jyrry píše:No sláva, konečně relevantní odpověď A dá se toto nastavit i s tou T10J ? A aby z obou přijímačů lezl někde třeba stejný kanál pro zatahovací podvozek?
Pro rýpaly - nevymýšlím si, jen popisuji jak to mám reálně na modelu...
Když už se bavíte o Futaba T10J, tak za mne jediné co mne u ní sere je špatná podpora varia, kdy poslední verze citlivých SBS-02A umí rozlišit 0.1 m/s a výšky 0.1 m ale v T10J je firmware co stím umí jen rozlišení 1 m/s a výšky 1 m
bahora píše:Když už se bavíte o Futaba T10J, tak za mne jediné co mne u ní sere je špatná podpora varia, kdy poslední verze citlivých SBS-02A umí rozlišit 0.1 m/s a výšky 0.1 m ale v T10J je firmware co stím umí jen rozlišení 1 m/s a výšky 1 m
Tímto bych škrtl tento vysílač pro větroňáře.
Hmm..a myslíš,že to je nějaká výhra? Já to vario v druhém Coradu mám. I s tím firmwarem pro 0,1 rozlišení..a proti SkyAssistantu je to srajda. Můžu si za letu pustit obě najednou..pak je hezky vidět jak to vario stojí za prd. Takže tím se T10J vrací v pohodě do hry.
bahora píše:Když už se bavíte o Futaba T10J, tak za mne jediné co mne u ní sere je špatná podpora varia, kdy poslední verze citlivých SBS-02A umí rozlišit 0.1 m/s a výšky 0.1 m ale v T10J je firmware co stím umí jen rozlišení 1 m/s a výšky 1 m
Tímto bych škrtl tento vysílač pro větroňáře.
Chcel si povedat zavodny veronari myslim ze nam amaterom je to jedno hlavne ze to pipa ked to nesie. Neviem ci to vario niekedy aj pouzijem aj vo frsky ma to stvalo ked mi kecalo do riadenia a vecsinou som ho mal vypnute. Jedno ale ocakavam ze prijimac dokaze posielat udaje o napajacom napeti co do neho ide.
Bellanca Decathlon V2-B,Fieseler Fi 156 "Storch
Nechtěl jsem se do toho poměřování pindíků zapojovat, ale musím to přemapování kanálů u Gr. upřesnit. Přemapování kanál v Tx je jen u vyšších modelů, ale to přemapování jde udělat právě i v přijímačích, takže je dostupné i pro všechny modely vysílačů, které to neumí a je jen na majiteli kterou variantu si vybere. Navíc poslední verze FW pro přijímače už umí i ten SBUS, takže možnosti jsou široké.
Lark píše:Nechtěl jsem se do toho poměřování pindíků zapojovat, ale musím to přemapování kanálů u Gr. upřesnit. Přemapování kanál v Tx je jen u vyšších modelů, ale to přemapování jde udělat právě i v přijímačích, takže je dostupné i pro všechny modely vysílačů, které to neumí a je jen na majiteli kterou variantu si vybere. Navíc poslední verze FW pro přijímače už umí i ten SBUS, takže možnosti jsou široké.
Bez ohladu na znacku tu vidim urcite podivnosti. Ak dokazem vystupy prehadzat vo vysielaci tak nevidim dovod to prehadzovat v prijimaci. Zmysel by to malo u vysielacov ktore to nevedia. Tie vsak maju obvykle do 6-8 kanalov a na to staci jeden prijimac a tam opat chyba dovod prehadzovania vystupov. Uz ma napada iba marketing.
No já to vidím tak, že přijímače jsou přece stejné pro všechny modely vysílačů, takže to mapování i SBUS jsou k dispozici i u těch nejlevnějších vysílačů a u těch vyšších si můžeš vybrat.
Víš Jirko, já mám stále silnější pocit, že podstata dobrých zkušeností s Futabou je v první i druhé řadě dána tím, že si tato firma jako jedna z mála nevymýšlí žádné "geniální nápady" v primární linii vlastního řízení a řešení TX/RX. Když si člověk prochází problémy konkurence, tak je to povětšinou právě o těch "dobrých nápadech". Typicky změny fw a následné problémy při nesouladu s RXy (třeba Jeti, Autora), "moderní" antény (Jeti, Graupner MC20), obecné nesrovnalosti fw (FrSky a další) atd. Když dám vedle toho Futabu, kde mi i nejstarší přijímač R606FS (pomalu první 2,4GHz RX Futaby starý přes 10let) dodnes šlape jako hodinky bez jediné změny firmwaru, tak to je stav u většiny výrobců zcela nepředstavitelný... Nikdy jsem nepopíral, že v tom či onom je konkurence třeba lepší, když jsme u tvých komentů, tak například uznávám, že v tom příkladu s komplikovaným otvíráním podvozku jsi měl pravdu, to je bod, kde v dané době byl v dané kategorii na tom GR/SJ lépe a tento tvůj argument plně beru. Naproti tomu ale neberu to, co rozpitváváš teď, to je z mého pohledu zase "dobrý nápad", jehož reálný přínos je blízký nule, ale naopak je to zase něco, co se může pomrvit. Bohužel je tohle docela trend, přijde mi, že po krachu JR je Futaba poslední mohykán dělaný podobně "zdravě konzervativně" (když tedy nechám stranou lowendové Flysky).
tomashr píše:Víš Jirko, já mám stále silnější pocit, že podstata dobrých zkušeností s Futabou je v první i druhé řadě dána tím, že si tato firma jako jedna z mála nevymýšlí žádné "geniální nápady" v primární linii vlastního řízení a řešení TX/RX. Když si člověk prochází problémy konkurence, tak je to povětšinou právě o těch "dobrých nápadech". Typicky změny fw a následné problémy při nesouladu s RXy (třeba Jeti, Autora), "moderní" antény (Jeti, Graupner MC20), obecné nesrovnalosti fw (FrSky a další) atd. Když dám vedle toho Futabu, kde mi i nejstarší přijímač R606FS (pomalu první 2,4GHz RX Futaby starý přes 10let) dodnes šlape jako hodinky bez jediné změny firmwaru, tak to je stav u většiny výrobců zcela nepředstavitelný... Nikdy jsem nepopíral, že v tom či onom je konkurence třeba lepší, když jsme u tvých komentů, tak například uznávám, že v tom příkladu s komplikovaným otvíráním podvozku jsi měl pravdu, to je bod, kde v dané době byl v dané kategorii na tom GR/SJ lépe a tento tvůj argument plně beru. Naproti tomu ale neberu to, co rozpitváváš teď, to je z mého pohledu zase "dobrý nápad", jehož reálný přínos je blízký nule, ale naopak je to zase něco, co se může pomrvit. Bohužel je tohle docela trend, přijde mi, že po krachu JR je Futaba poslední mohykán dělaný podobně "zdravě konzervativně" (když tedy nechám stranou lowendové Flysky).
Popsal jsi to zcela přesně , to je problém doby,pořád jsou modeláři,kteří chtějí lítat,prostě zapnout vysílač a letět.Pak ti , kteří jsou unešení z různých aktualizací a řešení softwarových problémů s vychytávkami typu že mu rádio popřeje šťastný let či ho pěkně pozdraví atd.Lítaj minimum,protože to je pro ně stres.Poláci onomu open zástupci říkají Kinder nadajnik (Kinder vysílač)proč asi , ať si přebere každý.Každýmu vyhovuje prostě něco jiného někdo chce řešit problémy a někdo zase lítat . Já mám na svoje problémy chytrý mobil a na lítání zase bezproblémový vysílač.