Půjde ještě letos lítat?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

Re: Půjde ještě letos lítat?

#46 Příspěvek od Milan Nes »

závidím ... já letošní sezonu ukončil po serii umřelých serv vop a změn životní situace už někdy v květnu :)
já bych klidně šel lítat i v zimě, není přeci problém lítat i v -10°C lítával jsem tak ... jen to chce mít čas a momentálně u mne i čím :-d

základ je obal na vysílačku, tenké rukavice, hřejivé pytlíky a hlavně dobře se oblíknout ... v -5 jsem i lítal za 9 m/s na svahu za sněžení ... ale to sem pak pil hodně termoskového čaje ale stálo to za to
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
honzakral
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od honzakral »

Milane,ber to s nadhledem,já taky z podobných důvodů přestal cca v 24 létech po VŠ ,práce/montáže venku/,rodina a podobně.Teď jsem se vrátil skoro v 70-létech a je to paráda.Já fakt smekám před kluky ,kteří dovedou skloubit modelařimu s běžným civilním životem včetně rodiny.Modelařina pohlcuje hodně času a taky prachy.
Hezký den.

Honza
AR1
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od AR1 »

No jo, ale dožít se 70 :D

Sousedka jde letos do důchodu, tak se těšila, že má našetříno, že bude cestovat, a cestuje akorát na onkologii. :(

Pokud chce člověk cokoli dělat, tak si to prostě musí zařadit jako pevný bod do života. A buď to zvládne, nebo prostě ne. Když to bude dělat stylem - až budu mít čas, až mi to vyjde, tak neudělá nikdy nic, protože času je prostě málo a je potřeba si stanovit priority (mluvím o sobě, letos jsem dolítal začátkem srpna).
http://ar1.rajce.idnes.cz/
honzakral
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od honzakral »

AR 1 ,
Máš pravdu ,že v životě jde o určení priorit a ty se v podstatě určuji podle tvých možnosti a schopnost.Ale nikdy jsem nerizkoval vědomě /vyjde či nevyjde/,například nezakládal jsem firmu s cca 200 zaměstnaci proto ,abych zbankrotoval ,ale aby zaměstnanci měli alespoň troch slušný plat a pracovní jistotu a tak dále.A tak v 25 létech jsem modelařinu vyřadil se svých priorit,protože jsem si stanovil jiné.Ale to už jsem trochu mimo vlákno a někdo mně může zdrbat.Před dvěma roky jsem priority přehodnotil ,firmu prodal a mezi priority znovu zařadil modelařinu a jsem spokojený.Jedna věta závěrem,bylo super,že kluci co u modelařiny zůstali ,mne po těch x-létech přijali skvěle ,tak jak by ta odmlka nebyla,akorát vzpomínáme jak se jmenujem a jakou kategorii jsme provozovali.Přestalo pršet, balím svého RADIANA jdu létát.

Hezký den.

Honza senior
LittleFalco

#50 Příspěvek od LittleFalco »

AR1 píše:No jo, ale dožít se 70 :D

Sousedka jde letos do důchodu, tak se těšila, že má našetříno, že bude cestovat, a cestuje akorát na onkologii. :(

Pokud chce člověk cokoli dělat, tak si to prostě musí zařadit jako pevný bod do života. A buď to zvládne, nebo prostě ne. Když to bude dělat stylem - až budu mít čas, až mi to vyjde, tak neudělá nikdy nic, protože času je prostě málo a je potřeba si stanovit priority (mluvím o sobě, letos jsem dolítal začátkem srpna).

Presne kvuli tomuhle jsem se na hamounstvi a vydelavani penez vy...l. Vetsinu mesice v cudu, byt doma bylo jak svatek. Doma peklo, deti me meli jak vzdaleneho strejdu, navic leta utikaj. Navic dost z vyplaty spolkly dane... Od jara zbesile neslapu na pedal, jedu po vrstevnici. Vyplata polovicni, ale v praci travim tretinu casu co drive. Jsem spokojenej, rodinka vesmes taky.
Je to jak pises - o tom, ze nevime, jestli za par let nebudem lezet na onkologii. K cemu mi pak bude vetsi barak a placata kara. Zato co jsem si prozil, to uz mi nikdo nikdy nevezme.
Zpátky doma, v kopcích :-)
pepin

#51 Příspěvek od pepin »

LittleFalco píše:Presne kvuli tomuhle jsem se na hamounstvi a vydelavani penez vy...l..

tak jednoduchý to není, s takovým tvrzením mužeš operovat až ve chvíli, kdy na standartní pruměrný roční příjem vyděláš třeba pouze za jeden měsíc, pokud jsi na hranici má dát-dal a je to o uši, tak si nejde hrád na prozřelého, navíc ono to stejně není o žádné obr výhře, že nemusíš být v práci, sice polétáš, ale nejspíš tam budeš sám, páč ostatní jsou v té práci, já měl také filozofii ,5 denní pracovní týden je příliš dlouhý, tak jsem měl přez týden volno a dělal jen o víkendech, neuvěřitelný kolik bylo okolo mě lemplu, co mi v sobotu a neděli volali, jestli nebudeme něco dělat.

já do práce nikdy systémově v rámci pracovní pevné doby nikdy nechodil ani v době předrevoluční, jooo je to fajn o tom žádná, ale najt ten morál, když nemusíš zítra, ani pozítří, ani popozítří, ale asi bys nějakou kačku vydělat měl je docela hokej.
po mraky letech, kdy jsem to takto provozoval, jsem se dostalo k jedinému--od pondělí do pátku chodí normální lidi do práce--v této fázi mám čistou hlavu a pokud recidivuju, mám šílené výčitky :lol: co je blbý, že recidivuju veliuce rád :oops: závidím všem, co mají naučeno, že od pondělí do pátku se chodí do práce--je fajn být free, ale asi s tímto přístupem nejde mít prodejnu s čestvými rohlíky někde na stanici metra--fakt ty lidi očekávají, že si je tam ráno koupí.

dá se s tím vychcat, ale je to individuální a nejde to brát systémově všeobecně--jako že tě někdo přiveze na chireurgii s prostřeleným břichem a chirurg ti řekne, že nato jebe, že má už peněz dost a že jde ted lítat s F3 káčkem páč potřebnuje relax.
pepin

#52 Příspěvek od pepin »

Karty jsou už konečně rozdaný, systém bude fungovat pouze za předpokladu, že normální lidi, kdyby nešli jeden den do práce, tak chcípnou, nezaplatí nájem,exekuci, pujčku, není krize, jen se to doladilo, co se dá z lidí ještě vymáčknout, je setrvalý standart, krize nepomine--doladilo se kam se až muže a bude se ladit dál.

plůatíte benzín 37 korun? platíte, bojíte se zaměstnavateli říct aby vám dalk víc? bojíte, kruh je uzavřen, blbci co dávali do okruhu pracha z resatitucí už došli, vítám vás v reálném životě :lol:

jako mladej jsem u nás v ulici na vesnici mával tanku osvoboditelum, jděte do háje, klidně holou prdel, ale jusme první generace bez války a to je docela fajn.
LittleFalco

#53 Příspěvek od LittleFalco »

Pepine, i ten doktor ma na vybranou, jestli bude v praci jenom na standartni pracovni uvazek, nebo mit kazdy mesic stopadesat hodin prescasu. A kdyz ho bude nekdo nutit do prescasu, ma stale na vyber-muze zmenit misto, povolani. Jenze se bojime nejistoty, tak radeji sklopime hlavu a nadavame. Me to trvalo dva roky odkladani a nadavani, nez jsem bouchnul do stolu :D
Dam priklad - kdyz jsem odchazel z armady, zeptal se me jeden nadrizeny:"Kam chcete jit, k policajtum, nebo k hasicum?" A vo tom to je, mame otevrenou celou skalu moznosti, ale zavrene hlavy.
Zpátky doma, v kopcích :-)
Marena
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Marena »

Tak druhým dnem už mi ani ranní vstávání nepomáhá. Včera brzo ráno déšť a pak už jen tohle:
Přílohy
plzen.jpg
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
pepin

#55 Příspěvek od pepin »

Marena píše:Tak druhým dnem už mi ani ranní vstávání nepomáhá. Včera brzo ráno déšť a pak už jen tohle:

to je tím slabým JV větrem, ted na podzim je to vždy spojený s mlhou, v zimě je při V-JV jasno, ale zase šílená kosa.Já chtěl včera večer odjet na Ranou, ale raději jsem počkal co ráno ukáže vebka z Loun

http://ol5q.nagano.cz/cam_hires.html

ach jo, ach jo, to na létání moc není :(
zdzd

#56 Příspěvek od zdzd »

MarthiR píše:i před štedrým dnem když to počasí dovolí

I po...

http://zd.wwwcity.cz/Silvestr2006/
Marena
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Marena »

Dneska úspěšný den. Vyběhl jsem v půl osmý ráno. Počasí nic moc. Foukalo to studený, bylo zataženo, nic moc. Vylítal jsem baterky a jel domů. Kolem jedenáctý jsem vyšel se psem a co nevidím, sluníčko, teplíčko, vzduch se skoro nehnul. Takže baterky na nabíčeku co dala a fofrem toho využít. Hned se lítalo o mnoho líp. I bundu sem sundal. Jen co jsem dolítal, tak se zase zatáhlo. Ale já už jel domů mohem spokojnější než ráno.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
corona

#58 Příspěvek od corona »

Meteo dnes v 11:00:
Zataženo, 11°C, vítr 0 - 1.
Špičkový počasí pro malý polítátka...
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Celeron »

Dnes by to taky mělo jít, jen ta kosa a zda se zdvihne duchna
http://www.windguru.cz/cz/?sc=9
Jirka
honzakral
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od honzakral »

Letiště:Havířov-Ranč, 17.listopadu 2013.
Počasí :Skoro slunečno ,+ 6o C,bez větru.
Letadla:Bird of Time,Radian a jedno káně.
Hodnocení:Doposud nejlepší létáni v měsici listopadu.
Včera mlha,viditelnost na 20 m skoro celý den.

Hezkou neděli přeje
Honza
Zamčeno

Zpět na „Smetiště“