Zimní halová sezóna 2014-15

Všechno co se týká lehkých modelů, slow a parkflyerů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
clouseau
Kontaktovat uživatele:

Re: Zimní halová sezóna 2014-15

#46 Příspěvek od clouseau »

HonzaS píše:1.11. bych rád udělal Týn. Bývají tohle datum nějaký soutěže jinde?

je to volný termín soutěž lze udělat - jak jsi na tom?
Vladislav Plichta
www.clouseau.eu
místopředseda
KLeM ČR
clouseau
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od clouseau »

Doplnění pravidel o vyhodnocení soutěžě - oficiálně podáno na SMČR 30.9.2014.

Výsledky kvalifikačních kol se normalizují na 1000 bodů podle vítěze po každém skončeném kole. Vítěz v kvalifikační sestavy se určí tak, že se sečtou dva lepší ze tří výsledků kvalifikační sestavy (resp. jeden lepší ze dvou). Výsledky finálových kol se normalizují na 2000 bodů podle vítěze po každém skončeném kole. Vítěz finálové sestavy se určí tak, že se vezme lepší výsledek ze dvou výsledků finálové sestavy (resp. výsledek finálové sestavy pokud se letělo jedno finálové kolo). Celkový výsledek závodu je dán součtem výsledků kvalifikačního a finálového kola. Pokud soutěžící neletěl finálové kolo ( nepostoupil z kvalifikace) do celkového hodnocení se mu započítává výsledek z kvalifikace.
Pro potřeby vyhodnocení celé sezóny se do žebříčku započítávají umístění pilotů v daném závodě. Vítězem v žebříčku je ten pilot, jenž má nejnižší součet nejlepších umístění ze tří absolvovaných závodů, platí pro druhého, třetího atd.

Takto to vyzkoušíme a případně doladíme.
Vladislav Plichta
www.clouseau.eu
místopředseda
KLeM ČR
HonzaS

#48 Příspěvek od HonzaS »

Vítězem v žebříčku je ten pilot, jenž má nejnižší součet nejlepších umístění ze tří absolvovaných závodů, platí pro druhého, třetího atd.

Super :-) Šlo by to takhle prosím i pro Airrace a pylony? Díky.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
clouseau
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od clouseau »

HonzaS píše:Vítězem v žebříčku je ten pilot, jenž má nejnižší součet nejlepších umístění ze tří absolvovaných závodů, platí pro druhého, třetího atd.

Super :-) Šlo by to takhle prosím i pro Airrace a pylony? Díky.

Pro Airrace určitě, pro pylony k tomu nemám zásadní výhradu, avšak možná, že by bylo zajímavé vést žebříčky dva - 1) dle finále a 2) postaru dle dosažených časů v rozlétávání....:). Ten samý systém hodlám pro info udělat i v RCEA, i když samozřejmě platí co je v pravidlech.. :).

navíc, pokud čas dovolí, po každém závodě budu aktualizovat žebříčky a dávat je sem na rcmánii ... uvidíme :)
Naposledy upravil(a) clouseau dne úte 07.10.2014 7:23, celkem upraveno 1 x.
Vladislav Plichta
www.clouseau.eu
místopředseda
KLeM ČR
Honza.V

#50 Příspěvek od Honza.V »

V pylonech se mi sčítání rozletů líbí víc :lol:
HonzaS

#51 Příspěvek od HonzaS »

clouseau píše:1.11. bych rád udělal Týn. Bývají tohle datum nějaký soutěže jinde?

Soutěž dělat nebudu.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
clouseau
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od clouseau »

HonzaS píše:1.11. bych rád udělal Týn. Bývají tohle datum nějaký soutěže jinde?

Soutěž dělat nebudu.

...aha... :(
Vladislav Plichta
www.clouseau.eu
místopředseda
KLeM ČR
radim.sterba

#53 Příspěvek od radim.sterba »

Uspěšně skončila první letošní halová soutěž. A je potřeba se začít bavit o pravidlech kategorie RCEA.
Na první pohled se nápad zdál jako oživení celkem nudné kategorie. Ale až v Hodoníně bylo vidět co ve skutečnosti znamenájí nová pravidla. Můj názor je, že nová pravidla soutěž prodlužují, konečné pořadí v soutěži není odrazem kvality jednotlivých pilotů, finálová sestava je příliš jednoduchá a bohužel ne každej si ji zalítá. Myslím si, že trénovat kroužky vodorovně, nahoru, dolů, zatáčky a smyčky je ztráta času pro současné piloty Bček. Moje představa je udělat oddělěné kategorie RCEA, A a B s tím, že je podmínkou dostatečný počet přihlášených pilotů v dané kategorii. Dále v kategorii RCEA B zrušit volný průlet, dále navrhuji, aby vítěz ročníku nebo MČR následující rok nemohl startovat v národní kategorii. A nakonec, sestava B by měla obsahovat některé obraty z F3P. Prosím ostatní piloty o diskuzi, jaký je jejich názor a jak by měla vypadat nová pravidla.
HonzaS

#54 Příspěvek od HonzaS »

clouseau píše:1.11. bych rád udělal Týn. Bývají tohle datum nějaký soutěže jinde?

Soutěž dělat nebudu.

...aha... :(

A příbram asi taky nebude (jako ani jedna!).
HonzaS

#55 Příspěvek od HonzaS »

radim.sterba píše:Uspěšně skončila první letošní halová soutěž. A je potřeba se začít bavit o pravidlech kategorie RCEA.
Na první pohled se nápad zdál jako oživení celkem nudné kategorie. Ale až v Hodoníně bylo vidět co ve skutečnosti znamenájí nová pravidla. Můj názor je, že nová pravidla soutěž prodlužují, konečné pořadí v soutěži není odrazem kvality jednotlivých pilotů, finálová sestava je příliš jednoduchá a bohužel ne každej si ji zalítá. Myslím si, že trénovat kroužky vodorovně, nahoru, dolů, zatáčky a smyčky je ztráta času pro současné piloty Bček. Moje představa je udělat oddělěné kategorie RCEA, A a B s tím, že je podmínkou dostatečný počet přihlášených pilotů v dané kategorii. Dále v kategorii RCEA B zrušit volný průlet, dále navrhuji, aby vítěz ročníku nebo MČR následující rok nemohl startovat v národní kategorii. A nakonec, sestava B by měla obsahovat některé obraty z F3P. Prosím ostatní piloty o diskuzi, jaký je jejich názor a jak by měla vypadat nová pravidla.

Já jsem to říkal. Oddělené A a B už skoro bylo, když se dávaly diplomy i za Ačka (zvlášť od celkového RCEA). Pokud vím, tak se to líbilo. Rozhodně to nikomu nevadilo. Oddělit RCEA A a B je komplikace snad jen z hlediska cen (což není zas taková komplikace, párkrát jsem závody pořádal, tak si to snad pamatuji dobře).

Jaké obraty by jsi rád viděl v RCEA B (nebo finálovce)?
radim.sterba

#56 Příspěvek od radim.sterba »

To je úplně jedno. Stačí na lístky nakreslit samostatné obraty ze sestavy F3P a potom jeden nebo dva vylosovat, třeba na MČR nebo na poslední soutěži. Tyto obraty se potom musí objevit následující sezonu v sestavě.
clouseau
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od clouseau »

radim.sterba píše:Uspěšně skončila první letošní halová soutěž. A je potřeba se začít bavit o pravidlech kategorie RCEA.

...tak pánové očekávám Vaše diskuzní příspěvky a pak se vyjádřím...prosím zvláště účastníky soutěže, ne nějaké teoretiky.

Díky moc VP.
Vladislav Plichta
www.clouseau.eu
místopředseda
KLeM ČR
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od RadimHnilica »

I přesto že jsem samotné soutěžní lety neměl možnost moc sledovat pár pohledů z mé strany. Něco jsem již napsal vláďovi a tomášovi v mailu něco jsem komentoval na FCB.
Bude třeba jasně definovat počet postupujících do finále aby bylo od rána jasno. Ptali jste se mě na to od rána a moje odpověď byla že bych rád pustil 50% ale že uvidíme dle času. Halu jsme měli pronajatou do 19:00 a tak jsme pustili do finále 30% a vyšlo to akorát takže ze strany pořadatele musím říct že pustit 30% bylo dobré rozhodnutí.
Na tomto systému kvalifikace a pak finále se mi libí že až do konce není nic rozhodnuto. Sami jste viděli že se mi podařilo vyhrát všechny kvalifikace takže pokud by se létalo po staru mohl jsem to po druhém kole zabalit a věnovat se organizaci a pravděpodobně bych to tak i udělal. Ale vzhledem k tomu že se letělo finále nechtěl jsem nikoho ve třetím kole nalítat 1000b a tím nechat snížit svůj náskok do finále.Takže jsem třetí kvalifikaci odletěl a do finále postoupil z prvního místa. Jak jste ale viděli první finálový let jsem brknul o konstrukci haly v prvním obratu a sestavu již nedoletěl takže 0 bodů za první finále a tím se do té doby vedoucí soutěžící dostal na čtvrté místo a najednou to bylo zajímavé brácha na mě ztrácel 25 bodu z kvalifikace (a měl nabito 2000 za první finále) Martin Formánek asi 120 a Martin Hrubý cca 150 takže o všem muselo rozhodnout poslední finálové kolo a to ohromující ticho při letu všech čtyřech finalistů kdy i diváci veděli že až teď se bojuje o Bedny jste zažili sami. Podle mě finálová sestava dělá ze soutěže zajímavost že pořád není nic rozhodnuto. Co se týká časového rozložení k tomu pár čísel. První soutěžící Lukáš Pastejřík startoval v 9:12 hod. komplet první kolo (tedy 12letů RCEA , 10letů F3P,6letů Musical, a dvě kola pylonů v 7mi pilotech končilo v 11:30) finálové kolo RCEA při 4 pilotech trvalo přesně 16 minut (počítám to druhé to první kde jsem nedoletěl bylo o můj let kratší) Takže finálovkou se soutěž protáhla o cca 40-min. tento čas bych mohl ušetřit na "doplňujích" vystoupeních upoutanců,vrtulníků,dětské soutěže,tím že budu Vás i bodovače víc Honit a pak bychom možná skončili v původně plánovaných 18.00 místo 19:00. Dělali se také dvě rozpravy s piloty a bodovači ohledně nové kvalifikační sestavy a nové finálové sestavy to nás také stálo min 2x 15 min Ale naším záměrem to bylo udělat v pohodě a klidu a také pro lidi-diváky kterých přišlo vcelku dost a jistě podpořili atmosféru těchto závodů - takže toliko můj možná příliš slohově dlouhý rozbor první soutěže která se letěla dle nových pravidel RCEA
Radim
HonzaS

#59 Příspěvek od HonzaS »

Vláďo a ty jsi soutěžil naposledy kdy? Nebo taky jen teoretizuješ ;-) Dobrý návrh může vznést klidně i F3Pčkař, ale jak už jsem se ptal tady, nejdůležitější je podle mě názor soutěžících.

Radime dík za rozbor! Takže reálně je soutěž pro 22 pilotů (z toho 12 RCEA) na víc než 10 hodin pronájmu haly - když se to bude uhánět (počítám ráno trénink a pak "evakuaci")?
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od RadimHnilica »

Honzo ano 22 Pilotů 10hodin až do předání cen. Ale je třeba vzít v potaz že:
Dělali jsme to porpvé - zkušenější pořadatel by to jistě zvládl rychleji.
Byla to první soutěž sezóny - dělali jsme tedy 2x rozpravu s piloty a bodovači ohledně RCEA
Protože jsme to směřovali i jako podívanou pro diváky byla tam 2x vystoupení Upoutaného GB a 2x vystoupení vrtulníku
Dále byla soutěž s vlaštovkami pro děti
Pylony jsme letěli na 2+2 kola + Finále takže třikrát nafouknout pylony
Diplomy byly rozdávány všem soutěžícím v Přesných + samozřejmě vždy trojice F6B,Race a čtveřice RCHP potom tombola pro všech 22 pilotů tohle jsou časy které se asi dají ušetřit.
40 minut na dvě finálová kola mi nepřijdou jako moc velké prodloužení.
Radim
Odpovědět

Zpět na „Pomalu a v hale“