Moje první letadlo

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
prikrylm

Re: Moje první letadlo

#46 Příspěvek od prikrylm »

U letadel je minimálka potvora. Jak jsem si pořídil tu malou Cessnu, tak druhý let to samé. Malá výška, minimálka, vývrtka a tráva... Trochu pocuchaný čumák naštěstí spravil vteřiňák a lepípáska na místě.

Kdybych neměl naučenou teorii a nalítáno na simu desítky až stovky hodin s tím, že tyhle situace jsem řešil a předcházel jim, neřeknu. Prostě jsem nemyslel...

Pravda tomu samokřídlu ta minimálka nějak nevadí, ale to není úplně klasické letadlo. Samokřídlo má svou hmotnost obrovskou plochu křídla.

Prostě s klasickým letadlem nelítejte moc pomalu a v zatáčkách je dobré přidat plynu.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
jurmes

#47 Příspěvek od jurmes »

Ahoj zdravím všechny,
Mám na vás dotaz ohledně mého prvního letadla. Pár týdnů studuju co a jak a je toho celkem dost. Rozhodl jsem se pro tuto variantu:

letadlo elektrotrener v této variantě

https://eshop.reichard.cz/elektrotrener-ac.html

a rc soupravu Optic 6 s přijímačem

https://eshop.reichard.cz/rc-soupravy/p ... ode-1.html
Chtěl bych vědět jestli je to na začátek v pohodě s tím, že další pokračovací model se mi líbí easy glider. Bude pak případně použitelná rc souprava pro glidera? Pokud byste byli tak hodní a poradili třeba jinou variantu rc soupravy do max 3500,- i s přijímačem, byl bych rád. Na sestavení i zalet bych pak měl modeláře, který by mi pomohl. Jinak se mi líbí elektrovětroně a lítat budu jen rekreačně se synkem. Díky za případné rady
Jardátor

#48 Příspěvek od Jardátor »

Easy glidera mám,je to hodné éro,pokud ho necháš tak jak je,vysílačka ti zatím stačit bude.Ale až budeš třeba časem lepšího větroně,6 kanál.vysílačka ti stačit nebude.Pokud ti se záletem pomůže zkušenější,ten elektrotrenér je taky dobrý výběr.
ellet

#49 Příspěvek od ellet »

jurmes píše:....letadlo elektrotrener v této variantě
https://eshop.reichard.cz/elektrotrener-ac.html ...
Určitě dobrá volba, ušatý éro tě vždycky podrží. EG mám taky a taky dobrá volba ale to zatím asi neřeš.
prikrylm

#50 Příspěvek od prikrylm »

Mám tu zrovna volnou soupravu Turnigy 9X V2 + 6ch přijímač. Teda neumí to telemetrii. Ve vysílačce je 3S LiPo - musí se nabíjet něčím, co to umí.
Je prakticky nová a je v ní OpenTx - vytažený konektor na programování přes programátor atmelů a PC.
Vcelku slušná vysílačka s výhodami OpenTx (viz zde na fóru nebo na požádání se tu klidně budu rozplývat :) )
Nějakou záruku bych dal, chtěl bych, řekněme 1800 Kč?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“