Hledání vhodného akrobatického letounu

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
dalibor

#46 Příspěvek od dalibor »

bezmozek píše:http://www.rcmodel.cz/katalog.php?text=&kat=5&akce=najdi&page=&detail=3313
Takže christen eagle nebude uplnej propadák? :roll:

Nevipadá to špatně, i ta cena je příznivá. Jen bych uvítal větší rozpětí, budu o tomto modelu ale přemýšlet..
bezmozek
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od bezmozek »

No já už ho mám doma, plechovka s převodem na to snad bude stačit, bižuterie, zpracování a potisk vypadaj velmi dobře, uvidíme jak pevnej bude materiál, ale kdyby, tak uhlík to jistí. :wink:
Jen návod je slabší, ale snad se to poddá
Radši v hospodě bez peněz, než na svahu bez olova
Peter1207

#48 Příspěvek od Peter1207 »

TO:SkyLady:

Ja lietam z EPP akrobatmi uz dva roky...
A ked ti mozem odporucit tak tieto modely....
Pre extremnu akrobaciu-Blade od FreeAiru, motor od tej istej firmi 60W alebo pot 80W...menej nez 60W by som tam urcite nedal....a viac ako 80W uz by bol zabijak....3xHS 55, 3S750-najlepsie E-Techy su dobre a lahke...
Alebo BOOM od MS composit, blade dancer od MS composit, alebno ZoomZoom...
Vytaz podla mna Blade...alebo Boom obidva modely lietaju perfektne ale na zaciatky bude asi lepsi ten boom, je stabilnejsi dokaze skoro vsetko ako blade, trosku menej obratny ale to nepoznas, a este k tomu ked fuka tak si z toho ten BOOM nerobi hlavu iba sa zasmeje zasvisti motorcekom a fici dalej...ako za bezvtria...ma totizto profilove kridlo orig tvarovane na vietor...a je aj dost pomaly, takze vecsia hala a je to...
A elektroniku mam v tom:
Motor: Roxxy 2824/34, vrt-9x6
Bat: Li-Pol 3S 750mAh E-Tech-10-15min na jedno nabitie...ale mozes dat aj 1000mAh budes lietat okolo 15-25min.
Serva 3x carson-jedno stoji len 250SK a su celkom spolahlive a dobre...mozes dat aj 4x carson-2 na kridelka pre kazde jedno...
Reg: Jeti ECO12
Prijim: Jeti 5 plus alebo MPD je to v podstate skoro to iste...
seafire19
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od seafire19 »

Já jsem si pořídil Blasta od Freeair. Lítá poměrně pomalu a krásně. http://freeair.cz/Blast.html
Mám v něm MP JET 7 - 30D vybrakovanej z Algola a opravdu si tohle éro vychvaluju.
Yak 54 (35 - 60 ccm) (dodělává se)
Blast 3D (freeair)
Wayfarrer (moje, 6,5 ccm)
Sioux (el. větroň, Valentamodel)
Algol (el. akrobat)
Ultimate (stavím)
www.modelhb.com
blesk
Kontaktovat uživatele:

Re: Hledání vhodného akrobatického letounu

#50 Příspěvek od blesk »

SkyLady píše:Zdar, mozna me uz nekdo zna z tematu kombat, ale ten jsem hnedka na zacatku zavrhnul. A ted k veci: hledám nejaky akrobaticky letoun, jeste jsem se zadnym akrobatem neletal :oops: jestli to nekomu pomuze :twisted:

Z-50LS od ŠADu http://www.sad.okdar.net/Z50L.htm lítá hezky
JM

#51 Příspěvek od JM »

Peter1207 píše:TO:SkyLady:

Ja lietam z EPP akrobatmi uz dva roky...
A ked ti mozem odporucit tak tieto modely....
Pre extremnu akrobaciu-Blade od FreeAiru, motor od tej istej firmi 60W alebo pot 80W...menej nez 60W by som tam urcite nedal....a viac ako 80W uz by bol zabijak....3xHS 55, 3S750-najlepsie E-Techy su dobre a lahke...
Alebo BOOM od MS composit, blade dancer od MS composit, alebno ZoomZoom...
Vytaz podla mna Blade...alebo Boom obidva modely lietaju perfektne ale na zaciatky bude asi lepsi ten boom...

Taky pokukuju po nějakém EPP akrobatovi (WildHawk s křidýlkama je super, ale už nějak nestačí...chce to novou dávku adrenalinu :) ) Mám pár tipů, ale potřebuju radu zkušenějších. Potřebuju něco, co zvládne i hodně mírnej vítr(halu k dispozici zrovna nemám) a dokáže lítat pomalu i pěkně vyvádět . Zkušenosti mám zatím jen s Wildou, jinak v AFPD to je pohoda, viset od Zooma po 3m Extru není problém (je jasný že skutečnost bude někde jinde :) )
Takže:
1. EXTRemA- http://www.mscomposit.com/modely-letade ... ml?lang=cz - s tou se mi v AFPD létá daleko lépe než třeba se Zoomem popř. Superzoomem3D
2.Od FreeAiru- Blade
3.Od MScomposit-Boom, nebo Unique-ten je na pohled nejhezčí, ale zase jsem na něj žádnou chválu nenašel...
Který z těchto byste mi doporučili?
Peter1207

#52 Příspěvek od Peter1207 »

Tu extru urcite nie, je na vonku a hlavne mierny vanok strasne lahka...
Najlepsi bude asi BLADE...ten nema problem s nicim...alebo este lepsie by bola extra od free airu-natu som pocul same dobre slovo a je perfektna, lieta uplne pomaly a zvladne vsetko co pilot;)
Tak tak nejak-ale bude to chciet poriadnu davku Watou....
Vazi okolo 400g takze na vonku ako stvorene...
Ja ale teraz lietam s tymto:

http://www.hobbyeshop.cz/inshop/rc-mode ... d-arf.html

A lepsieho akrobata som este nemal...teda 3D akrobata;)
JM

#53 Příspěvek od JM »

Peter1207 píše:Ja ale teraz lietam s tymto:

http://www.hobbyeshop.cz/inshop/rc-mode ... d-arf.html

A lepsieho akrobata som este nemal...teda 3D akrobata;)

Díky za odpověd'!
Jo, ten Yak vypadá fakt dobře, a taky hezky lítá...a co Flash od RC Factory? Jeho letovej projev vypadá jako u toho yaka..tak ted' babo rad'...Už jsem byl rozhodnutej pro toho Blada, ale ted' zase všude čtu, že kvalita zpracování je mnohem lepší u toho Flashe a také Yaka-podle té vyšší ceny to možná bude pravda. :?:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Abu »

Zatim vsichni co meli Flashe, tak si ho neuveritelne chvalej. A co jsem videl na vlastni oci, tak to lita hezky.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
pepin

#55 Příspěvek od pepin »

fles je prvni ero z epp co drzi stopu i v nozaku,lita opravdu pekne.
Peter1207

#56 Příspěvek od Peter1207 »

Ehm neni pravda ze flsh je prvi epp akrobat co drzi stopu v nozaku...blade drzal tiez...treba mat dobre vyvazene...
Noo a samozrejme ten Flash by som odporucal viac nakolko to je z epp-vydrzi viac ako ten jak...s tym staci blbo pristat a uz musis lepit...ale lieta naozaj krasne...
ale o flashovi snivam uz dlho...
Takze nejak tak;)
JM

#57 Příspěvek od JM »

...a co Multiplex Acromaster-ten už je asi moc rychlej a divokej, co?
Peter1207

#58 Příspěvek od Peter1207 »

Jj to uz je moc rychle....i ked dost zalezi od osadenia, vydel som ho uz aj vo vacsej zahrade;)
Ale na zaciatok rozhodne nieco pomalsie a blade je asi najpomalsi...
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Mirek12 »

Já jako první pomalej akrobat koupil Shark VA1000 a naučil se základy, vis zvládnu do té doby než se začne model roztáčet, kontra už nějak nebere, nožák jde parádně (musel jsem se učit pěkně v nožáku práci směrovky a aji tak to někdy bylo hodně horky, taky jsem ho rozsekal , hlavne lítá pomale a odpustí toho hodně doba letu kolem 8min (pot 200 , dualsky 3s 2200mAh)
Peter1207

#60 Příspěvek od Peter1207 »

A ozaj...mozem doporucit Li-Pol-ky od firmy flight power...je to to naj co sa da u nas kupit...teda podla mna je to vobec to naj...lepsie som v lietadle nemal;)
Daju asi o 50% a mozno aj viac vykonu ako Li-Pol-ky tej istej kapacity, prudovej zatazitelnosti a napatia ineho vyrobcu...dovolim si povedat ze su o dost lepsie ako KOKAM...
To len take doporucenie...
A ohladom toho era..aj ten shark nieje zly...ale je to dost velke lietadlo a chce to silny motor, lipoly atd...
ale secko je na tebe... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“