Viz minimakety.cz
finančně dostupná domácí barevná tiskárna
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: finančně dostupná domácí barevná tiskárna
Bylo.
Viz minimakety.cz

Viz minimakety.cz
Mám multifunkčku HP Color LaserJet CM1015 MFP a kupodivu je v ní konkurenční laserová jednotka Canon postavená na výšku.
Měsíc po záruce začala vynechávat Magenta (je nejníž), a pak i žlutá. Tak jsem sháněl informace a zjistil, že je to zaprášením zrcadel a optiky v laserové jednotce, protože zrcadla a čočky jsou na plocho a sedá na ně prach. Rozborka/sborka je šílenost, ale podařilo se. Po vyčištění jsem na ní ušil potah a nenechávám jí zapnutou, aby se skrz ní pořád nehonil vzduch. Už maká bez nejmenších problémů dalších asi 8 let. Prach je sviňa.
To na první fotce všechno musí ven a pak se teprve dá vmontovat laserová jednotka. Na třetí je trochu vidět to zaprášení zrcadla.
To na první fotce všechno musí ven a pak se teprve dá vmontovat laserová jednotka. Na třetí je trochu vidět to zaprášení zrcadla.
lark, jednu 1015 som zažil, ale tam magenta ani nešpiní, a prestala tlačiť úplne naraz, tak neverím že to môže byť len prach a nechytal som sa toho. Rozborkou som si porodil na 2025dn, tá sa rozhodla že error a už nedala ani stranu - veril som že to bude len nejaké čidlo alebo konektor.. nepodarilo sa, a dúfam že to nikdy viac robiť nebudem..
A celkom sa teším, že mám LED a nie skutočný laser (t.j. každý bod má svoju led a je to dlhá "čiara" bez točiaceho sa či iného mechanického dielu..) - aj keď ešte netuším ako to má tento xerox, či tam nečaká nejaký podraz -.. u oki je to na vrchnom dekli a keď sa otvorí ako keby sa menil toner, dajú sa ledky utrieť handričkou..
A celkom sa teším, že mám LED a nie skutočný laser (t.j. každý bod má svoju led a je to dlhá "čiara" bez točiaceho sa či iného mechanického dielu..) - aj keď ešte netuším ako to má tento xerox, či tam nečaká nejaký podraz -.. u oki je to na vrchnom dekli a keď sa otvorí ako keby sa menil toner, dajú sa ledky utrieť handričkou..
No, mě to začalo na té 1015 zlobit tak během jednoho týdne. Napřed jsem zkoušel v servisním programu ladit poměr barev, ale ta fialová vůbec nereagovala. Po vyčištění naprosto v pohodě do teď a zatím nemám důvod měnit. Mám tam druhou sadu tonerů. Je ale fakt, že za ty roky už jí předčí spousta nových, ale právě se bojím, aby v nové nebylo nějaké "kurvítko".
Blbé je, že kurvítko je často softvérové a na to běžně nelze přijít.
Opraváři sice něco dovedou kódem či nastavením v menu resetovat, ale ne vše.
Výrobce jim taky nehodlá říct vše.
Do servisních menu se navíc občas dostaneš jen určitou kombinací tlačítek a pak ještě musíš vědět co dál...
Bohužel je to tak a nelze s tím nic dělat.
Spousta lidí např. vyhodí mikrovlnku jen proto, že " přestala jít".
A ne každý ví, že stačí vyměnit skrytou pojistku a jede dál.
Taky jsem to zkusil a mikrovlnka jela pár let dál - vyřadil jsem ji až kvůli stáří.
Opraváři sice něco dovedou kódem či nastavením v menu resetovat, ale ne vše.
Výrobce jim taky nehodlá říct vše.
Do servisních menu se navíc občas dostaneš jen určitou kombinací tlačítek a pak ještě musíš vědět co dál...
Bohužel je to tak a nelze s tím nic dělat.
Spousta lidí např. vyhodí mikrovlnku jen proto, že " přestala jít".
A ne každý ví, že stačí vyměnit skrytou pojistku a jede dál.
Taky jsem to zkusil a mikrovlnka jela pár let dál - vyřadil jsem ji až kvůli stáří.
A právě proto jí budu opatrovat, dokud to půjde. 
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Já taky šetřím Minoltu Magicolora 2500W až asi 8-9 let. Už jsem se na ní vyučil s nalezením a opravou všech servisákům známých kurvítek. Naštěstí je ještě z nerozpadajících se plastů a protože je to karuselovka s přenosovým rukávem, tak jde vše podstatný vyndat po částech na stůl a všechno ostatní je celkem přístupný po sundání bočních deklů. Sice to je celkem hlučný stroj, jak se tam karusel mele ale nedám na ní dopustit.
Jirka
Jirka
Na skusku som kupil OKI C332dn (dakujem za konzultaciu coro
)
Keby niekto chcel, mam doma nevyuzitu Minoltu MC2200
Keby niekto chcel, mam doma nevyuzitu Minoltu MC2200