Nejneoblibenejsi otazka

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejneoblibenejsi otazka

#46 Příspěvek od Dejfak »

ifin píše:V Ostřešanech se dá vidět ledasco. Naštvané páry, které si přijedou zasouložit a zjistí, že tam nějaký blbec lítá s letadýlkem. Pejskaře se psi na volno a parkující přímo na konci asfaltové dráhy (ti tam navíc dojeli, zrovna když jsem byl ve vzduchu!). Kokoty v autech, kteří udělají z čerstvě posekané travnaté části letiště oranici. Nebo třeba sokolníci s dravcem, kteří se přijdou zeptat na toto modelářské letiště, jak dlouho tam asi tak budem, že si potřebují vypustit sokola a on se letadel bojí... Vojenskou policii z přilehlého letiště. Autíčkáře na asfaltové dráze. Lidi, co si tam chtějí pouštět draky. Smažky, co tam jezdí hulit trávu a parkují, kde je napadne. Lidi, kteří tam přijeli pouštět cvičeného papouška .A všichni, možná až na tu VP a papouškáře, tam po sobě nechají bordel. A to přesto, že je tam prázdný sud na odpadky... Takže přistání letadla bez podvozku může skončit třeba na použitém prezervativu. :oops:

Koukám že je to všude stejné, absolutně stejné příhody....
Zůstává po nich bordel, vložky kondomy, odpadky, atd...
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
ludicek
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od ludicek »

Ja by som za veľkého dobrého akrobata viac ako 3000 nedal.
:lol:
Naposledy upravil(a) ludicek dne ned 24.11.2013 14:34, celkem upraveno 1 x.
Zwobot
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Zwobot »

Naprosto nejvíc nemám rád otázku: "Lítá to?", stačí jen abych si třeba měnil baterky, uklidnil se před dalším letem, dal si cigárko a nebo jen čekal na kolegy a slyším tu otázku 20x od pejskařů kteří tam často chodí prohánět svoje "telata". A co čekají že to bude jiného dělat než lítat! Pak se rozpovídají o tom že mají doma vrtulníček z Pecky. Jenže mě to vůbec nezajímá, já chci relaxovat když jdu létat ale zase nechci kazit radost konstatováním že "mixéry" začínají někde na těch 6000kč.

Ještě víc nesnáším když se mi někdo hrabe ve věcech.
Situace: Mám položenýho zapnutýho Optica na batohu, jsem k němu otočený zády a měním baterku. Přijde kluk asi 8let kterého jsem vůbec neslyšel, vezme vysílačku do ruky a začne kroutit kniplama. Já už měl připojenou baterku, najednou se hejbají serva (WTF), chtěl jsem se otočit pro rádio a on tam stojí s rádiem v ruce! Tak jsem neuvěřitelně rychle vypojil baterku, naštěstí jsem tam měl LOCK který naštěstí nevypnul. Kluka i jeho tatínka jsem strašně seřval, ale je to i moje chyba protože si nedávám pozor na svoje věci. Neumím si představit následky kdyby tam LOCK nebyl a on přidal plyn. Nejvíc mě dostala otázka od tatínka: "snad se nemohlo nic stát ne?".

http://www.rc-foto.cz/produkt/tricko-proti-zvedavym-divakum/

To tričko jsem dlouho hledal protože jsem ho hodně chtěl k svátku. :D
Naposledy upravil(a) Zwobot dne ned 24.11.2013 14:47, celkem upraveno 2 x.
zdenasu

#49 Příspěvek od zdenasu »

No lidí se spoustou otázek jako u vás ostatních taky dost.Ale jednou místní opilec si v létě zkracoval cestu do sousední obce tak krom pitomých otázek se za chvíli na sluníčku slušně dotunil vínem v plastu a ustlal si mi na kufru s nářadím a lipolkách co jsem měl vedle kufru na zemi a docela tvrdě usnul.
----------------------------------------------------------------
ha ha
tak to myslím je za 100 bodů :):):)
v kategorii kuriozit tento příspěvek by bezkonkurenčně vyhrál.....
nasmál jsem se hodně.
...polepším se, beru toho už jen půlku :):):)

www.vzduchoplavci.rajce.idnes.cz
winter

#50 Příspěvek od winter »

ifin píše:V Ostřešanech se dá vidět ledasco. Naštvané páry, které si přijedou zasouložit a zjistí, že tam nějaký blbec lítá s letadýlkem. Pejskaře se psi na volno a parkující přímo na konci asfaltové dráhy ..........................................................................................................................................................................................................P.S. Ještě jsem si vzpomněl na příhodu, kdy kolem mě šel pán s mentálně postiženým klukem a říká: "Lojzíku, podívej letadýlko." A Lojzík neváhal a hrnul se ke mě, že si to taky vyzkouší... Naštěstí jsem se ubránil (ve spolupráci s tím pánem) :lol:

:lol: je mi hned líp, když vidím že ty hovádka boží jsou všude stejný ..... ještě bych dodal jednu perličku navrch. Čas od času se nám někdo "vysere" :D u vjezdu na letiště. Přímo pod závoru v místě kde se stojí, když se závora otevírá :mrgreen: ...... ***winter***
kope
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od kope »

Zwobot píše:... Přijde kluk asi 8let kterého jsem vůbec neslyšel, vezme vysílačku do ruky a začne kroutit kniplama. Já už měl připojenou baterku, najednou se hejbají serva (WTF), chtěl jsem se otočit pro rádio a on tam stojí s rádiem v ruce! Tak jsem neuvěřitelně rychle vypojil baterku, naštěstí jsem tam měl LOCK který naštěstí nevypnul. Kluka i jeho tatínka jsem strašně seřval, ale je to i moje chyba protože si nedávám pozor na svoje věci. Neumím si představit následky kdyby tam LOCK nebyl a on přidal plyn. Nejvíc mě dostala otázka od tatínka: "snad se nemohlo nic stát ne?".
...

Tak to bych asi vyletěl z kůže a co by tem tatínek slyšel, tak to by si za rámeček nedal. Absolutně nechápu, jak může osmiletý děcko být vychované tak, že je pro něj normální brát a osahávat cizí věci. Sám mám dvě děti - o něco málo starší - a něco takovýho nepřichází do úvahy. Chápal bych to u dvouletýho batolete, který musí všechno prozkoumat ale tohle... :twisted:
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
FlyBear

#52 Příspěvek od FlyBear »

Pročetl jsem si tohle vlákno a občas jsem se těm příhodám docela zasmál :twisted:

Ale na druhou stranu mi to pak přijde spíš jako černý humor a taky docela smutné. Vím, že žiju jinde, ale kde to, sakra, chlapi lítáte? My tady lítáme na modelářských letištích, je jich tu dost - a jsou to plochy určené výhradně k provozu RC modelů. Za ta léta ani nevím o nikom, kdo by tady byť jen z doslechu znal nějakou takovou příhodu. Po letišti, ani po tom modelářském, se totiž nikdo neprochází, neběhají tady psi, necválají koně, nejezdí cizí auta a naprosto nepřipadá v úvahu, aby se tu jen tak vyskytlo cizí dítě otravující pilota za letu nebo se prohrabávající našimi věcmi v "doku".

Tak nevím, takhle z dálky to vypadá, že takhle hustý to nebylo ani na divokým západě :lol:
FlyBear

#53 Příspěvek od FlyBear »

Jinak, pokud jde o neoblíbené otázky: taky se občas někdo zeptá na cenu modelu, ale je to dotaz od kolegy modeláře a většinou vede k diskusi o použité technice, servech, baterkách a o tom, odkud se nakupovalo. V podstatě celkem běžná informace mezi modeláři. Dotaz na cenu mi tedy nepřijde tak moc divný...

Laický dotaz na cenu a kde koupit většinou dostávám, jedn když se jdu projít s autíčkem. Nadšení z jízdy Monster Trucku pak většinou vystřídá zklamání :twisted:

Osobně mám nedávnou zkušenost z letiště, kde se mě jeden starší pán v důchodu zeptal, jestli si helinu nemůže vyzkoušet. Létal docela pěkně s hornoplošníkem na spalovák (stará dobrá škola :) ) a v kufříku měl s sebou tři malé čtyřkanály - prý s nima už doma docela dobře lítá. Naštěstí moje vysvětlení, že TRex 600 se řídí trochu jinak, pochopil rychle a bez problému :)

Takže jak vidíte, pro vás neoblíbené dotazy mnohdy umí položit nejen "náhodní kolemjdoucí" (stále žasnu, kde se, pro Boha, na letišti vzali?), ale i kolegové z branže :D
winter

#54 Příspěvek od winter »

FlyBear píše:Pročetl jsem si tohle vlákno a občas jsem se těm příhodám docela zasmál :twisted:

Ale na druhou stranu mi to pak přijde spíš jako černý humor a taky docela smutné. Vím, že žiju jinde, ale kde to, sakra, chlapi lítáte? My tady lítáme na modelářských letištích, je jich tu dost - a jsou to plochy určené výhradně k provozu RC modelů. Za ta léta ani nevím o nikom, kdo by tady byť jen z doslechu znal nějakou takovou příhodu. Po letišti, ani po tom modelářském, se totiž nikdo neprochází, neběhají tady psi, necválají koně, nejezdí cizí auta a naprosto nepřipadá v úvahu, aby se tu jen tak vyskytlo cizí dítě otravující pilota za letu nebo se prohrabávající našimi věcmi v "doku".

Tak nevím, takhle z dálky to vypadá, že takhle hustý to nebylo ani na divokým západě :lol:

Hm, tak to jsi klikař. Závoru za sebou zavíráme a najednou je tam idiot v Octávce i s celou rodinkou, starýho pekáče na vozejku
a stojí mě přímo před "ksichtem". Já akrobata ve vzduchu a on mě oznamuje "já taji du jezdit na motorce" 8O :lol: a hrozně se diví, že s ním po přistání vyběhnu jak s horkým popelem. A aby to nebylo málo tak za týden je tam zas. Přijel pro změnu od lesa. ***winter***
PeterR

#55 Příspěvek od PeterR »

Ked sme zacali zatvarat branu tak zamok nikdy dlho nevydrzal. Vyrobili sme poriadny masivny. Hned na druhy den ked ho neotvorili, tak aspon upchali a zablokovali. Ked sme to opravili tak niekto po celej drahe rozsypal klince. A konecna pokusu vytvorit si slusne modelarske letisko bola ked branu zapriahli za SUV a vytrhli. Ze je to sukromny pozemok a jedine my sme mali zmluvu s majitelmi to nezaujima nikoho.
Futaba FX20; Ellipse 1, Elita, Durafly F4U Corsair, Sagita, Grace, ASW 19
FlyBear

#56 Příspěvek od FlyBear »

Jenže toto už není o naivitě nebo blbosti náhodných kolemjdoucích. Tohle už je v podstatě kriminální činnost a je smutné, že ji někdo tímto vandalským způsobem dělá a na druhou stranu je taky smutné, že si s tím níkdo nedokáže (nebo ani nechce) nějak poradit...
JosefSvejk

#57 Příspěvek od JosefSvejk »

PeterR píše:Ked sme zacali zatvarat branu tak zamok nikdy dlho nevydrzal. Vyrobili sme poriadny masivny. Hned na druhy den ked ho neotvorili, tak aspon upchali a zablokovali. Ked sme to opravili tak niekto po celej drahe rozsypal klince. A konecna pokusu vytvorit si slusne modelarske letisko bola ked branu zapriahli za SUV a vytrhli. Ze je to sukromny pozemok a jedine my sme mali zmluvu s majitelmi to nezaujima nikoho.

Je to svinstvo, ale určitě tam byl nějaký osobní důvod. Možná se měl řešit i ten. :roll:
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
mravecm1

#58 Příspěvek od mravecm1 »

Tak ja uz som tiez zazil snad skoro vsetko, co tu odznelo... kolko to stoji ? ako rychlo, ako daleko, ako dlho to leti ? uz si s tym spadol ? atd.... atd ....

V nedavnej dobe ma asi najviac pobavila alebo skor zaskocila otazka, ked som s Kasamou lietal take bezne veci (loopingy, tictocy, cuvacky v NORMAL/INVERT, nejaky ten HALF PIROFLIP, flipy na mieste a podobne), proste nic svetoborne ale na mna az dost :D.
A v tom sa chlapik (ktory vraj ma doma nejaky "vrtulnicek z TESCA") spytal... "a da sa s tym lietat aj akrobacia ?".

A asi "NAJ" zazitok bol, ked som opat lietal s Kasamou a pri mne stojaci chlapik sa spytal, ci si to moze vyskusat. Ano klasika, toto tu uz tiez odznelo. Lenze tento bol taky neodbytny, ze mi to hlava nebrala. Stale som len opakoval, ze to nie je take jednoduche, ako to vyzera, a ze ten vrtulnik je velmi drahy, takze to mu pozicat nemozem.... no proste stale to nechapal :lol: . Uplne ma dostalo, ked zahlasil, ze po tom ako som mu opysal, co sa s ktorou packou ovlada a po tom ako mi sledoval ruky, si mysli, ze uz pochopil ako sa to riadi a ze by to urcite zvladol :lol: :lol:
Cele sa to odohralo pocas letu. No proste nakoniec ma ukecal k tomu, ze som vyletel tak vysoko a daleko ako sa len dalo a nechal som ho pokyvat packou kolektivu 8O . Cykliku som mal samozrejme v ruke stale ja a aj paku kolektivu som mal stale medzi prstami, len som ju nedrzal tak pevne.
KASAMA Srimok 90N CYBERHEAD + SPIRIT
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od vojta mansfeld »

Jak tu někdo psal o tom že mu vzal kluk vysílač a hýbal servy- z dob kdy jsem ještě létal s Cadetem (teď nechápu jak se s tím dá něco řídit) se mnou byl kamarád ze školy, stál jsem na dráze a připravoval se na let, vysílač na krku, kámoš ke mě přišel a říká- hele, co se stane když dám tohle- a šup plynovou páku na maximum! Já se lekl jako prase, stáhl jsem jí a díky bohu jsem u Pioneera neměl vytrimované přední kolo takže zajel na trávu a zabrzdil se, on se tlemil a měl z toho srandu, tak jsem ho seřval že šel málem s brekem uraženej domů...
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Dejfak »

Když jsem jako malej chodil s otcem kouknout se na modeláře, nikdy by mne nenapadlo vzít rádio do ruky.
Nebylo to mé, a uvjedomoval jsem si že je to drahé.
Mám kamaráda co vystavuje veterány, u nás v Čr jsou rodinky které jsou schopny veterány zničt. Otec skákací na sedadle a kroutící volantem a dělá brm-brm a synek ohýbající všechny páčky co najde.
Takže proto si do veteránů nesedneme.
Když vystavoval v Miami tak tam normálně děti sedaly do aut, a nic s nima neprovedly.
Netvrdím že je to ve státech lepší jak tady, ale něco to o tom vypovídá.
Všechno je to dané výchovou, kterou většina dnešních dětí nemá.
Pak se to táhne s člověkem dál, legrace tipu co udělá tohle když to zmáčknu, aniž bych věděl co to udělá neberu jako legraci, ale jako omezenost!
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“