Vyvážení větroně

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
prikrylm

Re: Vyvážení větroně

#46 Příspěvek od prikrylm »

A to se ještě nepočítá s psychokinetikou. Určitě jste model občas zvedali i očima a pomohlo to....
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
dratek

#47 Příspěvek od dratek »

Tak na rozdíl od Buckeye -Blitze se mi zdá že tazatel dodal tolik informací že se rázem ukázalo kolik máme mezi modeláři geniálních lidí ve vědeckých oborech co dokážou chrlit jednu radu za druhou a nikdo si nepřipustí že se na rozdíl třeba od tazatele nikdy radikálně nespletl.Takže i tvoji žádost k tazateli o doplnění údajů o druhu uchycení baterie,výrobci baterie a její kapacity je už dost mimo k problematice vyvážení větroně takže zkuste se vrátit dle výzvy DAFA k něčemu co prospěje všem.Myslím že pořád platí že Učený z nebe nespadl a osobně jsem se nikdy neodvážil hodnotit někoho koho nevidím a neznám,na té druhé straně mailu může být třeba úspěšný lékař,umělec,stavitel,návrhář......a váha nabité a nenabité baterie mu nic nemusí říkat
DAF
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od DAF »

prikrylm píše:A to se ještě nepočítá s psychokinetikou. Určitě jste model občas zvedali i očima a pomohlo to....

Ovšem obráceně to nefunguje, vyzkoušeno. Chtěl jsem jednou pomocí očního kontaktu přenést telekineticky svůj požadavek, aby větrák vypadnul z termiky a mohl jsem ho dostat dolů a přistát. Místo toho šel stále nahoru a dál ode mě. Měl jsem co dělat, abych ho dostal zpátky a dolů pomocí běžného ovládání rádiem :lol: .
Petře, ano udělali jsme si z kolegy malinko srandu, ale to se může stát každému. Je ale také vidět, že nad tím kolega přemýšlí a nejen bezmyšlenkovitě něco smontuje a hodí do luftu. Tuto otázku jsem do hloubky nikdy nestudoval a domnívám se, ž i kdyby tam k nějakým změnám hmotnosti docházelo (což si myslím, že nebude), tak ty rozdíly budou fakt v praxi neměřitelné.
Mimochodem bohatě by stačilo vzít baterku, nechat jí "odborně" vybít, tedy na chytré nabíječce na bezpečné (nepoškozující) hodnoty, zvážit na váze s rozlišením třeba (nejméně) 1/100 g a pak totéž udělat s nabitou. Jak jsem už uváděl výše, i kdyby k nějakým hmotnostním změnám došlo, (domnívám se) budou tak mizivé, že jednak budou prakticky neměřitelné a jejich vliv se tak bude limitně blížit nule.
Hitec Aurora 9X
guchar

#49 Příspěvek od guchar »

"dratek": " ... nikdo si nepřipustí že se na rozdíl třeba od tazatele (Kiwira) nikdy radikálně nespletl ..."
Prohlédl jsem si(Obrázky+Osobní album)+Profil(Kiwira) 323 příspěvků první 21.1.2012 po onom baterka vyvážení
z 13.5.2020 pět různých dalších, různá vlákna: Gumicuk, parkety, sekačka. K Vyvážení se nevrátil.
Můj osobní dojem je (ale mohu se mýlit), že Kiwira pro pobavení fóra si přiložil polínko - vypustil džina.
Za rohem se směje pod "fúsa", a nestačí se divit tvořivosti národa modelářů.
Dost asi napovídá, když dal vlákno do Smetiště.

Bez toho aby se ozval, zda se šlo o záměr nebo ne, je tato otázka bohužel neřešitelná. Ať tak nebo tak,
časem otázky typu: Kolik váží změna hodnoty energie, a kolik informace informace (duše), samy vyšumí.
Kiwira
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Kiwira »

guchar píše:"dratek": " ... nikdo si nepřipustí že se na rozdíl třeba od tazatele (Kiwira) nikdy radikálně nespletl ..."
Prohlédl jsem si(Obrázky+Osobní album)+Profil(Kiwira) 323 příspěvků první 21.1.2012 po onom baterka vyvážení
z 13.5.2020 pět různých dalších, různá vlákna: Gumicuk, parkety, sekačka. K Vyvážení se nevrátil.
Můj osobní dojem je (ale mohu se mýlit), že Kiwira pro pobavení fóra si přiložil polínko - vypustil džina.
Za rohem se směje pod "fúsa", a nestačí se divit tvořivosti národa modelářů.
Dost asi napovídá, když dal vlákno do Smetiště.

Bez toho aby se ozval, zda se šlo o záměr nebo ne, je tato otázka bohužel neřešitelná. Ať tak nebo tak,
časem otázky typu: Kolik váží změna hodnoty energie, a kolik informace informace (duše), samy vyšumí.
Uhodil jste hřebík na hlavičku. Dal jsem to sem opravdu jen pro pobavení. A modeláři to pochopili. Přiznám se , že ta otázka nepochází z mé hlavy , ale dostal jsem ji od jednoho , já jim říkám " epépé modelář. " Napřed jsem myslel , že si ze mě dělá srandu, ale on to myslel zcela vážně. Tak jsem se dovolil o tu hloupost pro vaši zábavu s vámi podělit. Ikdyž jako název příspěvku by se spíše hodilo : To nevymyslíš.... ale modeláři mají humor sobě vlastní a tak jsem se při čtení Vašich odpovědí nejen pobavil , ale i zasmál. A vo tom to je.
Hrom do vrtule !!
guchar

#51 Příspěvek od guchar »

@Kiwira Díky.
Až tak silný knihožrout nejsem, abych věděl co znamená a kde se vzala Epépé (Epepe, "epépé").
A pokud to vrtá i někomu dalšímu hlavou, komu též nic neříká maďarský autor Ferenc Karinthy
tak níže je odkaz na DB knih, český překlad + úryvek z recenze (PC překlad z AJ, použitím AI (umělé inteligence))
Epepe: knihu napsal Ference Karinthy
https://www.databazeknih.cz/knihy/epepe-51894

Epepe, je jméno mladé ženy, jediné osoby, se kterou Budai dokáže více či méně komunikovat. Jedinou jemnost,
kterou prožívá, pochází z těchto slabik a jeho objetí bytosti, kterou údajně pojmenovávají.
Toto nenahraditelné jméno mu někdy zní jako Epépé, ale jindy také Epepe, Dyediedie, Bebe nebo Tete.
Slova plynoucí z úst Epepe (která provozuje vlek v jeho hotelu) a jejích krajanů. Když Budai začne pochybovat
o tom, zda mají vůbec nějaký význam, zda skutečně odkazují na realitu, dosáhne na dno hlubin svého zoufalství.
Naposledy upravil(a) guchar dne pát 15.05.2020 23:59, celkem upraveno 1 x.
igorb

#52 Příspěvek od igorb »

guchar píše:@Kiwira Díky.
Až tak silný knihožrout nejsem, abych věděl co znamená a kde se vzala Epépé (Epepe, "epépé").
A pokud to vrtá i někomu dalšímu hlavou, komu též nic neříká maďarský autor Ferenc Karinth
tak níže je odkaz na DB knih, český překlad + úryvek z recenze (PC překlad z AJ, použitím AI (umělé inteligence))
Epepe kniha od: Ference Karinthy

Epepe, je jméno mladé ženy, jediné osoby, se kterou Budai dokáže více či méně komunikovat. Jedinou jemnost,
kterou prožívá, pochází z těchto slabik a jeho objetí bytosti, kterou údajně pojmenovávají.
Toto nenahraditelné jméno mu někdy zní jako Epépé, ale jindy také Epepe, Dyediedie, Bebe nebo Tete.
Slova plynoucí z úst Epepe (která provozuje vlek v jeho hotelu) a jejích krajanů. Když Budai začne pochybovat
o tom, zda mají vůbec nějaký význam, zda skutečně odkazují na realitu, dosáhne na dno hlubin svého zoufalství.

uplne ze sa obavam ze toto nie je ftip :mrgreen:
guchar

#53 Příspěvek od guchar »

Často píši nesrozumitelně. A ne vždy umím přidat (k základu) i trochu vtipu. A proč být vtipný za každou cenu?
No dobre. Záhorácke ftipy: ,,Jožo, proboha, do ťa to tak pokúsal?" ,,Múj pes."
,,A jak sa to stalo?" ,,Ale, došeu sem dom trízvý a on mja nepoznau."
Kiwira
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Kiwira »

guchar píše:@Kiwira Díky.
A pokud to vrtá i někomu dalšímu hlavou, komu též nic neříká maďarský autor Ferenc Karinthy
Epepe: knihu napsal Ference Karinthy

Takové kraviny já nečtu. Každý ví, že tady jsme na modelářském webu a ne v knihovně. Každý modelář ví co znamená EPP. Pro vysvětlenou - u mě je Epépé modelář ten , který létá s modely zhotovenými z extrudovaného polypropylenu, jako jsou například zde : https://www.jino.cz/epp-modely-arf_799 ,to jsou modeláři , kteří nic nepostavili, ale prohlašují o sobě , že jsou modeláři. A vůbec dnes budu automodelář - koupím si autíčko v Tescu a zítra si koupím vláček , tak budu železniční modelář a pozítří si koupím lodičku , tak budu lodní modelář :-) Ono vlastně v současné době je letecký modelář i ten , který dovede udělat papírovou vlaštovku a létá s ní. :-) Nechci se nikoho dotnout, každý ať si létá s tím co mu vyhovuje. Jen mě to připadá divné, možná je to tím , že pamatuji doby , kdy na přihlášce na soutěž bylo napsáno : Prohlašuji , že jsem model zhotovil vlastnotručně sám . Podpis. Ale vývoj jde kupředu. A když tak sleduji věk modelářů na modelářských akcích , tak modeláři vymřou po meči. Mé osobě je už 63 let. Modely s přestávkou dělám od 10 roků mého věku. Tak že stavím už více jak půl století.
Naposledy upravil(a) Kiwira dne sob 16.05.2020 8:45, celkem upraveno 1 x.
Hrom do vrtule !!
igorb

#55 Příspěvek od igorb »

asi som tiez EPP modelar : - )))))))))))))))))))))))))

ale moze za to jyrry mam to od neho a pekne to lieta tak on je tiez epp modelar :-P
pepan

#56 Příspěvek od pepan »

Kiwira: budu automodelář - koupím si autíčko v Tescu.
Taky jsem to tentokrát takto řešil. Ale k těm hmotnostem, s těmi je furt problém. Před lety jsme s kluky
z kroužku zalétávali větroně A1, jednomu se nešťastnou náhodou podařilo vysypat broky z hlavice a nastal malý problém, tolik nových jsme sebou neměli. Pomohl kolega od velkých letadel, donesl plátek olova a kleště . Při dovažování byl přítomen pán s malým synkem a ten se tatínka ptal, cože to jako kluci dělají. Pán místo odpovědi synkovi položil otázku: Vy modeláři se snažíte udělat model co nejlehčí a nakonec tam cpete kusy olova, tomu nerozumím. Proč tam nedáte raději hliník, ten je lehčí?
Teprve sedmiletý majitel modelu se pána zeptal: a už jste zkusil do tak malý díry nacpat pět deka hliníku?Pro mne logická otázka a odpověď, ne tak pro toho pána. Začal nám tam cosi vysvětlovat, nikdo mu nerozuměl a protože bylo vyváženo, šlo se létat. Klučina ještě povídal, deme lítat, von je bubej...
kdo si užil malé děti, chápe jak to myslel... :-))
Někdy kolem roku 75 jsme taky řešili nabité a nenabité baterky. Soused taky modelář, na mne mrknul a zeptal se mě s vážnou tváří, zda jsem Terryho vyvažoval s nabitou baterkou nebo vybitou. Jeho budoucí zeťák (Ing.) ihned nastartoval a začal poučovat, jací jsme negramoti a tak dále. A nechápal, proč se chechtáme čím dál víc...takže nic nového, stačí nahodit blbost, tvářit se vážně a je o zábavu postaráno.
guchar

#57 Příspěvek od guchar »

Čeština je jazyk nejen vtipný, ale i s pravidly, aby bylo možno jednoznačně chápat napsané (řečené).
V testech kdy jsou na svém místě jen první písmena, jsem dost úspěšný. Ne tak už v modelářské hantýrce.
(Ona totiž má svou místně, časově i dle okruhu uživatelů různou podobu)
Zpět k češtině jako takové, a jejím pravidlům.
(Pardon za moje puntičkářství. Jsem rejpal a punťa Nebrání mi to v chybách v mém písemném projevu)

Je mi jasný modelářský význam zkratky EPP (Extrudovaný Poly Propylen).
(V IT EPP — paralelní port s rozšířenými schopnostmi (Enhanced Parallel Port (EPP)))

Z hlediska českého psaní a výslovnosti
1 Tvoření iniciálových zkratek
Iniciálové zkratky jsou zkratky tvořené z počátečních písmen ...
2 Výslovnost iniciálových zkratek
2.2 Zkratky cizího původu
Hláskovacím způsobem se většinou čtou i iniciálové zkratky cizího původu,
např. USA [ú es á] = z angl. United States of Americ ...
Ojediněle se shoduje česká výslovnost s výslovností původní: SMS [es em es], hovorově esemeska.
https://prirucka.ujc.cas.cz/?id=781
Česká abeceda - Wiki
https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cesk%C3%A1_abeceda

Pro napsáno jako é pé pé, stejně bych možný význam hledal, a snažil se určit ten správný (z víc možných).

Prostě používání zkratek je ošidné. Občas jsem se v tomto smyslu, na tomto fóru ozval.
Odpovědi: Když ji neznáš, tak si ji "vyGoogli". Tu přece zná každý. A tak jsem se učil "Googlovat".

To byl jen takový povzdech na okraj.
No nic. Chleba levnější nebude. A rychlost rezavění zemské osy, od toho neodvisí.
A ještě jednou omluva těm co podobné "kydy" rozčilují.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od blesk »

Asi by byl docela zajímavý dotaz na správce tohoto fóra o kolik se se zvětšil denní přísun písmenek, nebo průměrná délka příspěvku, od té doby co se tu vyskytuje Guchar...
Kiwira
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Kiwira »

guchar píše:Často píši nesrozumitelně. A ne vždy umím přidat (k základu) i trochu vtipu. A proč být vtipný za každou cenu?
No dobre. Záhorácke ftipy: ,,Jožo, proboha, do ťa to tak pokúsal?" ,,Múj pes."
,,A jak sa to stalo?" ,,Ale, došeu sem dom trízvý a on mja nepoznau."

Asi jsem hloupý :( , nechápu co má společného věčně najebaný , ale v této chvíli trízvý
záhorák s baterkama ve větroni ...
Hrom do vrtule !!
blesk
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od blesk »

Guchar chtěl ukázat že umí být i vtipný...
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“