Předělání malinkého vrtulníčku?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
varok

Re: Předělání malinkého vrtulníčku?

#46 Příspěvek od varok »

jyrry: opět děkuji.
Troll: právě že vy jste nepochopil. Nikdo mi tady neubližuje, nikdo mi tady nenadává. Ale pochopte už vy, že já chci jen něco levného, co létá jako vrtulník, i když je to hračka. Nejsem milionář, to bych šel jinou cestou. Koupil bych velký RC vrtulník na spalovák, naučil se všechno potřebné a po mnoha hodinách, dní, měsíců učení bych se možná odhodlal k prvnímu letu.

Prostě jsou lidé, kteří to mají jen na hraní, nic vážného, žádná akrobacie a jen tak si prostě zalétat. To samé, jako když si koupíte model RC letadla. Jsou modely, které jsou v podstatě hotové, vy jen zapnete a létáte a machři si říkají modeláři. Potom jsou modely v rozsypu, nebo dokonce všechno dělané ručně, balza, překližka, papír apod. Spousta hodin práce než uskutečníte první let.
Už chápeme?
JosefSvejk

#47 Příspěvek od JosefSvejk »

Ty jsi ale asi zase nepochopil Trolla. On ti nevnucoval rovnou nějaký "super" vrtulník. Vysvětloval ti nesmyslnost a slepou cestu toho předělávání jedné hračky na druhou. Kdybys znal princip fungování vrtulníku a třeba i konstrukce modelů vrtulníků, tak bys tou slepou cestou vůbec nešel. Ani by tě to nenapadlo.
varok

#48 Příspěvek od varok »

Aha, tak to se potom omlouvám, mám trošku delší vedení. :oops:
Já jsem myslel, že psal zase i o těch levných vrtulníčcích celkově, jako psal pan zdzd apod.
Jestli psal jenom o přestavbě toho malého šidítka, tak to potom ano.
BoŠ

#49 Příspěvek od BoŠ »

varok píše:Aha, tak to se potom omlouvám, mám trošku delší vedení. :oops:
Já jsem myslel, že psal zase i o těch levných vrtulníčcích celkově, jako psal pan zdzd apod.
Jestli psal jenom o přestavbě toho malého šidítka, tak to potom ano.

Jestli máš trochu času, tak mrkni na viewtopic.php?f=102&t=33983, je tu několik zkušeností, vykoupených i dost draho. Ty už jsi na prvním stupínku -
máš jednu hračku, chystáš se koupit druhou, ....
Je pravda, že ty hračky nějak lítají, ale se "sportovní" (jak definoval zdzd) helinou se opravdu lítá jinak.
Doporučil bych ti návštěvu modelářské plochy někde v okolí tvého bydliště, pokecat tam s modeláři, mrknout se na heliny - možná tě to odradí, nebo naopak tě to povzbudí - každopádně to bude levnější než postup hračka - lepší hračka- ještě lepší hračka (mezitím prachy za náhradní díly) - simulátor - normální model heliny.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
varok

#50 Příspěvek od varok »

No zatím o žádné ploše kde létají solidní heliny v mém okolí nevím, musím pohledat tady nebo na netu. Ale mě to zatím neodradí. Děkuji
BoŠ

#51 Příspěvek od BoŠ »

Nevím, zda máš možnost dojet cca 30 km, ale kolem Ostravy je celkem aktivní helinářská bunka - viewtopic.php?f=111&t=59700&hilit=%C4%8Diko&start=1230. Jsou tam helináři i z Havířova
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
zdzd

#52 Příspěvek od zdzd »

varok píše:jyrry: opět děkuji.
Troll: právě že vy jste nepochopil. Nikdo mi tady neubližuje, nikdo mi tady nenadává. Ale pochopte už vy, že já chci jen něco levného, co létá jako vrtulník, i když je to hračka. Nejsem milionář, to bych šel jinou cestou. Koupil bych velký RC vrtulník na spalovák, naučil se všechno potřebné a po mnoha hodinách, dní, měsíců učení bych se možná odhodlal k prvnímu letu.

Prostě jsou lidé, kteří to mají jen na hraní, nic vážného, žádná akrobacie a jen tak si prostě zalétat. To samé, jako když si koupíte model RC letadla. Jsou modely, které jsou v podstatě hotové, vy jen zapnete a létáte a machři si říkají modeláři. Potom jsou modely v rozsypu, nebo dokonce všechno dělané ručně, balza, překližka, papír apod. Spousta hodin práce než uskutečníte první let.
Už chápeme?

Hlavni problém tvého přístupu je ten, že chceš něco levného, co poletí jako vrtulník (myšleno sportovní). A to nelze. Takový vrtulník je poměrně složitý a přesný stroj. Jednoduchou vrtulkou ho nenahradíš. A o tom byly i ty mé odkazy.

Použiji svůj oblíbený příměr - pokud si budeš chtít vyzkoušet parašutismus, těžko si na to asi sešiješ dvě prostěradla. A ta tvoje překopávka hračky jsou ty dvě prostěradla. To prostě nebude fungovat z principu. Ne proto, že by tě tu někdo popichoval nebo si z tebe utahoval, že nemáš prachy na něco lepšího. To je jednoduše pouhé konstatovaní fyzikální reality.
zdzd

#53 Příspěvek od zdzd »

jyrry píše:Zkuste (někteří) vyjít z předpokladu že si varok koupil dvourotor pod názvem vrtulník, ten se mu rozbil, předělávka nevyšla tak si koupí cosi co má taky nosný a vyrovnávací rotor a našel to taky pod názvem vrtulník.
Pokud to tedy příliš nesníží vaše vrtulníkářská ega, nechte už toho hnidopišství a smiřte se s názvem vrtulník i pro tyhle hračky. Nikdo na vás stejně nebude brát ohled a na všech těch stránkách to nezmění jen kvůli vám.
Hlavně že nás to baví, to létání s čímkoli ať se to jmenuje jak chce. Vždyť jsou to pořád jen a jen hračky...

Nemať ho. To není ani o egu ani o hnidopišství. To je o fyzice a aerodynamice. Pokud chce sportovní vrtulník, dětská hračka není cesta...
JosefSvejk

#54 Příspěvek od JosefSvejk »

Já ale nikde nevidím požadavek na nějaký "sportovní" vrtulník. :roll:
zdzd

#55 Příspěvek od zdzd »

JosefSvejk píše:Já ale nikde nevidím požadavek na nějaký "sportovní" vrtulník. :roll:

Píše "co létá jako vrtulník". Nepíše " co vypadá jako vrtulník". Tím je to dáno. "Sportovní" tam vkládám já, abych to odlišil od dětské hračky. Samotné slovo hračka použít nechci, protože zase někdo vyletí s tím, že všechno jsou to hračky...
Tsisters

#56 Příspěvek od Tsisters »

varok píše:No zatím o žádné ploše kde létají solidní heliny v mém okolí nevím, musím pohledat tady nebo na netu. Ale mě to zatím neodradí. Děkuji

Promiň ale poslal jsem ti odkaz na lidi z Havru a ti lítají heli od MiniProtose až po Goblina 700 tak co bys víc ještě chtěl???
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Lark

#57 Příspěvek od Lark »

Všichni se ti tu snaží vysvětlit, že s pevným hlavním rotorem (bez kolektivního řízení) to nemůže fungovat ani jako hračka, protože nemáš čím ten vrtulník řídit. Zadní vrtulka je jen na ovládání rotace kolem svislé osy. Najdi si na internetu něco o kolektivním řízení a jak funguje vrtulník. A právě to kolektivní řízení je velice složitá mechanika, náročná na přesnost. Bez toho se dál nehneš. Až to nastuduješ, zjistíš, že tvé představy jsou nesmyslné.
Marek_Km

#58 Příspěvek od Marek_Km »

Ono to je těžko. Vy mu tady pořád předhazujete, že "správné" jsou jen šestikanály, ale on si chce opravdu jen pohrát s něčím, co dostane do vzduchu, s něčím, co "nějak" poletí. Já taky začínal s malým čtyřkanálem. Proto taky dostal tipy na některé z nich. Není tak docela pravda, že se na tom nic nenaučí. Pokud se to naučí řídit ve všech směrech i čelem k sobě, tak i to je pokrok. Taky jsem do dílů a poštovného za něj utratil dost peněz, ale něco mi to dalo. Pak jsem se dal na koptéry a nakonec na šestikanály. Vše je to o financích. Proto ho chápu. Já měl taky radost, když jsem se ten malý čtyřkanál naučil ovládat. Takže pokud mu to bude stačit, proč ne?
varok

#59 Příspěvek od varok »

Dobrý dem, no konečně to někdo pochopil. 8O :)
Pan jyrry a Marek_Km asi ví o čem píšu.
Asi to tedy neumím dobře popsat. Nikde jsem zatím nepsal, že chci něco hooodně drahého, které umí napodobit skutečný vrtulník se vším všudy, nebo ano?
Jak bylo napsáno v posledním příspěvku, tak chci se jen naučit držet tu hračku ve vzduchu, umět se naučit prostě jen ty základy, jako řízení dopředu, dozadu, doleva, doprava, nahoru, dolů. 5ízení po směru letu, proti sobě a prostě takové ty základy. Nic víc, nic méně od toho neočekávám. Řídí se to tedy úplně jinak než velké modely RC vrtulníků, jak píše pan zdzd Sportovní vrtulníky.
Ale zkusím toho Colibry a uvidím. Všem děkuji
BoŠ

#60 Příspěvek od BoŠ »

Marek_Km píše:Ono to je těžko. Vy mu tady pořád předhazujete, že "správné" jsou jen šestikanály, ale on si chce opravdu jen pohrát s něčím, co dostane do vzduchu, s něčím, co "nějak" poletí. Já taky začínal s malým čtyřkanálem. Proto taky dostal tipy na některé z nich. Není tak docela pravda, že se na tom nic nenaučí. Pokud se to naučí řídit ve všech směrech i čelem k sobě, tak i to je pokrok. Taky jsem do dílů a poštovného za něj utratil dost peněz, ale něco mi to dalo. Pak jsem se dal na koptéry a nakonec na šestikanály. Vše je to o financích. Proto ho chápu. Já měl taky radost, když jsem se ten malý čtyřkanál naučil ovládat. Takže pokud mu to bude stačit, proč ne?

Já mu nic nepředhazuji, jen že tu už bylo plno hledačů drahých způsobů, jak začít lítat s helinou. Proto jsem zde dal odkaz na pár zkušeností lidí, kteří začínali lítat. Varok už udělal první krok na té delší cestě - začal s hračkou, teď jde do dražší hračky. Řek bych, že už je zaháčklej, protože se chce učit lítat, ne jen si hrát. Uvidíme za nějaký čas. :D
S hračkou jsem také začínal, nejprve jakýsi dvourotor, s kterým se dalo poletovat, a po pár baterkách létat přestal, další byl indórový honey bee, který byl pro mě problém nějak solidně udržet ve vzduchu, a který se také postupně rozpadl - po těchto zkušenostech jsem prostě hračky zavrhl - poměr spokojenosti s naštvaností byl jednoznačně ve prospěch druhého. Před rokem jsem po pročtení rcmánie pořídil jetého rexe 500, simulátor, po osmi hodinách visu na simu jsem zavisel i reálně. Za rok jsem dal asi 300 paků, už se nějak ve vzduchu udržím. A rozdíl mezi hračkou a modelem je výrazně vidět nejen ve výdrži modelu, ale v ovladatelnosti.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“