Ulétlá heli

Občas model uletí, nebo se štěstím najdete cizí model.
Odpovědět
Zpráva
Autor
zdzd

Re: Ulétlá heli

#46 Příspěvek od zdzd »

Tři dny jsem kdysi chodil v obilí a hledal motoráka. Nejprve rovnou ve směru pádu, tak daleko, že už tam být nemohl. Pak cikcak příčně. Kombajnéři si museli myslet, že někomu hráblo. Po těch třech dnech jsem se na to taky vyee s tím, že ještě pro klid duše protáhnu tu úvodní lajnu. Ušel jsem tři metry a byl tam. Při té prvotní cestě stačilo udělat dva kroky navíc a byl hned doma...

Jsi si si jistý tou oblastí?
Woita
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Woita »

No pořád bych za něj byl rád, ale už mě opustily síly ku hledání...
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Woita
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Woita »

zdzd píše:Jsi si si jistý tou oblastí?

Oblastí si nejsem na 100% jistý, to je to nejhorší. Viděl jsem ho sedat kolmo dolů na autorotaci, takže směr jakž-takž mám, ale vzdálenost ne, mezi mnou a helinou byl horizont (ten byl tak 30 metrů ode mne). Při dopadu jsem na něj neviděl.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od TomasC »

Ještě bych tomu dal příležitost...

Zaletěl jsem s pyloňákem do pole, vybral, ale model při tom přišel o ocasní plochy a neovladatelný odletěl daleko do pole vzrostlé pšenice.
download/file.php?id=36021&mode=view

Díky JETI telemetrii a robusnímu osazení modelu jsem si pro model "prakticky" došel.

Pak jsem ještě optimisticky hledal ocasky, ale po 2 hodinách jsem našel jen směrovku.
download/file.php?id=36022&mode=view

Držím palce.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Dejfak »

U nás na letišti jsou už takto 3 letadla.
S koptérou jsem už našel 3, ale ty další 3 tam někde vegetí.
Čím déle je to po ztracení, tak tím je to horší. To pole se nad tím zavře... Ale zkoušej dál, většinu toho co jsem našel bylo blíž než si kdo myslel.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Woita
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Woita »

TomasC: Ty tvoje fotky jsou přesně taková pšenice, takto vypadá to pole. Vzhledem k tomu, že mě nenapadla použít ta Dejfakova finta se sníženým dosahem jsem na to doplatil. Za hodinu byla baterka už vyčuchlá, takže signál zmizel. Nejdříve byl, a za hodinu už ne. Taky byla chyba jet pro tu minohledačku, tím jsem se zdržel.
Později jsem měl nápady, jako třeba vzít malou parabolku, dát vysílačku do ohniska (mám takovou malou 30 cm středovou parabolku) a tím to přístrojem hledat směr, možná by to fungovalo. Tohle ještě vyzkouším a napíšu sem, jestli je to metoda, mohlo by to v budoucnu někomu zachránit model.

Pokud se ale vytrhne při pádu baterie, tak jediná tutovka je ta GPSka, co jsem tam nedal. Ale nenapadlo by mě ve snu, že vrtulník může uletět, když létám na pokosené louce kde je plac 200m s trávou na ježka.
petsild
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od petsild »

Být tebou tak opravdu požádám šikovného koptéráka :) jsou jich tu na fóru spousty. Můžou tak plně využít potenciál stroje a udělat tak dobrou věc.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
bonis
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od bonis »

A jak dlouho Ti trvalo, než jsi došel na ten horizont?
Vzal jsi v úvahu lidský faktor?
Nemohl tam tou dobou někdo jít/jet, komu to spadlo pod nohy a kdo to hned sbalil?
Lidi vemou všechno co vypadá ceně a teprve pak zjišťujou, co to je.
Já už bych teď zkusil ty letáky s nabídkou nálezného.
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od TomasC »

Na coptéru bych moc nespoléhal.

Hledali jsme před rokem daleko za pohledovým horizontem...

Nakonec nalezeno člověkem.

V brýlích nebylo vidět NIC. Natočené video je mnohem kvalitnější. Sestříháno do krátkého videa.
V 15sec a 38 sec je ta díra v poli vidět. Následně, když jsem věděl, kde model ležel, tak jsem na jednotlivém snímku "fialovou barvu našel", ale tak se nedá prohledat celé video.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lfxK5CyKOnI[/youtube]
petsild
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od petsild »

Přesně tak představuji hledání, ale je třeba mít na palubě alespoň GoPro Hero2, tam pak najdeš i víc než jsi původně potřeboval.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
Woita
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Woita »

Já kopterou hledal, video ve 2k rozlišení. Kameru to chce více sklopenou dolů (tys jí měl dost dopředu). Našel jsem bílý kyblík a pár cetrek, helinu ne-e.
Myslím ře kotera je tutovka na hledání něčeho většího, letadlo určitě. Ale ta helina je dost malá, spadne mezi obilí, to se nad ní zavře a shora není vidět nic.
Teď už čekám jenom:
1. na žně
2. na podzim, až opadají keře a sleze tráva.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Woita »

bonis píše:A jak dlouho Ti trvalo, než jsi došel na ten horizont?
Vzal jsi v úvahu lidský faktor?
Nemohl tam tou dobou někdo jít/jet, komu to spadlo pod nohy a kdo to hned sbalil?
Lidi vemou všechno co vypadá ceně a teprve pak zjišťujou, co to je.
Já už bych teď zkusil ty letáky s nabídkou nálezného.

K horizontu tak 10 vteřin (bylo to tak 30m, ten hřbet horizontu byl ke mě blízko). Za ním obrovská louka posečené trávy na ježka, tam nebylo nic a ani živáčka v okruhu 0,5 km. Sebrat to těsně po pádu nikdo nemohl.
Letáčky zkusím, cca 300 m od toho místa je hypermarket Albert, je tam nástěnka, kam lidi dávají inzeráty. To je jedno místo, a druhé by mohlo být tam co to spadlo, jsou tam stromy, tak jeden tam připíchnu.
krtek2k

#58 Příspěvek od krtek2k »

Tak to může bejt ještě na stromě.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Woita
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Woita »

Jojo, stromy jsem taky koukal, jsou v podezřelé zóně. A pak ještě velmi husté šípkové keře, tam se fakt nedostanu, ty jsem prokouknul v rámci možností. To uměl jen ten princ v Šípkové Růžence. Okolo cesty je supervysoká tráva a kopřivy, také velice podezřelé místo. Ty mám jakž-takž prochozené, 100 procentně to ale prohlídnout nejde. Budu sledovat pangejty i pole na podzim, opadnou listy, uschne tráva,ono to vyleze. To už bude elektronika (to nejcennější ) po smrti, zachránilo by se něco z mechaniky, co nezrezne. Třeba ložiska tam jsou celkem za 2600,- komplet Japonci, schválně jestli zreznou?
Váša2002

#60 Příspěvek od Váša2002 »

Woita píše:Jojo, stromy jsem taky koukal, jsou v podezřelé zóně. A pak ještě velmi husté šípkové keře, tam se fakt nedostanu, ty jsem prokouknul v rámci možností. To uměl jen ten princ v Šípkové Růžence. Okolo cesty je supervysoká tráva a kopřivy, také velice podezřelé místo. Ty mám jakž-takž prochozené, 100 procentně to ale prohlídnout nejde. Budu sledovat pangejty i pole na podzim, opadnou listy, uschne tráva,ono to vyleze. To už bude elektronika (to nejcennější ) po smrti, zachránilo by se něco z mechaniky, co nezrezne. Třeba ložiska tam jsou celkem za 2600,- komplet Japonci, schválně jestli zreznou?

Ahoj, tak co nezkoušel si ještě hledat ?
T-Rex 100X, T-Rex 450PRO, SAB Goblin 700 (HC3 sX)
Spektrum DX7
Odpovědět

Zpět na „Ztráty a nálezy“