc a potvrdíš.
Neprosadilo se to spíše proto, že Robbe dělalo nabíječky na dvě věci a vlastně stále dělá.
Já si třeba u nich nevybral a tenkrát tu PPI BID jsem v zápětí prodal, jelikož neměla balancer a ten externí se někdy spojil a jindy ne.
Pokud by byly BID čipy k disposici i pro jiné nabíječky, rozhodně bych je pořídil.
Futaba, Spirit, iCharger
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Jindra_S »

Elfew píše:Bid cip je pro me zbytecny, a jak muzeme videt, tak se to moc neprosadilo...
kdybych me ke kazde baterce koupit jeden, tak jich mam minimalne 15kousku... a nez v tom hledat to radeji nabiecku bez tohoto
PS - jelikoz grafy mi nic nerikaji, a nejsem do toho nejak zazranej tak by mi to stejne bylo k nicemu... ja jsem rad ze to nabiju a je to v pohode... pokud neni tak teprve potom hledma pricinu v logview ci jinem softu

No, tady jde vidět, že tisíc lidí, tisíc chutí. A platí to i o nabíječkách :)
- Moc nabíječek to nemělo
- Čip měl být na baterce, jinak je to bez smyslu. Hledat čip pro konkrétní baterii je IMHO nesmysl a další možnost chyby
- Právě zmenšení možnosti chyby je zase krůček dopředu
- Mě by se líbilo, že bych měl přehled, kolik už si která baterie odsloužila - mám 8 stejných ks a takhle možná baterie č.1 má 100 cyklů a baterka č.6 20
- A sledování poklesu kapacity (nárustu vnitřního odporu) u jednotlivé baterie by bylo taky fajn. Prostě warning - "Tato baterka se výrazně zhoršila - nechceš si její použití rozmyslet?"
-
boZZda

#50 Příspěvek od boZZda »

Mám právě i robbe Power Peak Twim 1000W s bid chipy a mám na každé baterce tento jeden čip přilepený. Prostě pripojím baterku, připojím BIS chip a dám start.

Nabíječka si nastaví vše podle této baterky a nabíjí. Nemusím řešit proudy, počty článků, nic. Jednoduché a velmi rychlé. Navíc má BID chip v sobě datum prvního nabití baterky a počet cyklů. Za mě bych BID chipy bral na všech nabíječkách. Je to hodně luxusní a blbuvzdorná záležitost.

BID chipy mají výhradně robbe nabíječky.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Elfew »

Dobre, ale tim ze to maji jen Robbe nabijecky tak proto BID chipy nejsou takto rozsirene... mozna napad dobry, ale ja si delam krizky na papir u kazde baterie po nabiti a vim kolik ma cyklu... u velkych 6S batrek jsem se inspiroval Howkem a jeho mrizkou na baterii kde se jen skrtaj okynka
bonis
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od bonis »

Jojo, dělám to taky tak a myslím, že jsem to taky viděl právě u něho.
Nicméně ten BID čip to dělá za Tebe a ještě něco navíc.
Tohle byla vážně super vychytávka a docela mi to chybí. :?
Je to jeden z důvodů, proč mám stále ještě v užším výběru i Power Peak Twin.
Výkonově by mi stačila (teď), chybějící funkce (vnitřní odpor,...) mne netrápí, na to si nechám nadoma UDP 50 a BID čipy jsou super.
Jenže se mi prostě nějak nechce zaplatit skoro stejný peníze za novou Power Peak Twin, jako třeba za PL 6. :(
Takže bych jí vzal jedině z druhý ruky za trochu míň.
Ať mám aspoň dobrej pocit, že jsem nějakou kačku ušetřil. :D
Futaba, Spirit, iCharger
BoŠ

#53 Příspěvek od BoŠ »

bonis píše:No, já míval PPI BID a nebylo to vůbec špatný. Bohužel to bylo téměř to jediné, v čem ta nabíječka vynikala.
Ten čip stoji prd a když ho přiděláš přímo na konkrétní baterku, nemusíš nic hledat.
Pouze připojíš o jeden kábl víc a potvrdíš.
Neprosadilo se to spíše proto, že Robbe dělalo nabíječky na dvě věci a vlastně stále dělá.
Já si třeba u nich nevybral a tenkrát tu PPI BID jsem v zápětí prodal, jelikož neměla balancer a ten externí se někdy spojil a jindy ne.
Pokud by byly BID čipy k disposici i pro jiné nabíječky, rozhodně bych je pořídil.

No a já používám Power Peak Infity III, Robbe balancery, problém se spojením nikdy nenastal, chtělo to jen dodržet postup připoj silové kabely k balanceru, poté balanční k balanceru, zmáčkni tlačítko na balanceru a spusť nabíjení na nabíječi. Prosté a jednoduché.
Balancery Robbe používám i s prastarou ACQ4F, taktéž bez problému.
Takže dvoukanálové nabíjení řeším dvěma nabíječkama, teď jsem ještě dostal třetí. u mě to řeší problém s tím, že nabíjet potřebuji na dvou místech, a občas jsem nabíječku zapomněl. Teď mám v iddle timu nabíječky na obou místech, třetí vozím v kufru s vysílačkou vždy (nabíjení z auta). Pokud se někam chystám, kde vím, že bude potřeba nabíjet deset paků, tak beru všechny. Možná se to někomu zdá složité, ale mě to vyhovuje, a dokud to stačí nabít paky, tak nemám důvod stavající nabíjecí techniku vyhazovat a kupovat novou.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
bonis
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od bonis »

chtělo to jen dodržet postup připoj silové kabely k balanceru, poté balanční k balanceru, zmáčkni tlačítko na balanceru a spusť nabíjení na nabíječi. Prosté a jednoduché.

Ano, to jsem měl přesně na mysli. Prosté, ale rozhodně né jednoduché.
Beru, že Ti to vyhovuje, mně to neskutečně sr...
Káždý je holt jiný. :)
A ze stejného důvodu asi u mne vypadne z výběru právě 4010DUO a 308DUO, jelikož samotné opakované spuštění nabíjení je zbytečně komplikované.
Alespoň, co jsem našel na videích.
Složité nastavení do paměti mi nevadí, trochu zdlouhavější rozjetí prvního nabíjení po zapnutí nabíječky taky ještě přežiju, ale abych při každém spuštění musel absolvovat zdlouhavé projíždění všech možností a potvrzování kde čeho, to je na mne moc.
U mne to bude buď BID čip, nebo Power Lab s přednastavenými režimy.
Dnes mi bylo potvrzeno jedním uživatelem (díky Tome) že funguje perfektně a spuštění je na dvě kliknutí. Ideál by byl sice pouhé připojení kabelů a nabíječ se spůstí sám, ale to mám jen u krabičky z HobbyKingu co nabíjí přes balančák.

Jinak AQC4F jsem měl kdysi ve dvou kouskách, pěkně zabudované do kufříku a s chladícím tunelem.
Jenže se asi někomu moc líbila a během létání mi jí kdosi zcizil od auta. :(
Mimochodem, na letišti v Medlánkách, kam jsem jezdil lítat, když jsem byl v Brně na vejšce.
Nemáš náhodou tu mojí :lol:
Žert.
Futaba, Spirit, iCharger
BoŠ

#55 Příspěvek od BoŠ »

[quote="bonis"

Jinak AQC4F jsem měl kdysi ve dvou kouskách, pěkně zabudované do kufříku a s chladícím tunelem.
Jenže se asi někomu moc líbila a během létání mi jí kdosi zcizil od auta. :(
Mimochodem, na letišti v Medlánkách, kam jsem jezdil lítat, když jsem byl v Brně na vejšce.
Nemáš náhodou tu mojí :lol:
Žert.[/quote]

Asi ne, bo jsem ji kupoval přímo od výrobce, a v Medlánkách jsem nelítal :-). Jinak jsem zvědavý, kdy kvůli helině začnu tak jak ostatní shánět 2kW zdroj a alespoň 1,5kW nabíječ. Obávám se, že ten čas se blíží :-)
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Kuba78 »

mel bych dotaz na majitele 308ky. konektor pro balancni desticku - jde do nej teoreticky vrazit primo balancni konektor na baterce? je to de facto protikus tomu co je nabaterce? podle fotek to vypada ze ano, ale abych si byl jist. ja desticky nepouzivam, vrazim baterky primo do nabijecky (mam upilovany jeden vystupek na konektoru aby to slo).
IgorGSM

#57 Příspěvek od IgorGSM »

Ja viem ze to je trochu offtopic co sa tyka funkcii ale neni 40€ maly rozdiel 4010 oproti 308?
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Elfew »

Jop je, ale tak myslim si ze cena se bude upravovat az pochopi ze dost lidi vezme 4010 a 308 je porad v regalu.. kazdopadne 308 je muj favorit po me C60 :) 4010 je moc velka a nevyuziji ji
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Kuba78 »

IgorGSM píše:Ja viem ze to je trochu offtopic co sa tyka funkcii ale neni 40€ maly rozdiel 4010 oproti 308?

kazde zbozi ma sve kupce. ne kazdy potrebuje ladovat kazdou baterku kilowatem a mensi a kompaktnejsi nabijecka je pro ne zajimavejsi.. napriklad pro me je 308 zajimavejsi nez 4010 prave z duvodu kompaktnosti, casem az prejdu na o neco vetsi letadla a baterky nez mam ted o ni budu uvazovat protoze akorat splnuje moje pozadavky. zatim nemam duvod menit. ale je pravda ze cenu bych taky videl maximalne na cca 2/3 ceny 4010ky.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Kuba78 »

Nasel sem zajimave foto srovnani velikosti tri ichargeru..
[img]http://static.rcgroups.net/forums/attachments/1/2/7/4/3/0/a6079840-47-3010B%2C%20308Duo%2C%204010Duo.jpg[/img]
Quis custodiet ipsos custodes?
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“