Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
hurykan píše:Dobrej hornak je treba Carmen Electra hmmmm, tak myslím, že takhle v pátek po ránu by to šlo....
Určitě i k večeru, na rozdíl od letadel bych to nelimitoval západem slunce Akorát já jsem asi spíš dolňák, ale především myslím, že by to skončilo na problémech s ovládáním - nesedí na to ani jeden ze standardních módů
PS:Za mírný posun diskuze směrem od modelářství ke smetišti určitě může pátek.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Taky by se mohlo hlasovat, kolik modelů máme rozestavěných. Nebo koupených a v krabicích čekají na svůj čas. (né, že jsem si pořídil plánek a uvažuji o stavbě). U mne 6...
Tak jsem zjistil, že si sám lžu do kapsy a podvědomě odhaduji modelů méně než je jich doma: RC Factory Laser crack MPX Gemini PA Katana MD PA Katana MX PA Addition X MPX Dogfighter SIG Four Star EF MXS 64“ Sebart Wind S50 ve výstavbě
Ak to stiha financovat, nemusi do prace, vychadza s rodinou, stiha obhanat deticky/vnukov a svoju telesnu schranku udrzovat v pouzitelnom stave (lebo inak naco modelarsky dom) potom to skutocne nema chybu.
Slepo zavidim. Ja mam pouzitelnych 4-5 a nakrapnutych a v krabiciach dalsich cca 10. Ale prvy rok mam ero do kazdeho pocasia a zimnu pripravu na stimulatore (simulator Phoenix). "Nejsou lidi na skladani" eroplanov.
Trochu treba brat do uvahy aj to ze sme socialne komunitne tvory zijuce subezne vo viacerych komunitach nielen modelarskych.
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
H1N1 píše:Ja se duchodu doziju, ale zadny dostavat nebudu:-D
Nech ti je utechou ze ak by si sa ho nedozil tiez by si ziadny nedostaval. A navyse mozno je cas s tym este nieco urobit. Chce to ziskat trochu vedomosti a zmenit svoj zivotny styl. Modely v rozumnej miere to nemusi vylucovat.
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
Tak dnes se mi podařilo zasvětit další model. Dostal jsem do vzduchu polomaketu Boeing PT-17 Kaydet od Guillowa. Model jsem dokončil vloni, ale zatím z různých důvodu ve vzduchu nebyl - čas, počas (vítr) chybějící odvaha a strach, abych to hned nerozmlátil. Věděl jsem, že se to do luftu dostane, zkoušel jsem se na zahradě rozjet a i se to odlepilo (na ní se ale nedá létat ). Tak jsem to dnes nerozmlátil, budu to muset samozřejmě doladit - trimy, přenastavení výchylek, ale lítá to . Jen se mi trochu nepovedlo přistání (do trávy), tak musím znovu přilepit trupové vzpěry. Až budu mít chvíli, udělám a přihodím fotky na album.
celadnik píše:nejak skoro prítelkyne frfle do koníčka frflat by mala až keď ju updatnes z pritelkyne 1.0 na manzelka 2.0
Trochu to tu oživím - Já byl na tom přesně naopak Jak to moje lepší já bylo ve verzi 1.0 tak jsem měl jenom omláceného Admirála, s už tehdy hóóódně prastarou Rc ( Modela digi 3k,ještě ta plechová ) . A když proběhl upgrade na verzi 2.0,tak od té doby je toho doma víc a víc . Už nestačí strop v obýváku 6x7 m. A teď o víkendu proběhlo" převěšování " , aby se udělalo místo na to,co bude v krabici pod haluzí ke konci měsíce
bylo Pluto,Admirál,Mars II,T9X, Toro...MX-20Hott,FuncubXL,Solius,Twinstar,L-13Blaník 2700mm,Samurai
Do ankety som dal poctivo 3. teda modely, kde naozaj stačí natankovať/nabiť baterky. Je to: - bublinolet Fox1800, - balzový 30rokov starý Pony na MVVS 2,5 GRR RC a - Diblotin-mini predtým na MVVS7,5 toho času je v ňom Raduga-10RU s ASP karburátorom.
Okrem toho však mám 3 modely, ktorým k letuschopnosti chýba málo (len môj čas), - jeden 1100mm dvojplošník na 5ccm motor (tiež 30-ročný a doteraz ani poriadne nezalietaný) a - F3A 2x2m od pana Cerhu na 20ccm 4-takt OS (treba opraviť pár drobností, som už druhý majiteľ). - A malý kompozitový elektrovetroň MiniWizzard 1300mm, ktorý dostal nové krídla s krídelkami, kde všaktreba len zalepiť servá a vyriešiť k nim kabeláž a konektory.
No a nakoniec v krabici sú SeaBee, Frenzy, a Edge od RcFactory. Plánujem, že posledný v zime sprevádzkujem.
Ešte mám havarované torzo BF-109 od Alfa modelu, trup dobrý ale sú vrtuľou dosekané krídla - nuž stále sa rozhodujem či zahodiť alebo opraviť. Okrem toho viacero iných torz.
Podstatné je však to, že už rok a pol lietam veľmi veľa len s Diablotinom a výnimočne s Foxom. Len jeho údržba a opravy mi neposkytujú priestor na spojazdnenie ostatných modelov>
Naposledy upravil(a) VTjr dne pon 07.12.2015 10:13, celkem upraveno 1 x.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)