Dělám to tak, že si smontuju komplet rotor se vším všudy, nasadím na motor i s unašečem.
Prostě se vším všudy bez obalu dmychadla. Připojím a zkusím při malých otáčkách, vezmu kus lepenky,
stříbrné, prolaminované, to je jedno, co nejtěžší. Nalepím na list a zkusím. Takhle zkouším dál, až přijdu na
list, u kterého se zmenší vibrace. Potom kápnu kapku CA lepidla zezadu na kořen listu a aktivuju. Samolepku nechám na místě a vyzkouším. Potom samolepku sundám a znovu vyzkouším. Podle potřeby přidám lepidlo, pokud je moc, ubrousím (to se moc nestává, dávám lepidla raději méně). Takhle pokračuju, dokud dmychadlo vibruje. Když běží klidně, poznačím si polohu kuželu vůči dmychadlu, polohu rotoru vůči unašeči fixem a namontuju do dmychadla. Někdy je třeba udělat drobné dováření i po montáži do pouzdra dmychadla. Je to piplačka, ale jde to moc dobře. Vyvažoval jsem tak 4 dmychadla i jeden 12 list a jsem moc spokojen s výsledky. Všechny EDF mi chodí velmi krásně, klidně, bez vibrací. Většinou jakmile měníš motor, je třeba opět lehce převážit, obzvlášť když je z HK. U HETů jsem rozdíly nezaznamenal, jejich motory běží krásně klidně.
To Ryko, já to vždycky raději zalítnu a vyzkouším, jestli to éro vůbec stojí za námahu