Práce České pošty

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
tomashr

Re: Práce České pošty

#46 Příspěvek od tomashr »

zdzd píše:
Hm, tak něco takového bych tedy na poště rád viděl...

Na PPL nedám dopustit. 1000x lepší služby než ČP. Poštu už měli dávno zrušit. Ničeho kloudného se od nich nikdo nedočká.

Vypozoroval jsem, že u CPOST je poměrně rozdíl mezi typy poboček. I třeba v rámci Prahy - v minulém bydlišti jsem spadal pod možná největší poštu v Praze, teď spadám naopak pod příklad menší pobočky a rozdíl je patrný (ale pořád mi fungování přijde poměrně slušné). Jenže na venkově je někdy rozdíl výraznější, tam leckdy dost odpadá i ta výhoda sítě poboček, ono když má člověk k pobočce 10 kilometrů a ta má navíc cca poloviční otvírací dobu i proti té na Prahu malé pobočce (toto je popis konkrétní situace v místě, kde žije jeden příbuzný), tak je to skutečně dost naprd.
Asi bych nezobecňoval, ony se mohou podle lokality lišit i zkušenosti popisované bez nejmenších emocí...
JardaRůžička

#47 Příspěvek od JardaRůžička »

I já si přisadím. Přestože fungování České pošty mě často "neoslňuje" (jednou jsem měl doma dříve balíček z Austrálie než v tentýž den odesílaný z Hradce Králové), příliš mi zásilkové firmy nevyhovují. Když něco objednávám (u mne typicky elektrosoučástky), obvykle nevím přesně, který den dorazí. A v souvislosti s tím často nevím, kde ten den budu a problém je na světě. Takže mi velmi vyhovuje služba pošty, kdy si pro oznámenou zásilku dojdu na známé místo v čase, který mi bude vyhovovat. V tomhle ohledu pro mne poštu předčí (hlavně cenou) jen služby typu Uloženka a podobné, zatím jsou ale málo nabízené.
dt

#48 Příspěvek od dt »

PPL umožňuje uložit zásilku na výdejním místě. Geis taky. A těch smluvních partnerů mají docela hodně, třeba Geis je má často na benzínkách, kde je otevíračka nonstop, takže to vyzvednu cestou z práce ať už je to kdykoliv. Ale jinak víceméně souhlasím, taky používám balík na poštu, pokud to odesílatel nabízí.
HavelAircraft
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od HavelAircraft »

Chování Ppl z tohoto týdne.
Nezavolá nepřijde email. Nikdo nepošle sms. Jen uprostřed dne telefon. : Dobrý den. Jsem ve vesnici. Jste doma??
Co na tohle chovalní říct. A to se nebavilm o tom že ten balík ke mě šel asi 4 dny. Takže těžko něco předpovídat.
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
jio

#50 Příspěvek od jio »

No, a ta pošťačka, která mi skoro pravidelně strká lístek do schránky, že si to mám vyzvednout na poště, nezavolá a nezavolá. A já bych rád, aby zavolala. Pak bych nemusel ze schránky tahat lístek a na tu poštu chodit.
pepin

#51 Příspěvek od pepin »

HavelAircraft píše: Nikdo nepošle sms. Jen uprostřed dne telefon. : Dobrý den. Jsem ve vesnici. Jste doma??

pořád lepší, než když jsi celý den doma a odpoledne ti přijde od české pošty sms--adresát nezastižen, zásilku si vyzvedněte osobně,
jak to jde, tak se už české poště taky vyhýbám, už jen díky té frontě pokaždý když jsem k nám přijdu, když potřebuju zaplatit občas nějakou složenku, raději zajedu na poštu vedle do vesnice.

nic jim nevyčítám, konkurence veliká, tak to hold taky plácaj, jak to jde.
HavelAircraft
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od HavelAircraft »

Já bydlím na vesnici. Když přijdu na poštu je tam max 3 lidi. A to je nával.
Sms od pošty mi chodí dobře. S tím problém nemám.
ale je to asi podle zkušeností.
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
Vidlák

#53 Příspěvek od Vidlák »

Sms od pošty mi chodí dobře.

Zdravím, až do nedávna pošta hned ohlásila, že přebrala balíček na dobírku a kdy ho dodá, ale teď během čtyř týdnů jsem nakupoval u tří různých obchodníků a vždy jsem od nich dostal zprávu, že balíček dali na poštu. Tím to ale skončilo a já jsem musel čekat, kdy pošta dorazí.
JosefSvejk

#54 Příspěvek od JosefSvejk »

Ta služba SMS není automaticky u všech zásilek, musí ji objednat odesílatel.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
dudaj

#55 Příspěvek od dudaj »

JosefSvejk píše:Ta služba SMS není automaticky u všech zásilek, musí ji objednat odesílatel.

nevím, jestli je to o objednání.
Podle mne stačí vyplnit telefon příjemce.
kroxigor

#56 Příspěvek od kroxigor »

PPL posílá SMS jen pokud to je zavedeno jako soukromá zásilka. Pokud to mají jako bussines SMS neposílají jen když jsou už se zásilkou poblíž tak volají. (aspoň tak mi to vysvětloval doručovatel proč někdy příjde SMS a někdy ne)
Tohle mě taky štve a některé firmy to takhle posílají zvláště e-shopy (prý to je pro ně levnější)
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
pepin

#57 Příspěvek od pepin »

dudaj píše:Podle mne stačí vyplnit telefon příjemce.

asi to bude jak píšeš, vubec si nevybavuju, že bych měl možnost u odfajfkování na dobírku českou poštou odfajfkovávat ještě jestli chci info přez sms, jen tam píšu tel číslo.

že chci info přez sms odfajfkovávám pouze u alzy, když si nechávám zboží převézt na místní pobočku.
Drondys

#58 Příspěvek od Drondys »

pepin píše:...vubec si nevybavuju, že bych měl možnost u odfajfkování na dobírku českou poštou odfajfkovávat ještě jestli chci info přez sms, jen tam píšu tel číslo.

Na podacích lístcích ČP je uvedeno, že uvedením telefonního čísla případně nově dokonce i emailu odesílatele a adresáta České pošta poskytuje k některým službám informace o dodávaných zásilkách. Uvedením telefonu/emailu odesílatele pošta odesílateli oznamuje dodání a uvedením telefonu/emailu adresáta pošta adresátovi obvykle oznamuje podání jemu určené zásilky i předpokládanou dobu doručení.

Nicméně u eshopů se zásilky obvykle podávají elektronicky a hromadně a tam je to pak věc zda tyto informace poště ten či onen eshop poskytne či neposkytne. Různé eshopy v ČR i zahraničí to řeší různě ve stylu "každý pes jiná ves". Některé eshopy automaticky použijí telefonní číslo z profilu zákazníka nebo z objednávky je-li k dispozici a poskytnou ho příslušnému dopravci (pozn. pro tento účel by měl být udělen souhlas například v textu registrace zákazníka případně v objednávce, kterou zákazník potvrzuje jinak eshop riskuje případný postih úřadu na ochranu osobních údajů samozřejmě jen pokud jde o eshop v jurisdikci ČR). Některé eshopy předem v rámci uzavírání objednávky dávají možnost si to zvolit viz Alza. Jiné eshopy na to zas prostě kašlou a dopravci telefon ani email zákazníka nesdělí a ani k tomu nenabízejí možnost volby v rámci uzavírání objednávky. Odhaduji, že těch co na to kašlou bude asi nejvíc.
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od ufon13 »

nedávno mi zazvonil poštovský panáček se zásilkou u dveří kolem 11 dopoledne.... a vracejíc se od vrátek s balíčkem, cinkla mi SMS, že se pošta chystá dnes doručovati tento balíček..... otázka kdo je rychlejší? pošta či provozovatel mobilní sítě Vodafone.....?????
Jinak balíček ze severu Moravy tu mám druhý den..... balíček z prahy někdy až za týden..... oba do ruky......jsem 77 km od Prahy....jen musím říci , že mi nikdy pošta nic nepoškodila ani když jsem měl v krabicích sádrové skořepinky a jiné odlitky a šly ze Slovenska k emě a posléze zpět.
zdzd

#60 Příspěvek od zdzd »

kroxigor píše:PPL posílá SMS jen pokud to je zavedeno jako soukromá zásilka. Pokud to mají jako bussines SMS neposílají jen když jsou už se zásilkou poblíž tak volají. (aspoň tak mi to vysvětloval doručovatel proč někdy příjde SMS a někdy ne)

To asi úplně pravda nebude. Aktuálně mi PPL veze balíček na adresu do práce. Protože odesilatel měl možnost jen jedné adresy, je i fakturační adresa psaná do práce. Tedy jeví se to jako business. Přesto přišla SMS a ráno mi řidič ještě volal abychom se dohodli zda lze platit kartou či ne. Do půl hodiny by tu mel být.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“