DJI NAZA pokračování
-
Kamikaze591
Re: DJI NAZA
Jestli jsem četl dobře mela by zvladat i gimball ze?
- gardenroute
makyk píše:gardenroute :
Zapnout Tx, pripojit NAZA pres USB k PC, zapnout NAZA (pripojit baterii).
Spustit v PC NAZA Assistant, jit v menu Advanced na zalozku F/S, a zvolit si metodu F/S, doporucena "Go Home and Landing"...
Díky, takhle jsem to dělal. Asi byla chyba mezi rukama a hlavou. Večer zkusím ještě jednou. Marcel
A jak jsi tedy zjistil, ze Ti FS/RTH nefunguje ?
Vyzkouset to muzes samozrejme tim, ze si za letu vypnes Tx, nebo si na prepinac letovych rezimu do jedne predvolby prednastavis prave aktivaci FS/RTH, bez nutnosti vypinat Tx. Opet v NAZA Assistentovi, to ale asi vis...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gimbal zvládá ale jen servo gimbal třeba jen na fpv kamerku.. ja bych šel už jen do brushless gimbalu.. ten dáš za 110doláčů a je to uplně o něcom jiném 
Jinak FS bych prvně otestoval vypnutím TX a kontroloval polohu režimu v assistentovi ve vzduchu bych si to napoprvé FS netroufl
Jinak FS bych prvně otestoval vypnutím TX a kontroloval polohu režimu v assistentovi ve vzduchu bych si to napoprvé FS netroufl
co znamená gimbal servo?
já jsem v naději pořídil 2 digi serva s tím, že to bude fungovat
já jsem v naději pořídil 2 digi serva s tím, že to bude fungovat
-
Kamikaze591
A když se vžiješ do kůže začátečníka, který se chce naučit lítat a potom pořídit větši hexu, volil by si hned na začátek naza v2 nebo nějaký set s nazou lite by stačil? Naza lite zvládne taky tu větši hexu? Je tam rozdíl jen v těch fičurkách navíc jako blutetooth modul atd? Okto stavět neplánuju.
já bych asi šel do tý V2. To že nebudeš stavě oktu tvrdíš teď 
Plus ta V2 podporuje gimball a měl by k tomu být za čas k dispozici nějaký upgrade, kde bude možné i zadávat trasu coptéry. Něco jako autopilot. Ale prý by to mělo být programovatelný jen pře iPad, ale nevím co je na tom pravdy.
Plus ta V2 podporuje gimball a měl by k tomu být za čas k dispozici nějaký upgrade, kde bude možné i zadávat trasu coptéry. Něco jako autopilot. Ale prý by to mělo být programovatelný jen pře iPad, ale nevím co je na tom pravdy.
-
Kamikaze591
Ten program už jsem zahlédl tadyhttp://www.youtube.com/watch?v=WOBNheiXbMQ
tohle je klasické programovací rozhraní co je na PC. Ale u toho co by údajně mělo vyjít by mělo jít i zadat GPS souřadnice kudy má coptéra letět(sama).
- gardenroute
iPad ground station - 2.4G Bluetooth DataLink
x.line píše:...a měl by k tomu být za čas k dispozici nějaký upgrade, kde bude možné i zadávat trasu coptéry. Něco jako autopilot. Ale prý by to mělo být programovatelný jen pře iPad, ale nevím co je na tom pravdy...
Je to tak, nekde jsem tady o tom jiz psal (nebo ve vlakne o Phantomovi), je to iPad ground station(s BTU Datalink), BTU protoze se pres BT rozhrani iPad pripoji k pozemni zakladnicce, ktera pres 2.4 GHz datalink dostava vsechny telemetricka data (a zpet rizeni modelu) z NAZA jednotky. Na iPAdu bezi graficky interface s aktualni mapou, kde jen zadavas jednotlive waypointy a napr. prikazy pro start ci pristani. Je tam i simulace joysticku pro prime rizeni pohybu. Koptera pak nemusi byt vubec rizena klasickou Tx, tak jak je to napr. vojenskych ci ciste pracovnich dronu.x.line píše:...tohle je klasické programovací rozhraní co je na PC. Ale u toho co by údajně mělo vyjít by mělo jít i zadat GPS souřadnice kudy má coptéra letět(sama)...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cGNKyQhLJxE[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=awSWaXlF1VU[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m_zvalXWct4[/youtube]
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
-
Kamikaze591
Díky za info. Ještě jedna otázka, naza m lite, zvládne taky hexu cca 600-700mm?
NA velikosti nezáleží. Teda v tomto případě.
Desky obecně mají daleko větší problém zvládat malé coptery než ty velké. S velkým není problém.
Kamikaze591 píše:Díky za info. Ještě jedna otázka, naza m lite, zvládne taky hexu cca 600-700mm?
Používám nazu-m lite ve všech svých strojích a pracuje to stejně jako jako jejich dražší bratříčkové,jen to prostě nejde upgradovat na jiný firmwear jako naza V1 a V2.
Jěště jsem nenašel žadný hack jak to tam narvat.
-
Kamikaze591
A jak moc po tom toužíš? Sbírám info jestli opravdu hned na začátek V2, nebo mi i do budoucna bude na větší hexu s dslr bude stačit lite.
Ja jěště nevlastnil V2,tak nevim jestly jak je na tom ve stabilite,nebo jestly nestaci V1 a proste nahrat tam Firmwear V2.Mel jsem V1 a to je uplne stejne jako naza-m lite jen tam proste nejde nahrat pokrocilejsi firmwear 4.0.
ja len nechapem ci je v LITE az tak dobre upraveny FW ze nerobia aktualizacie, ale ked tak citam je to asi len osoh ako skoda
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro