Uletěl/ztratil se DJI Phantom

Občas model uletí, nebo se štěstím najdete cizí model.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JosefSvejk

Re: Uletěl/ztratil se DJI Phantom (25.3.2014 17.30h Letňany)

#46 Příspěvek od JosefSvejk »

gardenroute píše:- @JosefSvejk - let bez podpory GPS není manualnim letem, bezne stroje mají rezim ATTi (bez podpory GPS stabilizace), který jen zabezpecuje zcela zakladni stabilizaci (aby se letadlo nepřevrátilo), v tomto rezimu ma pilot letadlo pod plnou kontrolou
- uplny manual rezim (nekdy ani nejde u ridici jednotky nakonfigurovat) je zcela NEstandardnim letovym režimem u těchto letadel, není urcen pro bezneho pilota, a let v nem v ZADNEM pripade není zcela bezpecnym a prinosnym
- proto také tato letadla dosud mnoho neletala (resp. vubec), do nastupu sofistikovaných ridicich systemu

Buď nerozumíš nebo nechceš roumět. Samozřejmě manuálním režimem jsem myslel let s elektronickou stabilizací (že se to jmenuje ATTi přece není důležité). Nemusíš z nás tady zase dělat hlupáky, že si myslíme, že někdo bude trvat na lítání s koptérou bez jakékoliv elektronické stabilizace. Jde o to, naučit se právě tomu lítání bez těch "nadstaveb" v podobě GPS udržení polohy, návratů, volby tras a nevím čeho všeho, co ty stroje dovedou. Zkrátka mít stroj plně pod kontrolou co se týče jeho polohy v prostoru. Jednoduše aby trasu letu určoval jednoznačně jen pilot, nikoli "systém".
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Dejfak »

Tak někdo udělete anketu, vždyť to tu jde.
Ale nevím k čemu to ve finále bude.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Amper

#48 Příspěvek od Amper »

Jsem nevedel ze muze kazdy
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper

#49 Příspěvek od Amper »

coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
JosefSvejk

#50 Příspěvek od JosefSvejk »

A k čemu je ta anketa dobrá? Nejde přece o to, jestli a jak někdo létá. Jde o to, aby tak nelétal, pokud ještě neumí "manuálně".
gardenroute

#51 Příspěvek od gardenroute »

Amper píše:...Jak jsem koupil u majitelu Nazy (slo presne o 3 lidi, jeden z nich se priznal ze to zkusil) tak prodavam :-) Osobne si myslim ze Naza musi letat bez GPS naprosto v pohode ale otazka je spis ta kolik lidi s Nazou lita BEZ GPS funkci jako je treba IOC. Asi se nebudeme dohadovat o tom ze pokud je nekdo nauceny litat s IOC tak muze v pripade jeho vypnuti mit zasadni problem protoze proste neni zvyklej na to ze packa od sebe neznamena to co jindy. A porucha na IOC (cemuz by svedcili ty problemy s nekalibrovanyma kompasama) muze vest k uletu/havarii protoze si copter mysli ze je otoceny jinak nez opravdu je....
Ježiš, Ty si opravdu nedáš pokoj ? Vždyť jsou to samé nesmysly.
- piloti s NAZA jednotkou létají obvykle v režimu ATTi, někdy v GPS, když je potřeba stabilizovat i polohu, režim ATTi je ale rychlejší a např. pro video vhodnější, a obecně používanější, spousta pilotů ani GPS ve výbavě nemá
- že je někdo "naučený lítat v IOC" ? to je úplně total blud, nic takového neexistuje . IOC je úplně speciální režim, který se vůbec pro běžné létání nepoužívá, a řada pilotů ho ani nemá aktivovaný v NAZA pro používání, neexistuje nic jako být "nauceny litat s IOC " :mrgreen: , naproti tomu samozřejmě existuje dovednost používání IOC jako pokročilého letového režimu pro speciální aplikace
- opravdu bych Tě požádal, aby jsi se vyjadřoval k tomu, co opravdu znáš, něco o tom víš, a nešířil tady takové bludy z nějaké 5. ruky, kterým by mohli nějací nováčci či laici s NAZA potencionálně uvěřit
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Dejfak »

Hlavně je to špatně položeno
Mám třeba Nazu s GPS, 95% létám bez GPS
IOC mám aktivované, HomeLock prakticky nepoužívám.
Je to spíš jak Airbag, mám ho ale dělám vše pro to aby nebyl aktivován, stejně jako FailSafe. Curse-LOCK je trochu něco jiného. Tam se to dá využít na některé záběry.
Tak když mám jednu možnost označení, tak co tam mám zapuntíknout? :-)
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Amper

#53 Příspěvek od Amper »

Tak na tu anketu neodpovidejte :-D
gardenroute

#54 Příspěvek od gardenroute »

JosefSvejk píše:...Buď nerozumíš nebo nechceš roumět. Samozřejmě manuálním režimem jsem myslel let s elektronickou stabilizací (že se to jmenuje ATTi přece není důležité). Nemusíš z nás tady zase dělat hlupáky, že si myslíme, že někdo bude trvat na lítání s koptérou bez jakékoliv elektronické stabilizace. Jde o to, naučit se právě tomu lítání bez těch "nadstaveb" v podobě GPS udržení polohy, návratů, volby tras a nevím čeho všeho, co ty stroje dovedou. Zkrátka mít stroj plně pod kontrolou co se týče jeho polohy v prostoru. Jednoduše aby trasu letu určoval jednoznačně jen pilot, nikoli "systém"...
Ale Já rozumím velmi dobře, Manual režim (který nemá žádnou stabilizaci, a používá se pro akrobacii, tak jak třeba nyní navrhnul @TomasC) umí řada řídících jednotek, vč. NAZA, a je to důležité, protože tato terminologie se mezi piloty multirotorů jasně dodržuje. Ty pojmy si tady z nevědomosti jasně pleteš ty, a jsi v tom již pěkně zamotaný :D
Naproti tomu GPS ohledně nějaké stabilizace multirotoru je úplně okrajová věc, asi špatně čteš nebo rozumíš naopak Ty, protože GPS přidává JEN a POUZE dodatečnou stabilizaci polohy vůči zemi. Není vůbec žádná dovednost navíc letět se zapnutou GPS stabilizací oproti ATTi stabilizaci, to je podstatné, je to Vaše nevědomost, která Vám to brání asi pochopit. Jen to dokola omíláte cosi o GPS stabilizaci, ačkoliv to pro let a jeho pilotování není vůbec důležité. Je to jasné prosím ?

A byla řeč o pilotování, ne o nějakých nadstandardních letových funkcích tak netuším, co do toho motáš "Jednoduše aby trasu letu určoval jednoznačně jen pilot, nikoli systém", GPS v multirotor letadle pro toto primárně není.
A naposledy prosím, GPS stabilizace letu NEMÁ NIC společného s nějakým určováním letu nějakým systémem, směr letu a jeho pilotování určuje stále pilot. GPS zajišťuje (pokud mluvíme o stabilizaci) jen to, že pokud se začnu vznášet, GPS (na rozdíl od ATTi režimu) nedovolí letadlu courat, a drží ho na místě i ve větru. Manuál režim je skutečně něco jiného.

Ale je to evidentně zbytečné, jako to pověstné házení hrachu... :o Všechno to je způsobeno tím, že se tady k tomu vyjadřují i zcela k věci nevědomé osoby ("...nevím čeho všeho, co ty stroje dovedou..."). Když nevíš, tak se prosím do toho nepleť, a zůstaň raději v obecné rovině, aby jsi se nezesměšňoval. Opravdu nemám rád extrémy a neobjektivní vyjadřování, a to na obě strany. Můj názor na to je znám.
JosefSvejk

#55 Příspěvek od JosefSvejk »

gardenroute píše:......

Prosil bych o trochu tolerance a méně arogance ve vyjadřování. To, že si v některých věcech nerozumíme, ještě neznamená, že mě budeš "vyhazovat" z diskuze. :wink:
gardenroute

#56 Příspěvek od gardenroute »

JosefSvejk píše:Prosil bych o trochu tolerance a méně arogance ve vyjadřování. To, že si v některých věcech nerozumíme, ještě neznamená, že mě budeš "vyhazovat" z diskuze. :wink:
A nezačal jsi s tím ty ".....Buď nerozumíš nebo nechceš roumět..." ?
Ale obecně souhlas, mělo by nám všem jít o to hlavní :wink:
dt

#57 Příspěvek od dt »

Amper píše:Asi se nebudeme dohadovat o tom ze pokud je nekdo nauceny litat s IOC tak muze v pripade jeho vypnuti mit zasadni problem

Co je "být naučený lítat s IOC". IOC totiž nefunguje v bezprostřední blízkosti home pointu. Takže jak se někdo "naučí lítat s IOC"? Tak, že zapne systém, naučí home point, odnese ho přes 10m pryč a startuje? WTF?
Abychom si rozuměli, asi se v obecné názorové rovině shodneme, mě jenom zajímá mechanismus, jakým se někdo může takhle *** (nevím jak to říct slušně) naučit řídit model.
Amper

#58 Příspěvek od Amper »

Vychazel jsem z http://wiki.dji.com/en/index.php/Naza-M_Intelligent_Orientation_Control kde je napsano :

Usually, the forward direction of a flying multi-rotor is the same as the nose direction. By using Intelligent Orientation Control (IOC), wherever the nose points, the forward direction has nothing to do with nose direction

Z tohodle pohledu je pro me IOC stejne jako headless/careless u jinych desek.

Nehodlam se dohadovat s majiteli NAZA desek co je a co neni IOC, priste pouziju svoji terminologii a necham preklad na vas
gardenroute

#59 Příspěvek od gardenroute »

Amper píše:...Nehodlam se dohadovat s majiteli NAZA desek co je a co neni IOC, priste pouziju svoji terminologii a necham preklad na vas...
Nehodlej co chceš či nechceš, ale hlavně nešiř tady bludy a nesmysly, jen pro to, že jsi si někde něco přečetl, a v životě to neviděl, a ani netušil k čemu to je. Na to máme parlament. Tady jsem pokud vím na těžce technickém diskuzním foru, a je k nevíře, že se tady snažíš na základě své terminologie školit piloty, kteří s tím lítají. To nevíš kdy máš dost a měl by jsi z toho vycouvat ?
Takže ještě jednou (a ode mě naposledy, je to skutečně absurdní), IOC není žádný běžný letový režim u NAZA (naopak je to jen doplňkový a úzce specializovaný režim) , a z toho vyplývá i absurdní nesmyslnost jedné z Tvých anketních otázek (podobně jako se ptát řidiče, zda nejvíc jezdí jen po 2 kolech, či na zpátečku), zda někdo létá (majoritně s IOC režimem). To se nás tady snažíš přesvědčovat, že létáme pořád jen domů, na HomePoint, a nebo jen v kurzu na uloženém azimutu? :mrgreen: To je opravdu šílené...
Amper

#60 Příspěvek od Amper »

Chtel jsem jeste něco napsat ale myslím ze to nemá cenu. Takže vypadnu z diskuse, nebudu dělat žádné ankety a už vůbec se nebudu někde vyjadřovat k věcem od Dji

Přeju původnímu tazateli at copteru najde bez výrazně škody a pruseru.
Odpovědět

Zpět na „Ztráty a nálezy“