Mini soustruh PROXXON FD 150/E

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

Re: Mini soustruh PROXXON FD 150/E

#46 Příspěvek od jozefbb »

jyrry
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od jyrry »

Jak to tak čtu tak si soustruh radši nekoupím nebo kdyby ju, bude lépe o tom nepsat :lol:
Ještě že mám ty známé co ho mají... :wink:
jyrry.webnode.cz
Golfista

#48 Příspěvek od Golfista »

už jsem taky zticha...
Pro toho co chtěl poradit. Tady se dozvíš jak je co špatné a budeš víc zamotaný. Opravdu je někdy lepší samostudium. Zkušenosti se nedají načíst a připrav se na několik nezdarů. Pokud ale budeš mít soustruh a budeš potřebovat několik malých nožů z radeca na zkoušení, napiš, mám jich asi 50kg. Několik mi jich chybět nebude.
Neradím s výběrem soustruhu, (i když značku proxxon mám docela rád) protože sám bych kupoval jiný, ale to není problém.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od jozefbb »

Vratim sa este k tomu proxonu. Vsimnite si na prvom obrazku pre prirovnanie je tam 150mm sublera. Da sa na sustruhu takejto velkosti nieco urobit? Ved k nemu su potrebne aj gynokologicke rucicky. Skutocne si neviem predstavit krutit tie male kolieska. Pripadali by ste si jak guliver
Naposledy upravil(a) jozefbb dne čtv 31.03.2016 10:04, celkem upraveno 1 x.
HavelAircraft
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od HavelAircraft »

To už je tady snad normální situace v co se zvrhne obyčejný dotaz.
Já mám doma promu. Je pravda že větší s převodovkou v oleji atd. A taky si na ni nestěžuju.
Rozdíl je v tom že někteří lidé si myslí že když neděláš na setiny mm tak nemá cenu se ani stavět k soustruhu.
Realita modeláře je taková že pokud bude pracovat v desetinách mm tak bude úplně šťastný.

Přesně vidím použití toho soustruhu u uživatele. Pracovat bude hodinu týdně (možná)
Udělá na tom nějaké to pouzdro, kopyto na vrtulový kužel, osičku podvozku atd.
Vzhledem k dotazu to stejně skončí tak že v tom zlomí pár nožů. Narazí suportem do univerzálky , zajede nožem do plného materiálu až bude drčet i stůl pod ním.
Tak k čemu by mu byl soustruh za peníze které na něj ani nemá. Je lepší naučit se na něčem levném.
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
Golfista

#51 Příspěvek od Golfista »

HavelAircraft píše:Je lepší naučit se na něčem levném.

a nakonec mu možná bude i stačit...
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Snek
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Snek »

jozefbb píše:Vratim sa este k tomu proxonu. Vsimnite si na prvom obrazku pre prirovnanie je tam 150mm sublera. Da sa na sustruhu takejto velkosti nieco urobit? Ved k nemu su potrebne aj gynokologicke rucicky. Skutocne si neviem predstavit krutit tie male kolieska. Pripadali by ste si jak guliver

Dá, copak myslíte že všichni stavějí "metrové éra" ?

Projděte si například http://www.mo-na-ko.cz/php/portal/view ... d=4374&p=7
případně některé další z http://www.mo-na-ko.cz/php/portal/viewforum.php?id=57

To jsou machři co dokáží alespoň pro mne s minimem udělat neskutečné věci.
Jen na to mít ty oči a moooc šikovné ruce a hlavu :)
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od jozefbb »

Urcite najde u niekoho uplatnenie , machri co robia lodicky do flasticky, by urcite ani iny nechceli. Len problem je jeho cena ./ ine by bolo keby stal tolko ako jeho sestricka frezka cca 260€ . ta frezka sa z nemecka da kupit za 575€ cnc. S motormi bez elektroniky/ To by bolo o inom. Ale takto je to neskutocne drahy sustruh.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“