RadioMaster TX16S

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Tlapa

Re: RadioMaster TX16S

#46 Příspěvek od Tlapa »

ddano007: asi stejně jako ty vidím (podle recenzí), že kvalita Radiomasteru by měla být oproti Jumperu trochu dál. Uvažuju na koupí Tx16s. Zaprvé se mi líbí moc ty nové gimbaly - když jsem měl Jumpera rozdělaného a viděl ty kablíčky co vedou od hall senzorů tak mi to nepřijde úplně ideální. Radiomaster má od hallů silnější kablíky (myslím, že silikonové) a hlavně vynechal ty ploché kablíky, které mě už jednou pozlobily (a úplně jim už nevěřím). Dodělal jsem si interní nabíjení přes USB-C a hned musel dělat úpravu rezistoru - tam bude RM asi taky dál. Taky se mi přeci jen více líbí matná černá úprava a i ta tlačítka jsou matná. A taky mě začalo zlobit otočné kolečko - drhne. Všechno tohle mi přijde na Radiomasteru o dost lepší. Jinak se mi koncept rádia líbí, proto pokukuju po RM. O víkendu jsem všechny Rx přehrál na FW X2 2.1.0 a polovinu mi Jumper odmítl flashnout. Viděl je, ale nenaflashoval. Taranis X7, který dostal syn po mě, bez problémů všechny (schválně jsem zkoušel přes sport i přes piny v šachtě). Asi počkám až je Hořejší naskladní a půjdu do něj. Sice ještě pořád pokukuju po Horusu, ale to je finančně trochu jinde...
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy/Jumper T16
Syn: Alpha 1500-RIP, Focus 400/Taranis X7
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od ddano007 »

Tlapa píše:... asi stejně jako ty vidím (podle recenzí), že kvalita Radiomasteru by měla být oproti Jumperu trochu dál...

No, zatiaľ ťažko hodnotiť TX16S, nejako nestíhajú dodávky, tiež ho mám predobjednaného na BG od apríla, a zatiaľ nič...
Z môjho pohľadu: na TX16S je sympatická predovšetkým cena. Za 120Eur je škoda to nekúpiť :lol:
Mínusy, ktoré na ňom zatiaľ ja vidím: tie bočné slidre sú rovnaká katastrofa, ako na T16. A čelné potenciometre budú na tom podobne, ako na T16, ergo použiteľné, ale väčšia tuhosť by nezaškodila. No a zatiaľ hlavne sa na RCG preberá reproduktor, asi bude podobný, ako na T16: zvuk trochu plechový, hlasitosť pobiednejšia. Osobne s tým dokážem lietať, keďže chodím lietať sám, ale ... môj starý Taranis má reprák aj neporovnateľne hlasnejší, aj podstatne kvalitnejší - nie je taký "plechový". ( Ale zase Taranis stál dvakrát toľko :roll: )
Plusy z môjho pohľadu: nemá fake chips v TX module, má to touchscreen, má navyše sériové porty, má to fungujúce nabíjanie, má väčší kontajner na baterku ...
Gimbaly na T16 mi vyhovujú, na TX16S vyzerajú síce lepšie ( to je skôr vec vkusu ), ale zase nemajú ten nastavovací šrób, o ktorý mi držia s magnetom protektory na gimbaly na T16 :D
A porovnávať Horus s TX16S je trochu mimo: Horus stojí 3x toľko...
Či bude naozaj kvalita TX16S lepšia ako T16 uvidíme pri dlhšom používaní, ja sa v tomto skôr spolieham na vývojárov OTX, ktorí vraveli, že komunikácia s RM bola od začiatku serióznejšia, ako s Jumperom...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Tlapa

#48 Příspěvek od Tlapa »

Ten zvuk vím, ale z toho co jsem poslouchal z různých YT videí mi to nepřišlo jako úplná katastrofa.
Boční slidery jsou na T16 špatné a na TX16S zdá se vylepšili jen ten střed.
Na dotykovou obrazovku jsem zvědavej, uvidíme jak to s tím vývojáři poperou.
Je mi jasný, že s Horusu to nejde, ani vzdáleně, porovnávat, ale pořád o něm přemýšlím - třeba bazar. Byla by možnost přejít na ACCESS... Ale třeba to Pascallanger dodělá :D
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy/Jumper T16
Syn: Alpha 1500-RIP, Focus 400/Taranis X7
Luďan

#49 Příspěvek od Luďan »

Toto rádio jsem si objednal z Banggoodu, ale porovnávat to s Horusem budu, až to přijde. Nevím, proč by Horus měl být s kvalitou někde jinde .Co jsem četl na recenzích.tak se vyjádřili že je to podobná kvalita. Spíš se vás chci zeptat jako odborníky , jaký přijímače budou nejvhodnější do helin.
prikrylm

#50 Příspěvek od prikrylm »

Luďan píše:... Spíš se vás chci zeptat jako odborníky, jaký přijímače budou nejvhodnější do helin.

"Nejvhodnější" je široký pojem, silně závislý na osobních preferencích, ale zkusil bych FS-iA6B.
Viz taky viewtopic.php?f=39&t=87367 .
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Roman_rc.pilot

#51 Příspěvek od Roman_rc.pilot »

Luďan píše:Toto rádio jsem si objednal z Banggoodu, ale porovnávat to s Horusem budu, až to přijde. Nevím, proč by Horus měl být s kvalitou někde jinde .Co jsem četl na recenzích.tak se vyjádřili že je to podobná kvalita. Spíš se vás chci zeptat jako odborníky , jaký přijímače budou nejvhodnější do helin.

Uplne si rozhodne nemyslim, ze by radio za takovou castku by bylo stejne jako Horus. To si myslim, ze urcite ne. Kvalitou zpracovani, licovanim a celkove fyzickym aspektem je i pred Futabou T14SG a neberu v potaz display.

Bude to urcite dobre radio, ale srovnavat ne-e :(
John Deere 9RX 640 Väderstad Spirit ST600s Krampe Halfpipe HP20 Kverneland iXtrac FrSky TandemX20PRO
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od juraj.jurej »

Aký je vlastne rozdiel medzi TX16S a T18 okrem vysielacie dualneho modulu 5in1? Resp. v čom je T18 lepší?
FrSky Tandem X20
Awandalor

#53 Příspěvek od Awandalor »

Tak já už mám objednáno. V pátek čekám zásilku. Flysky fs-i6 dostane synek.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od juraj.jurej »

FrSky Tandem X20
Janek2

#55 Příspěvek od Janek2 »

Zdravím,
ano Hořejší už je prodává za 3999kč. Ovšem má tam napsáno toto:
"Mezi podporovanými jazyky hlasového výstupu je čeština, menu je v anglickém jazyce."
To znamená, že mluvit to bude česky a tedy menu na displeji bude v angličtině??? :x
To je teda dost špatné pro nás co neumíme anglicky.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od juraj.jurej »

Janek2 píše:Zdravím,
ano Hořejší už je prodává za 3999kč. Ovšem má tam napsáno toto:
"Mezi podporovanými jazyky hlasového výstupu je čeština, menu je v anglickém jazyce."
To znamená, že mluvit to bude česky a tedy menu na displeji bude v angličtině??? :x
To je teda dost špatné pro nás co neumíme anglicky.

Nieje sa čoho báť. Každú chvíľu víde nová oficialná verzia pre Radiomaster Open TX 2.3.8 a tá by mala byť v CZ.
FrSky Tandem X20
Awandalor

#57 Příspěvek od Awandalor »

Přesně tak by to mělo být. otx 2.3.7 v TX16S je v anglickém jazyce. 2.3.7 companion ani neobsahuje tx16S ale 2.3.8N už jo a 2.3.8 oficial by měla vyjít co nevidět. V companionu 2.3.8N je možnost zvolit české menu.

Pokud nebude mít PPL nějakou nehodu tak mi dnes doveze radio. ;)
Janek2

#58 Příspěvek od Janek2 »

Awandalor píše:

"Pokud nebude mít PPL nějakou nehodu tak mi dnes doveze radio. ;)"

Tak jak ho dostaneš trochu do ruk, tak se doufám "pochlubíš", jak funguje atd.
Awandalor

#59 Příspěvek od Awandalor »

Doteď jsem měl jen flysky fsi6 (přehraný FW), tak že to bude jako z feldy do audiny :D OTX jsem zatím v ruce neměl, včera jsem zkoušel v companionu simulator a snad mi pomůžou RiMrova videa.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od ddano007 »

Awandalor píše:... Pokud nebude mít PPL nějakou nehodu tak mi dnes doveze radio. ;)

Gratulujem, tak potom daj nejaké podobné video, nemusí byť v angličtine :D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ddMP2gnZQck[/youtube]
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“