Rozdíl mezi W8 64 a 32bit.

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
petan64

Re: Rozdíl mezi W8 64 a 32bit.

#46 Příspěvek od petan64 »

Když ono je těch "bllbostí" opravdu hodně a většina nastavení je teď důmyslně ukryta, aby je uživatel (nedejbože) nemohl snadno změnit... Některé věci se změnit nedají vůbec, nebo jen s pomocí programů jiných výrobců (viz. klasická nabídka Start...). To je opravdu tak těžké pochopit, že je pitomost za každou cenu dělat všechno jinak? Proč musím nejprve všechno změnit, aby mi to alespoň trochu vyhovovalo? Proč není jednoduše možné vybrat si "profil", který mi nastaví všechno do podoby, jakou znám z minulých verzí systému?

Ten arogantní přístup je vidět i na mobilních Woknech, tam prostě uživatel nemá nárok nastavit skoro nic... Proč proboha musím mít nějaký online účet, abych si jen přenesl kontakty ze starého telefonu? Jaký smysl má absence normálního připojení přes USB? Proč mně Mrkvosoft nutí používat pouze Zune, které neumí nic než multimedia a to ještě s potížemi? Proč nemůžu jednoduše použít telefon jako modem? Já vidím jediný účel - tahat lidem z kapes peníze!!! Nejde to? Kupte si tuhle aplikaci a ona to zařídí... Chcete profily, které byly součást starých telefonů? Na to máme jinou aplikaci (zase za peníze...). Prostě komerce za každou cenu! A lidi jsou tak blbí, že si to stejně koupí, protože je to móda a chtějí být "In..." :(
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
Hunger

#47 Příspěvek od Hunger »

Tak to teda houby c3celko na xp vistach a sedmičkach to jde lehce změnit na W8 to sice jde změnit taky, ale rozhodne je to mnohem komplikovanější než u vist, tam máš nastavení toho tlačítka přímo při vypínání, tady musíš lest do options, ale nastavení vypinaciho tlacitka tam nemáš that is fucking logical.

Ja pisu za hloupého uživatele kterej nechce, neumí nic pořádne nastavovat. Me takový lidé žádají o pomoc a ti s W8 nemají nárok. Ale ve skutecnosti mam mnohem sirsi znalosti, tak ze me laskave nedej blbce... Slozil jsem uz pár počítačů, nebudu ti tady tvrdit že plně rozumím asynchronnímu šifrování, upřímně v programování jsem asi skončil Djikstrovim algoritmem...

Helejse je to prosté. Je to jako by si škoda vymyslela ze plyn bude ted chodit obracene, plyn na podlaze=zadnej plyn a zadnej plyn= plnej plyn, sice si to můžeš změnit, ale musíš rozebrat plynový pedál a vyměnit potenciometr. Tak tohle je jejich logika, samozřejme předváděcí jízdu máš s vozem už upravenym...
na standart, jinak by sis to nekoupil...

Jak tady pise Petan těch blbostí je tolik, že by člověk nedělal nic jiného, než vsechno prenastavoval zpět, ovšem nejdřív musíš zjistit kde to mas přenastavit. ..
"Šmirgl to jistí!"
srabsrab

#48 Příspěvek od srabsrab »

c3cilka píše:Brečí nad blbostí, kterou lze jednoduše změnit. Už vidíš tu souvislost..?

Jedna blbost jako jedna kapka ... zkus si nechat kapat hodiny kapku za kapkou na hlavu a pochopis co mel nejspis na mysli....

Nema cenu dal prilevat benzin do ohne ... je to jak to je, blbost jenom kvete (je smutne ze nejen ve statni zprave, ale i v soukromych firmach jakou je mrkvosoft a mnoho dalsich ....)
VTjr

#49 Příspěvek od VTjr »

c3cilka píše:... Zmiňované problémy s 32bit aplikacemi jsou dávnou minulostí a dnes již prakticky tento problém neexistuje(x64 Win "umí simulovat" 32bit systém).

Jo ten jistě. 8)
K tomu ale jen taková moje malá poznámka na doplnění. :wink:
Pro ty, co z nějakého důvodu chtějí, nebo spíš musí provozovat 16-bitové aplikace - tak to už bez virtualizace nepoběží. No a na DOSsovské aplikace se nejlépe osvědčil gamblerský virtualizátor DosBox. Ale nativní W8 virtualizace Hyper-V selhala na celé čáře. :mrgreen: Bohužel předchozí VirtualPC už nepodporuje, i když i s ní to nebylo moc slavné. :(
Naposledy upravil(a) VTjr dne ned 30.03.2014 1:26, celkem upraveno 1 x.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
VTjr

#50 Příspěvek od VTjr »

petan64 píše:... Prostě komerce za každou cenu! A lidi jsou tak blbí, že si to stejně koupí, protože je to móda a chtějí být "In..." :(

Souhlas :wink: , můj dojem z toho, co poslední dobu předvádí MS je úplně stejný. Znechucení z nového OS W8 (o W8.1 ani nemluvě) je podobné. :x Momentálně se koupa každého nového PC do firmy pro mne stává noční můrou. :cry: V dobách W2k/WXP/WV tomu tak rozhodně nebylo, naopak jsem nové PC s novými Wokny poznával s radostí a těšil se z nových možností. Stejně tak to byla radost (asi poslední) při přechodu postupně od W2KServer k Server2003 a nakonec k slušné 2008. V tomhle mi už předem naskakuje husí kůže z toho, co by znamenal přechod na verzi Windows Server 2012. :roll: :?:
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od lakotamm »

Hunger píše:Tak to teda houby c3celko na xp vistach a sedmičkach to jde lehce změnit na W8 to sice jde změnit taky, ale rozhodne je to mnohem komplikovanější než u vist, tam máš nastavení toho tlačítka přímo při vypínání, tady musíš lest do options, ale nastavení vypinaciho tlacitka tam nemáš that is fucking logical.

Tlačítko si pridám na plochu kedykoľvek budem chcieť. :roll:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Hunger

#52 Příspěvek od Hunger »

Cože, tak to si frajer, my se tady bavíme o mechanickém tlačítku na pocitaci, takže by me zajímalo jak hi chceš dostat na plochu, jestli si myslel, že ho šroubovákem vyrves a pal si jo nalepis na monitor, tak to sorry to je opravdu snadné a můžeš to udělat kdykoliv.

Ted jsem se dočetl, že že v dubnu aktualizace 8.1 konečně vytáhne vypínání z toho stupidniho nastavení, každopádně to mě už ne.... dneska ráno jsem nahodil zpet win vista bussiness a mám klid.
"Šmirgl to jistí!"
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od lakotamm »

Hunger píše:Cože, tak to si frajer, my se tady bavíme o mechanickém tlačítku na pocitaci, takže by me zajímalo jak hi chceš dostat na plochu, jestli si myslel, že ho šroubovákem vyrves a pal si jo nalepis na monitor, tak to sorry to je opravdu snadné a můžeš to udělat kdykoliv.

Ted jsem se dočetl, že že v dubnu aktualizace 8.1 konečně vytáhne vypínání z toho stupidniho nastavení, každopádně to mě už ne.... dneska ráno jsem nahodil zpet win vista bussiness a mám klid.

Občas ťa nechápem.

Ja mám mechanické tlačítko nastavené aj vo W7 na dlhodový spánok - tak mi to vyhovuje. Vo W8 by som si urobil niečo takého:
Obrázek
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Hunger

#54 Příspěvek od Hunger »

Ano programem 3. strany a to je opravdu výhra, btw všimli jste si co všechno win 8.1 posílají pryč z vašeho počítače?
"Šmirgl to jistí!"
c3cilka

#55 Příspěvek od c3cilka »

Na tohle netřeba program třetí strany, jen trochu hlubší znalosti Win. :wink: (nebo alespoň se umět zeptat strýčka Googla)

Ale dobrá, už nebudeme přilévat olej do ohně.

Btw: Funkce mechanických tlačítek se nechá změnit v "Ovládací panely", "Možnosti napájení", tam je pak možnost zvolit funkci pro "Nastavení tlačítka napájení" a "Nastavení pro zavření víka"(jedná-li se o notebook).

EDIT: Pokud jsi prošel podrobným nastavením při instalaci, pak prakticky nic neposílají.
Hunger

#56 Příspěvek od Hunger »

C3celko to je sice hezký, ale prakticky a Fakticky, to je velkej rozdíl...

K tomu nastavení napájecího tlačítka... řekni mi proč to ti dementi nedali do PC setting, PC and devices power and sleep, tam by to logicky mělo být, když už to tam dali no tady je problém s tím, že oni vzali nastavení z windows 7 z poloviny k nim přidali jiné, nové nastavení viz ty PC setting, ale ty obsahují jen část a člověk pak musí lézt do starého nastavení... Řekni mi kterýho vola napadlo vytvoření protipólu Control Panelu, kterej se tváří, že ho plně nahradil a pak tam dá ještě starý ovládací panely, který mají paradoxně více možností... Já nevim další auto přirovnání, to je jako by ti do auta dali 2 radicí páky, novou snadno přístupnou na který jsou jen 2 rychlosti a starou páku s 6 rychlostma ti schovaj pod sedadlo, protože Ten Control Panel schovali geniálně, v Appsech je to zakopaný a když má člověk něco naistalovaný, tak to nemá šanci najít, nebo si klikni pravym tlačítkem myši na start..
"Šmirgl to jistí!"
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od lakotamm »

To tlačítko som si urobil behom minúty sám, bez akéhokolvek SW.

Na 2 paneloch nevidím nič zlé. Viac možností, prečo nie? Možno by som pridal prepojenie. Vadí ti to? Nepoužívaj ich.

W8 je urobený pre inú generáciu a účely. Môžeš sa prispôsobiť ale nemusíš. Kúp si PC s W7, nik ťa nenúti.

Ale vždy budú ľudia ktorým systém bude vyhovovať.
gardenroute

#58 Příspěvek od gardenroute »

Vilda 45 píše:Může mi někdo poradit co je lepší ze špatného? Je lepší Win,8 64 bit, nebo 32 bit.
Rady, typu : nestojí za nic znám. Potřebuji jen poradit, která z těchto možností je lepší. Jedná se o instalaci na desktop.
Děkuji za rady
Nevím, zda-li jsi se již rozhodl, ale jednoznačně dnes již 64 bitový systém (stabilnější, výkonnější, lépe rozšiřitelné).
Win 8 (8.1) Ti poběží možná svižněji na starším systému se slabším HW, Win 7 jsou zase již dobře vychytané a odladěné, s lepší vizuální kompatibilitou (user interface) k předchozím systémům. Ani jedna z voleb není špatná, je to víceméně osobní rozhodnutí, samozřejmě někde v korporátním nasazení jsou hlediska rozhodování jiná.
Kompatibility s aplikacemi (64 vs. 32) bych se nebál, aplikace čistě pro 32bit systém jsou již naprostou výjimkou, a i to se dá řešit na Win64 systému, obvykle bez potíží na něm běží.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
zdekar

#59 Příspěvek od zdekar »

- Pokud nepotřebuješ používat 16-bitové aplikace, pak je lepší Win 8 64-bit.
- Pokud nepotřebuješ používat speciální aplikace co jdou jen pod Win nebo ti stačí jen internet, přehrávání médií, psát dokumenty (no zktrátka základní práce s PC), pak lepší než 8-čky nainstalovat Linux Mint Maya (dlouhodobě podporovaná verze až do roku 2017) a uživatelsky přátelská no anebo Win 7; XP.
- Pokud používáš XP a nechceš o ně přijít až počítač doslouží, pak zálohovat systém a nebo vytvořit disk image a ten zálohovat.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Woita »

zdekar píše:...
- Pokud používáš XP a nechceš o ně přijít až počítač doslouží, pak zálohovat systém a nebo vytvořit disk image a ten zálohovat.

Tak mě napadá, pokud budu po 8. dubnu instalovat XPčka, půjdou zaktivovat?
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“