Obnovená anketa - jaký létáte mód?
Re: Obnovená anketa - jaký létáte mód?
Litam dvojku protoze jsem se tak naucil hrat na PS3. Momentalne litam palcema, ale pohravam si s myslenkou pultu, prijde mne ze nejsem schopny zaletet palcema presne obraty. a privedl jsem na ten mod rovnou 3 modelare v mem okoli, zaletavam jim letadla.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
BTW, počet hlasujících v anketě přesáhl 150, to už je docela vypovídající statistika. Děkuji všem za aktivitu.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Začínal jsem s vrtulníkem s mod2, pro letadlo jsem již mod neměnil - takže za mně mod2, palec-ukazovák
I když vlastně jako úplně první poletuchu na vysílačku jsem řídil malý 3kanálový koaxiál (něco jako mod4 bez křidélek). Pěkný kapotovaný kousek, žádná "bambule s tyčí"... Dodnes si pamatuju, jakou jsme s tou hračkou měli zábavu, i venku
Bylo by zajímavé, jak by se změnily poměry v anketě, věnované jen letadlům nebo jen heli...
I když vlastně jako úplně první poletuchu na vysílačku jsem řídil malý 3kanálový koaxiál (něco jako mod4 bez křidélek). Pěkný kapotovaný kousek, žádná "bambule s tyčí"... Dodnes si pamatuju, jakou jsme s tou hračkou měli zábavu, i venku
Bylo by zajímavé, jak by se změnily poměry v anketě, věnované jen letadlům nebo jen heli...
malej vrtulníček, malý dr... kvadrokoptérka, Phoenix RC sim
Začal jsem na 3CH RTF vysílačce, která měla jen jednu páku v pravo na motýla a posuvný plyn v pravo, takže v podstatě mód 2(4 - motýl je mix výškovka/směrovka, ale myslím že se to stejně bere jako 2 - v podstatě hlavní ovládání směru vpravo+výškovka) a u toho jsem už zůstal i na normálním rádiu. Jeden kamarád se učil na módu 1 a furt s tím třískal, pak jsme mu někdo půjčili vysílačku s modem 2 a najednou lítal uplně v pohodě. Tím nechci říct, že by 2 byla lepší, ale prostě každýmu padne něco jiného a je dobré si oba hlavní módy v začátku vyzkoušet a zůstat u toho co nejvíc vyhovuje, ne u toho co má většina národa. 
Na simulátoru klidně můžu lítat i s modem 1, ale s realnym letadlem to nezkousim...preci jen zbyk je zvyk a v krizovce by to nemuselo dopadnout dobře.
Na simulátoru klidně můžu lítat i s modem 1, ale s realnym letadlem to nezkousim...preci jen zbyk je zvyk a v krizovce by to nemuselo dopadnout dobře.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Naprosto stejná situace. Leta mám tenhle joy, kde plyn a směrovka je na levé páce, takže mod 2 a nikdo by mě už nepředělal:
[/quote]
Mám úplně ten samej
[/quote]Mám úplně ten samej
"Vždy se snaž udržovat počet přistání rovný počtu startů"
PatMat píše:Také mne překvapuje srovnávání ovládání modelu s dospělým letadlem. Není za tím jen ješitnost? To jsem borec co, když ovládám model stejně jako stíhačkuTo už jsem skoro pilot stíhačky
Pat
O tom to opravdu není.....
Jsem levák a více citu mám kupodivu v pravé ruce.
"Vždy se snaž udržovat počet přistání rovný počtu startů"
Martin T. píše:
O tom to opravdu není.....
Jsem levák a více citu mám kupodivu v pravé ruce.
Jsem pravák, létám mód 2 a knipl ve velkém letadle jsem zpočátku držel v pravé ruce ( měl jsem k dispozici takový stroj). Po změně na knipl na levou ruku se mi zdálo nemožné to takhle bezpečně pilotovat. Dnes je mi jedno, jestli řídím pravou, nebo levou a kde mám zbylé ovladače.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Zacal som lietat v mode1, pol roka som sa trapil, potom som si mal moznost sahnut na mode2 a odvtedy lietam mode2. Aj era aj heliny...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
lietam mod 4, mne to ak vyhovuje, len by som prejst na mod2 kvoli šturmovniku ktorí občas lietam na pc
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,