Dohady o tom kde se smí létat

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

Re: Dohady o tom kde se smí létat

#46 Příspěvek od Ancistrus01 »

No, tady na tom fóru se o tomhle jaksi nedá debatovat protože zdejší mazáci jsou absolutně vysazení proti coptérám a podobným zařízením a nejraději by je vymazali z povrchu zemského! Je mi vás líto :cry: :lol:

zdzd píše:Vždycky mne fascinuje, jak někteří lidi dokáží sveřepě obhajovat neobhajitelné...

Jo tomu také nerozumím! :mrgreen:

MarthiR píše:co když ti vrtulník uletí (stát se to může)

Může a pravděpodobnost že vrtulník zabije někoho je mnohem větší než že ho zabije koptéra! Kolik lidí zabila padající koptéra? Jestli dobře vím tak zatím nikoho? A kolik lidí zabil vrtulník kde rotuje uhlíkový rotor o průměru okolo 1m :!: Koptéra tě maximálně pořeže, ale vrtulník? Ten seká končetiny!
Naposledy upravil(a) Ancistrus01 dne stř 16.07.2014 8:54, celkem upraveno 1 x.
Buckeye-Blitz

#47 Příspěvek od Buckeye-Blitz »

Jedna ze základních zásad demokratického státu upravující vzájemné soužití lidí praví : "Práva jednotlivce končí tam, kde začínají práva druhého". Co bylo na počátku onoho popisovaného sporu, to možná už dnes dost dobře neví ani jedna ze zúčastněných stran. Za mně osobně - rozesejřené vztahy se sousedy se dost citelně promítají do vlastní domácí pohody. Nejen, že by mně popisované létání nad stejným místem začalo brzy nudit, ale za daných okolností i sr-át (tedy pokud by mne netěšilo sr-át toho souseda). V neposlední řadě bych si asi položil i otázku, jaká je pravděpodobnost, že od dotyčného souseda budu v budoucnosti něco potřebovat a podle toho bych se snažil udržet vztahy v mezích určitého normálu.
Myšlenka,kterou nelze vyjádřit stručně, nezasluhuje, aby byla vůbec vyslovena.
Rado

#48 Příspěvek od Rado »

ZDZD co hovoris na toto?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SNPJMk2fgJU[/youtube]

Je to lepsie na lietanie nad susedmi ako P2V?
Dji Phantom 2 VisionBlade mSRBlade 120 SRBlade mCX2Spektrum DX7
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od jyrry »

Ancistrus01 píše:... zdejší mazáci ...

... ovšem některým jsou vaše vrtulkostroje u zadele :-)
Akorát by to chtělo naučit se unést skutečnost, že někdo nemusí sdílet stejný názor a (kupodivu :-) ) má svůj a jiný... to platí pro obě (i tři) strany ;-)
Ovšem odpovědnost za důsledky prosazování svého názoru si každý samozřejmě nese taky sám.
jyrry.webnode.cz
Drondys

#50 Příspěvek od Drondys »

Rado píše:Je to lepsie na lietanie nad susedmi ako P2V?

Především to video není reálné. Je to známé fake video.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Ancistrus01 »

jyrry píše:... ovšem některým jsou vaše vrtulkostroje u zadele :-)

Tobě třeba jo, ale například jak už zde bylo zmiňováno a plně s tím souhlasím, fanatickému odpůrci coptér ZDZD to u zádele asi není, jinak by to tu takto nekomentoval ;)

Mimochodem, právě jsem narazil na toto video a máte něco proti němu? To že létá při takových to rychlostech a pod svahem je město? Nedovedu si představit co by tohle napáchalo kdyby se například zaseklo servo!
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od jyrry »

Nastal čas zeptat se znova:
Je vrtulník monokoptéra?
;-)
jyrry.webnode.cz
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Ancistrus01 »

jyrry píše:Nastal čas zeptat se znova:
Je vrtulník monokoptéra?
;-)

Podle mě ano... A nic proti mono, duo, tri, quad, hexa, octo coptérám nemám!
graup15

#54 Příspěvek od graup15 »

zdzd píše:Vždycky mne fascinuje, jak někteří lidi dokáží sveřepě obhajovat neobhajitelné...

Zdravý rozum se ze společnosti tak nějak vytrácí.

A přitom je to naprosto jednoduché a to i bez zákonů:

Nikdy nebudu létat tam, kde nevidím na model ani pod něj.
Nikdy nebudu létat tam, kde může havárie způsobit škodu na majetku či zdraví. Tedy poblíž letiště, nad obydleným prostorem, lidmi, firmami, elektrárnou a pod.
Nikdy nebudu létat tam, kde to někoho obtěžuje. Potenciální srážkou, hlukem, smradem, kamerou...
Nikdy nebudu létat s něčím, co se v případě problému slepě a bez ohledu na okolí vydá na cestu někam, místo toho aby to co nejrychleji pláclo na zem a zmizelo ze vzdušného prostoru.

Jednoduché.

Jako perlička:-) V Taiwanu by jsi si teda moc nepolítal..Mimo naprosto zarostlých hor, je to jedno obrovské město,kde není 20m místa. Jak jsem jel po dálnici,která vede zkrz město(a nepozná se kde město začíná,končí a je i pod dálnící),tak čumím a najednou vidím tak 2m spalováka jak řádí přímo z ulice:-) :-) Abych ti to připodobnil,stejné jako by jsi odstartoval na Václaváku (a tam by to ještě i šlo,tam je místa dost)
Jsem si na ty kecy tady vzpoměl ...hihihi
graup15

#55 Příspěvek od graup15 »

kope píše:
No trochu odvážné tvrzení, tedy pokud se bavíme o komerčních, nevojenských technologiích :-). Něco málo o tom vím, bo mne to částečně živí :wink:

Copak tohle, ale fejsbůůůůk,to je teprve něco, lidi tam na sebe vykecaj i jaké měli ráno hovínko :-) :-)
OPR
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od OPR »

Rado píše:Vazeny administrator, len si napisme pravdu, co porusujem ja ked lietam prioritne nad svojou zahradou v mensej slovenskej obci, aky zakon konkretne prosim. Viem, ze magor sused porusuje ustanovenia zakona o zbraniach a strelive.

Hmmm Vážený Rado .... létat si 100m nad svou zahradou v zástavbě Ti příjde normoš? Jo? :lol: :lol: Nic proti, ale pokud to obhajuješ tímto způsobem. pak se sousedem můžete trumfomavat tak maximálně kdo ste větší ....... ( nezaujatému pozorovateli by mohlo dělat potíž komu dát více bodů :lol: )

Zákony sice hovoří ve Tvůj "prospěch", ale morálka, nebo zdravý úsedek ( alespoň pokus o něj) Ti koukám taky nic moc neříká. Teda nic. :( Škoda :( :?

Jen se modlím, aby Tobě podobných nebylo vícero, protože takových jako je Tvůj soused, který s Tebou nesdílí společnou radost jak Ti to krásně létá je poměrně dost. Věř že víc než podobných Tobě. Zkrátka dost na to aby se toho chytil nějak tupec a bylo zle.......
Naposledy upravil(a) OPR dne stř 16.07.2014 9:59, celkem upraveno 1 x.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od JirkaA »

graup15 píše:Copak tohle, ale fejsbůůůůk,to je teprve něco, lidi tam na sebe vykecaj i jaké měli ráno hovínko :-) :-)

Jenže tam na sebe vykecají jenom to, co vykecat chtějí. To je drobný rozdíl ;)
OK2WY
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Ancistrus01 »

OPR píše:Hmmm Vážený Rado .... létat si 100m nad svou zahradou v zástavbě Ti příjde normoš? Jo? :lol: :lol:

Píše snad Rado něco o 100m? psal že vzlétne do 5m a točí nad svojí zahradou eventy které tam má... :)
Michal Matějka
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Michal Matějka »

Píše snad Rado něco o 100m? psal že vzlétne do 5m a točí nad svojí zahradou eventy které tam má... :)[/quote]

Přečti si pořádně, co Rado píše:
Zdravím vsetkých. S mojim P2V si lietam na zahrade na mojom pozemku, vo väcsej vyske okolo 100 metrov preletim aj mimo a filmujem sceneriu obce, ked zrazu pocujem vystrely z minimalne dvoch vykonnych vzduchoviek od mojich psycho susedov. A najhorsie to je ked pristavam, vtedy sa snazim uplne ze rychlo zosadnut na zem lebo strelba sa zintenzivni. To diabolky lietaju okolo mna. A to susedia vykrikuju, ze idu volat policiu. Starostovi uz volali, ze sa boja UFO. No nech volaju policiu, co v ramci slovenskej legislativy porusujem? Poradte mi kolegovia. No ja viem co porusuju susedia, pouzivaju zbran kategorie D na mieste kde je to vyslovne zakazane podla zakona o zbraniach a strelive a ohrozuju moje zdravie a v neposlednom rade aj moj majetok, ved P2V nie je lacne. Uz ste sa s tymto stretli?Co mam robit, ked si chcem na vlastnej zahrade urobit fotky z 3 metrov a vtedy zacnu strielat najviac, lebo P2V je vtedy lahky terc.
yawCZ

#60 Příspěvek od yawCZ »

Já jsem spíše užaslý z toho, jak tady všichni hrnou z rukávu odsuzující rezoluce proti té koptéře, ale skoro nikdo nic nepíše o tom idiotovi, který po takovém stroji záměrně střílí a stonásobně tak zvyšuje riziko havárie toho stroje a zranění. Je třeba docela vtipné, že ZDZD pohotově přispěchal s "jednoduchými pravidly" o tom, kde létat s koptérou, ale opět o tom podstatném, o střelbě na model (resp. o tom, kde a jak bezpečně střílet se vzduchovkou), ani slovo.
Naposledy upravil(a) yawCZ dne stř 16.07.2014 10:11, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“