pepin píše:dnes mi dorazila, umíš poradit nějaké případně nutné upravy, pokud mají smysl?
žádná úprava z ní nedokáže udělat soutěžního draka srovnatelného s klasickou footy která je o 25% delší s má i 4x větší plochu plachet... a hlavně vyšší stěžeň. Na normální poježdění je OK a vypadá pěkně. Pokud máš dvě nebo tři, můžete si mezi sebou závodit a budete srovnatelní. A nevidím, co by se na ní dalo vylepšit aby to mělo smysl a zůstala vypadat tak jak teˇvypadá - tedy pěkná jachta. Za mě tedy zní odpověď -úpravy nemají smysl. Jen případné opravy - viz dále.
pepin píše:plachetnice je napájená 3 články nimh mini tužky AAA v klasické pružinkové kleci--nic mnoho na jistotu kontaktu--napájení--dobijení není řešeno konektorem--vycvaknout lodní baterky a ty nabijet v nabiječce samostatně---zapínání plachetnice--serv a přijímače pod deklem v lodi.
Řešení je naprosto dostatečné. a) kapacita baterek vydrží déle než Tebe bude bavit jezdit. Na AAAčka se jezdí ve footynách s většíma servama i plachtama a tedy s podstatně větším odběrem, a přesto není problém s kapacitou. Cca 3-4 hodiny soutěžního plachtění je u footy vycucnou na polovinu... tady to bude zlomek odběru....
Vypínač v podpalubí zapneš a jezdíš... pak vypneš, vytáhneš baterky a jdeš domů... Vyplatí se to předělávat? U vypínače na palubě musíš vyřešit ochranu proti vodě... a bude vypadat blbě.
pepin píše:
2,4 anténa v trupu lodi--nemuže být problém s dosahem na větším rybníku?
Tady neporadím. Svého Carribeana jsem koupil na AUKRU jako vráceného v Německu do obchodu a hlavně z důvodu, že jsem chtěl otestovat tu malou vysílačku, co je k němu...
Když jsem ho zkusil, tak nefungoval... když jsem se podíval na přijímač, tak jsem pochopil proč - přípojný konektor je matice 3x4 piny a číňan narval konektory o 90° obráceně než měl a zalepil silikonem. Baterka naštěstí byla na pozici "mínus" a tedy šla do zkratu (načlo to vypínač který jsem musel vyměnit) ale jinak to fungovalo. Ale dosah je tak cca 10m na suchu...
Vlaďa Synek má stejně vypadající vysílač na footy a v klidu footy řídí přes celý rybník. Tak nevím, jestli mám nějak načnutý přijímač, nebo v Carribeanu je jiný typ než se prodává samostatně.. anebo něco jiného... nemohu posoudit.
Jinak ve footy mám anténu v podpalubí u 2.4GHz i smotanou do chuchvalce u 40MHz a bez výrazných problémů v normálních vzdálenostech (= co vidím a jsem schopen řídit), problém u 2.4 nastane když se do podpalubí dostane voda a anténa začne ležet ve vodě. Takže klidně do podpalubí ale přilepit zespoda na palubu aby byla co nejvýš.
pepin píše:
jinak super, rozměrově uložitelné pod kočárkem, bezproblémově i třeba na zadním platu auta a vzhledově uplně super.
jen si nejsem jistý, jestli by nebylo lepší plachetnici napájet jedním článkem lion a vypínač a konektor dobijení vytáhnout na palubu.
Lepší? Pokud máš vše doma na LiIon a musel bys pořizovat extra NiMh AAA tak je to lepší... jestli máš AAAčka tak bych nic neměnil... a pokud se k vodě dostaneš 2x ročně, tak bych tam dal běžné uhlíkové AAA a neřešil vůbec nic. To není vrtulník, ke nabíjíš po 10min. letu.