Nové DJI vrtule !
Re: Nové DJI 9450 vrtule !
Vyměnil jsem jen 2vrtule. Gimbal se mi řešit nechce, teď jej nepotřebuju. A jsem trochu líný se drbat znovu se zisky. Zatím to nechám tak. A že máš Phantoma stabilnějšího bude dost tím, jak jsme konstatovali, že jej máš dobře vyvážený. Můj je teď bez gimbalu taky vyvážený a lítá v pohodě.
gardenroute píše: Žádné různé potíže drtivá většina nemá, a má to v pohodě naložené vším možným. Že tu řešíme občasné potíže někoho, kterému cosi zablbne ještě neznamená nějakou "vadnou" koncepci, nevšiml jsem si podobných poznámek u jiných podobných strojů. Možná Ti uniká podstata, tzn. že zde zmíněný Marek má P1, kterou si přestavěl na 2bateriový vnitřní setup, s jiným než doporučeným gimbalem, a že potíže mají někteří uživatelé P2, ...
No, já tady nechci vyvolávat nějaký flame, ani nechci hanět Phantoma, je to dobře vymyšlený i udělaný stroj. Pro někoho kdo chce jenom koupit funkční hotové řešení bez problémů je to docela rozumná volba. A taky mi je jasné, že Ty budeš bránit Phantoma do posledního dechu
- gardenroute
Nikdo Ti tvůj názor ani zkušenosti nebere, nikdo nic takového netvrdil.
Jen jsem vysvětlil, proč pro mnoho pilotů je tato koncepce výhodná více, pro mě osobně jsem to jasně vysvětlil, není třeba argumentovat teoretickou bází, je to prostě praktický důvod. Jednoduché.
Nemyslím, že by jak tvrdíš, někdo létal s Phantomem 1.5 kg těžkým, 9" jsou bez extenderů maximální velikostí pro tento stroj, daň za vynikající skladnost a transportovatelnost. Jednoduché. A pokud to je funkční, a většině pilotů to vyhovuje, tak co ? Mě se na něm rovněž řada věcí nelíbila, a předělal jsem je, ladil zisky atd...
Pokud mě koptéra létá 7-8 minut, pro natáčení to vystačí, 10 - 12 min. je ideálních. Více je pro video nevyužitelných, je lepší mít raději více menších baterií, redundance se počítá.
Jen jsem vysvětlil, proč pro mnoho pilotů je tato koncepce výhodná více, pro mě osobně jsem to jasně vysvětlil, není třeba argumentovat teoretickou bází, je to prostě praktický důvod. Jednoduché.
Nemyslím, že by jak tvrdíš, někdo létal s Phantomem 1.5 kg těžkým, 9" jsou bez extenderů maximální velikostí pro tento stroj, daň za vynikající skladnost a transportovatelnost. Jednoduché. A pokud to je funkční, a většině pilotů to vyhovuje, tak co ? Mě se na něm rovněž řada věcí nelíbila, a předělal jsem je, ladil zisky atd...
Pokud mě koptéra létá 7-8 minut, pro natáčení to vystačí, 10 - 12 min. je ideálních. Více je pro video nevyužitelných, je lepší mít raději více menších baterií, redundance se počítá.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
- gardenroute
Fotky a první test je tady !
Takže pár srovnávacích fotek a poznámek (převzato od kolegy ElGuano z RCG, kde je možné najít i další obrázky) :
Nové 9450 jsou na obalu od DJI označeny doslova jako "Thrust Boosted Version". Jsou o něco tenčí a s ostřejším úhlem u náboje vrtule. Použitým materiálem jsou tužší, než standardní šedé ze sady E300, nebo běžné 9443 bílé (samoutahovací i ty klasické pro matku).
Důležité :
Podle prvních testů na P2V+ s AUW 1260g, vyžadují nové vrtule 9450 méně tahu, cca asi o 10% plynu méně než stejný stroj s 9443 vrtulemi....
To je jistě dobrá zpráva
Jsou i o něco lehčí (50g) než běžné 9443 (55g), šedé E300ky jsou stále nejlehčí (47g).

Nové 9450 jsou na obalu od DJI označeny doslova jako "Thrust Boosted Version". Jsou o něco tenčí a s ostřejším úhlem u náboje vrtule. Použitým materiálem jsou tužší, než standardní šedé ze sady E300, nebo běžné 9443 bílé (samoutahovací i ty klasické pro matku).
Důležité :
Podle prvních testů na P2V+ s AUW 1260g, vyžadují nové vrtule 9450 méně tahu, cca asi o 10% plynu méně než stejný stroj s 9443 vrtulemi....
To je jistě dobrá zpráva
Jsou i o něco lehčí (50g) než běžné 9443 (55g), šedé E300ky jsou stále nejlehčí (47g).

-
Petr_K
- Kontaktovat uživatele:
Jsem zvědavej na cenovku a hlavně na to kdy bude nějaká dostupnost ... a nebo jsou už někde k mání?
Ještě jedna věc by mě zajímala ohledně vrtulí na P2, převažoval jste je někdo?
Jaká je na to případně vyvažovačka? Klasický tam na to nepůjde kvůli uchycení. Někde jsem viděl nějakou tyčku ... ale co s tím dál? (Omlouvám se, nejsem v tomto zrovna znalý)
Ještě jedna věc by mě zajímala ohledně vrtulí na P2, převažoval jste je někdo?
Jaká je na to případně vyvažovačka? Klasický tam na to nepůjde kvůli uchycení. Někde jsem viděl nějakou tyčku ... ale co s tím dál? (Omlouvám se, nejsem v tomto zrovna znalý)
- gardenroute
Petře, k mání asi dosud nejsou, poslány byly vybraným testerům. Ceny budou stejné, zeptej se např. v Telinku nebo jiného DJI prodejce (možná bude vědět Pelikan).Petr_K píše:Jsem zvědavej na cenovku a hlavně na to kdy bude nějaká dostupnost ... a nebo jsou už někde k mání?...Ještě jedna věc by mě zajímala ohledně vrtulí na P2, převažoval jste je někdo? Jaká je na to případně vyvažovačka? Klasický tam na to nepůjde kvůli uchycení. Někde jsem viděl nějakou tyčku ... ale co s tím dál? (Omlouvám se, nejsem v tomto zrovna znalý)
Vrtule by opět měly být k dispozici jak samoutahovací, tak ve verzi pro P1 či jiné koptery s matkou na náboji. V této souvislosti je celkem pikantní skutečnost, že tu máme nové 9450 vrtule, ale dodnes jsem u CZ prodejce neviděl 9443 vrtule v provedení s klasickým upevněním, které má DJI v nabídce již více jak 1/2 roku...(!). Copak mě to asi implikuje ?
K vyvažování samoutahovacích vrtulí toho bylo napsáno již celkem dost, nedávno jsem někde ve vlákně o P2 dával příspěvek o těch přesných tyčkách pro vyvážení na břitové (Dubro ?) vyvažovačce...
S tím by to mělo jít již dobře.
-
Petr_K
- Kontaktovat uživatele:
Petře, u nás je vždy s něčím problém ... tentokrát asi potrvá než to u nás půjde objednat, pokud to vůbec půjde ... no uvidí se.
Třeba už na podzim se budou moct vrtule dovézt z venku, když to u nás nebude v nabídce.
Jinak to vyvažování, co popisuješ jsem viděl, to je to co jsem měl na mysli. Mě by zajímalo, jestli to už někdo řešil - vyvažoval. Chtěl bych vědět, jak si na tom stojí originální vrtule ... jestli má smysl začít shánět nějakou vyvažovačku a mít to doma.
Dnes jsem se o tom chvilku bavil s Romanem, ten si objednal nějaké kevlarové vrtule a ty se blbě vyvažují, ale asi by chtěli vyvážit, zvláště když to je z Čajny.
Třeba už na podzim se budou moct vrtule dovézt z venku, když to u nás nebude v nabídce.
Jinak to vyvažování, co popisuješ jsem viděl, to je to co jsem měl na mysli. Mě by zajímalo, jestli to už někdo řešil - vyvažoval. Chtěl bych vědět, jak si na tom stojí originální vrtule ... jestli má smysl začít shánět nějakou vyvažovačku a mít to doma.
Dnes jsem se o tom chvilku bavil s Romanem, ten si objednal nějaké kevlarové vrtule a ty se blbě vyvažují, ale asi by chtěli vyvážit, zvláště když to je z Čajny.
- gardenroute
Já mám klasické vrtule, které jdou vyvážit standardními postupy na normálních vyvažovačkách. A jsou-li karbonové, sklovláknové či kevlarové, postupy jsou podobné, pokud to nejde brousit, dovažuje se barvami, tavnými či sekundovými lepidly, u plastových můžeš i brousit šmirglem, ale opatrně, zejména u náboje...Petr_K píše:Jinak to vyvažování, co popisuješ jsem viděl, to je to co jsem měl na mysli. Mě by zajímalo, jestli to už někdo řešil - vyvažoval. Chtěl bych vědět, jak si na tom stojí originální vrtule ... jestli má smysl začít shánět nějakou vyvažovačku a mít to doma.
Já vyvažuji P2 vrtule na břitové vyvažovačce. I origo jsou nevyvážené. Postup jsem sem dával.
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
objednal jsem z USA tu přesnou tyčku a nejjednodušší je, dát si na stůl sklenku z tenkého skla, vodováhou vyrovnat do roviny ve všech směrech - tedy to chce přesnou sklenku, no a na ní to vyvažovat.... vyvažovačka ze nejmenší peníz.... klasiky jemným šmirglem ale jen ze zadní strany a jak Petr psal spíš na konci nebo v nejširší části než u náboje...
- jinak dnes mi stodvacítka zadržela batoh na P2 (kur*y) tak jsem jim vše přes webové rozhraní naposílal a jsem zvědav, je to těsně pod 45 euro, tak by neměli moc rypákovat, asi jim vadilo jak je to velké, hlavně že mi 7" FPV monitor za podstatně větší peníz pustili....
- jinak dnes mi stodvacítka zadržela batoh na P2 (kur*y) tak jsem jim vše přes webové rozhraní naposílal a jsem zvědav, je to těsně pod 45 euro, tak by neměli moc rypákovat, asi jim vadilo jak je to velké, hlavně že mi 7" FPV monitor za podstatně větší peníz pustili....
Naposledy upravil(a) hravec dne čtv 17.07.2014 22:24, celkem upraveno 1 x.
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
- JosefSvejk
Proč pod 45 euro?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
no nevím proč to za tu cenu číňaní prodávají, jestli chceš pošlu ti na ně mail, můžeš se jich zeptat 
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
- gardenroute
- JosefSvejk
Myslel jsem tohle:
Je přece jedno, jestli je to za 30 nebo za 100 euro, ne?
hravec píše:... je to těsně pod 45 euro, tak by neměli koc rypákovat,...
Je přece jedno, jestli je to za 30 nebo za 100 euro, ne?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
není, protože z větší částky ti vypočítají větší výpalné a je také rozdíl zda jen DPH nebo i clo a to se odvíjí od částky ... a do jisté částky je to zcela osvobozeno a ještě záleží co to je, na co to je, od koho to je atp.
nicméně to do tohoto vlákna vůbec nepatří....
nicméně to do tohoto vlákna vůbec nepatří....