DJI NAZA pokračování

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
Kamikaze591

Re: DJI NAZA

#46 Příspěvek od Kamikaze591 »

Jestli jsem četl dobře mela by zvladat i gimball ze?
gardenroute

#47 Příspěvek od gardenroute »

makyk píše:gardenroute :
Zapnout Tx, pripojit NAZA pres USB k PC, zapnout NAZA (pripojit baterii).
Spustit v PC NAZA Assistant, jit v menu Advanced na zalozku F/S, a zvolit si metodu F/S, doporucena "Go Home and Landing"...

Díky, takhle jsem to dělal. Asi byla chyba mezi rukama a hlavou. Večer zkusím ještě jednou. Marcel

A jak jsi tedy zjistil, ze Ti FS/RTH nefunguje ?
Vyzkouset to muzes samozrejme tim, ze si za letu vypnes Tx, nebo si na prepinac letovych rezimu do jedne predvolby prednastavis prave aktivaci FS/RTH, bez nutnosti vypinat Tx. Opet v NAZA Assistentovi, to ale asi vis...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
ananas

#48 Příspěvek od ananas »

gimbal zvládá ale jen servo gimbal třeba jen na fpv kamerku.. ja bych šel už jen do brushless gimbalu.. ten dáš za 110doláčů a je to uplně o něcom jiném :-)

Jinak FS bych prvně otestoval vypnutím TX a kontroloval polohu režimu v assistentovi ve vzduchu bych si to napoprvé FS netroufl :-)
x.line

#49 Příspěvek od x.line »

co znamená gimbal servo?
já jsem v naději pořídil 2 digi serva s tím, že to bude fungovat :roll:
Kamikaze591

#50 Příspěvek od Kamikaze591 »

A když se vžiješ do kůže začátečníka, který se chce naučit lítat a potom pořídit větši hexu, volil by si hned na začátek naza v2 nebo nějaký set s nazou lite by stačil? Naza lite zvládne taky tu větši hexu? Je tam rozdíl jen v těch fičurkách navíc jako blutetooth modul atd? Okto stavět neplánuju.
x.line

#51 Příspěvek od x.line »

já bych asi šel do tý V2. To že nebudeš stavě oktu tvrdíš teď ;-)
Plus ta V2 podporuje gimball a měl by k tomu být za čas k dispozici nějaký upgrade, kde bude možné i zadávat trasu coptéry. Něco jako autopilot. Ale prý by to mělo být programovatelný jen pře iPad, ale nevím co je na tom pravdy.
Kamikaze591

#52 Příspěvek od Kamikaze591 »

Ten program už jsem zahlédl tadyhttp://www.youtube.com/watch?v=WOBNheiXbMQ
x.line

#53 Příspěvek od x.line »

tohle je klasické programovací rozhraní co je na PC. Ale u toho co by údajně mělo vyjít by mělo jít i zadat GPS souřadnice kudy má coptéra letět(sama).
gardenroute

iPad ground station - 2.4G Bluetooth DataLink

#54 Příspěvek od gardenroute »

x.line píše:...a měl by k tomu být za čas k dispozici nějaký upgrade, kde bude možné i zadávat trasu coptéry. Něco jako autopilot. Ale prý by to mělo být programovatelný jen pře iPad, ale nevím co je na tom pravdy...
x.line píše:...tohle je klasické programovací rozhraní co je na PC. Ale u toho co by údajně mělo vyjít by mělo jít i zadat GPS souřadnice kudy má coptéra letět(sama)...
Je to tak, nekde jsem tady o tom jiz psal (nebo ve vlakne o Phantomovi), je to iPad ground station(s BTU Datalink), BTU protoze se pres BT rozhrani iPad pripoji k pozemni zakladnicce, ktera pres 2.4 GHz datalink dostava vsechny telemetricka data (a zpet rizeni modelu) z NAZA jednotky. Na iPAdu bezi graficky interface s aktualni mapou, kde jen zadavas jednotlive waypointy a napr. prikazy pro start ci pristani. Je tam i simulace joysticku pro prime rizeni pohybu. Koptera pak nemusi byt vubec rizena klasickou Tx, tak jak je to napr. vojenskych ci ciste pracovnich dronu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cGNKyQhLJxE[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=awSWaXlF1VU[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m_zvalXWct4[/youtube]
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Kamikaze591

#55 Příspěvek od Kamikaze591 »

Díky za info. Ještě jedna otázka, naza m lite, zvládne taky hexu cca 600-700mm?
Troll

#56 Příspěvek od Troll »

NA velikosti nezáleží. Teda v tomto případě. :lol: Desky obecně mají daleko větší problém zvládat malé coptery než ty velké. S velkým není problém.
pokemon
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od pokemon »

Kamikaze591 píše:Díky za info. Ještě jedna otázka, naza m lite, zvládne taky hexu cca 600-700mm?

Používám nazu-m lite ve všech svých strojích a pracuje to stejně jako jako jejich dražší bratříčkové,jen to prostě nejde upgradovat na jiný firmwear jako naza V1 a V2.
Jěště jsem nenašel žadný hack jak to tam narvat.
Kamikaze591

#58 Příspěvek od Kamikaze591 »

A jak moc po tom toužíš? Sbírám info jestli opravdu hned na začátek V2, nebo mi i do budoucna bude na větší hexu s dslr bude stačit lite.
pokemon
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od pokemon »

Ja jěště nevlastnil V2,tak nevim jestly jak je na tom ve stabilite,nebo jestly nestaci V1 a proste nahrat tam Firmwear V2.Mel jsem V1 a to je uplne stejne jako naza-m lite jen tam proste nejde nahrat pokrocilejsi firmwear 4.0.
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od MarkAurel »

ja len nechapem ci je v LITE az tak dobre upraveny FW ze nerobia aktualizacie, ale ked tak citam je to asi len osoh ako skoda
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“