tomashr píše:Já chápu, že ti to s ohledem na OTX přijde neuvěřitelné, ale ten manuál jsem prakticky nestudoval fakt nikdy, ani když jsem tu novou řadu Futaby (tehdy 14MZ) měl poprvé. Ono to prostě dává smysl samo od sebe...
Samo od sebe to dá smysl člověku, co ví, co zapříčiní (třeba) mix z brzdících klapek na výškovku nebo, že v křídle může být vic jak jedno/dvě serva. Znalosti tam prostě být musí.
...
Já jsem zase pár těch manuálů na šablonové vysílačky četl a vsadím botky, že bys tam našel věci, které tvá vysílačka umí, o kterých nemáš moc tušení.
Jen jsem chtěl tazateli sdělit, že pokud nemá příliš velký rozpočet, tak OpenTX vysílačka za 2000 (třeba FlySky 9X) nebude mít problém ani s hodně složitým modelem a namixuje ho ekvivalentně šablonovému rádiu, které je za úplně jiné peníze - tato rádia zase poskytnou jiný komfort. Na druhou stranu se může vyskytnout něco, co šablonové systémy zvládnou horko těžko (jestli vůbec) zatímco OpenTX "levou zadní" (ne, teď opravdu nevím, co - ABS na autíčku?

)
Na druhou stranu, pokud chce "jen" lítat a nemá hluboko do kapsy, je OpenTX na zvážení.
A pro otrlé je tu stále DEVO7. Kdo zvládne toto rádio, zvládne všechno!