Nová GoPro HERO 4

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: Nová GoPro HERO 4

#46 Příspěvek od gardenroute »

gardenroute píše:...499 USD pro nejvyšší model...
Seba píše:V USA stojí asi 11000 Kč
http://shop.gopro.com/cameras/hero4-bla ... X-401.html
Asi o 5 příspěvků dříve jsem již jednou dnes psal, že v USA stojí 499 USD, tak proč to opakuješ ? On se nějak náhle změnil kurs ?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute

#47 Příspěvek od gardenroute »

OK2BUH píše:Ještě musíte připočíst cenu 4k televize, abyste to pořádně využili. :)
Asi nemas s takovou kamerou a postprocesem HD videa moc zkusenosti ? Mel by jsi vedet, ze se (obvykle) neporizuje primarne az tak kvůli 4K rozliseni (je to preci jen hlavne outdoor kamera), ale kvůli velkym snimkovym rychlostem, jak uz se zde diskutuje. Takze kazdy fps navic je pro postproces velmi vitan.
A "male" ultra HD rozliseni (tj. 2K7) je naprosto bezne pouzivano (i mnou) i bez 4K TV, mj. pro vyuziti kvalitni postproces stabilizace s finalnim orezem do 1080p.
Nicmene dosavadni GPcka, která mame, nemaji 4K rezim s jen 15 fps moc pouzitelny, urcite bude s nastupem rychlych karet pouzivan, toho bych se neobaval.
A mimoch. u 4K TV ceny jiz docela padaji, takze řekl bych, ze liche obavy :D
gardenroute

#48 Příspěvek od gardenroute »

Video od Philipa Blooma s novou 4kou na P2ce (s LightBridgem). Tím je asi i odpovězeno na to, zda-li na H3-xD bude GP4 funkční :D
Je tam vidět na začátku jak postprocesovaná část, tak později i negradovaný syrový originál. Celkem mě u něj jako profíka ale překvapuje, že neřeší interferenci od stínů vrtulí, a místy i vrtule samé (příliš zvedlý gimbal) :( Ale je to jen test.
Bohužel tu stále není přímá podpora pro Vimeo video, takže jen formou odkazu.
Mimochodem jsem přesně něco takového plánoval také, jen jsem stále čekal na pořádné probarvení podzimních stromů :D
OK2BUH

#49 Příspěvek od OK2BUH »

@gardenroute
Mě je to jasné, že to chcete kvůli vyššímu fps. Ta 4k TV by s tím byla využita rozhodně lépe než u těch lidí co podlehli reklamě a teď do ní nemají co pustit, tak koukají na Nova SD. :)
Václav Procházka

#50 Příspěvek od Václav Procházka »

Zkoušel jsem umazávat co se dá, ale přímý odkaz na Youtube se mi nepodařil.

http://www.youtube.com/watch?v=wTcNtgA6gHs#t=114
OK2BUH

#51 Příspěvek od OK2BUH »

Václav Procházka píše:Zkoušel jsem umazávat co se dá, ale přímý odkaz na Youtube se mi nepodařil.

Pěkné, ale nemohl jsem se pokochat naplno. Chce to tři věci: grafickou kartu 4k, rychlý internet a monitor 4k s uhlopříčkou min. 2m. Já mám bohužel jen to první. :(
gardenroute

#52 Příspěvek od gardenroute »

Václav Procházka píše:Zkoušel jsem umazávat co se dá, ale přímý odkaz na Youtube se mi nepodařil.
Žádný problém Venco, umazáváš asi špatně :D Tak si dovolím Tě zopakovat, tentokráte správně.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wTcNtgA6gHs[/youtube]
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Ancistrus01 »

OK2BUH píše:Chce to tři věci: grafickou kartu 4k, rychlý internet a monitor 4k s uhlopříčkou min. 2m. Já mám bohužel jen to první. :(

Noo, buď se mi to zdá, ale i na full HD monitoru je 4K hezčí než 1080p... Holt je to takové více vykreslené... :)
Seba

#54 Příspěvek od Seba »

Na dobré přehrání je lepší si to stáhnout,já mám rychlost super ale různé věci si stahuji a mohu rychle přesouvat ,podle toho co mně zajímá. Ale 4k se dnes nevyužije,jen na domácí video a za to to nestojí.
Robinsson

#55 Příspěvek od Robinsson »

Netvrdil bych že vyšší rozlišení nevyuzijes, ono s uhlem záběru jaký má gopro se občas hodí udělat nějaký výřez a tam pak poznás že fullhd neposkytuje moc prostoru k výřezům bez toho aby to bylo vidět na kvalitě videa
Seba

#56 Příspěvek od Seba »

Robinsson píše:Netvrdil bych že vyšší rozlišení nevyuzijes, ono s uhlem záběru jaký má gopro se občas hodí udělat nějaký výřez a tam pak poznás že fullhd neposkytuje moc prostoru k výřezům bez toho aby to bylo vidět na kvalitě videa

Špatně jsem to napsal,myslel jsem 4K televizor,GoPro super využití za ty peníze,nevím co budou dělat s G3
texmur

#57 Příspěvek od texmur »

docela by mne zajímalo jestli bude váhově zcela shodné H3. pak by mohl nastat problém se zenmuse gimbalem
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
gardenroute

#58 Příspěvek od gardenroute »

texmur píše:docela by mne zajímalo jestli bude váhově zcela shodné H3. pak by mohl nastat problém se zenmuse gimbalem
Tomáši, o pár příspěvků výše je můj příspěvek s Vimeo videem od Phillipa Blooma s GP4kou na P2ce a H3-3Dčkem, bez potíží - samozřejmě by se to projevilo až na dlouhodobém provozu.
Nicméně si myslím ale, že by si GP jako firma nadělala do kalhot, když by si nechalo utéct potencionální skupinu zákazníků s H3-xD gimbaly, a bylo to jakkoliv rozměrově, váhově či elektricky nekompatibilní....
texmur

#59 Příspěvek od texmur »

No vzhledem k tomu ze nova hero4 ma jinou baterii a dvířka na ni odspod bojim se ze kamera bude mit nejen jine těžiště ale i hmotnost. Pak je nejaky filtr na objektivu nebo chybejici krytka oproti tomu zanedbatelna zátěž pro gimbal. Osobně si myslím ze DJI vydá verzi h3-3d pro hero4 takže my co mame h3-3d již nyní budeme mi smůlu...
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
gardenroute

GoPro HERO 4 - works on Phantom

#60 Příspěvek od gardenroute »

Údajně "works on Phantom", Phillovi Bloomovi také bez problémů
Přílohy
works on Phantom
works on Phantom
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“