Nástavec - špička na kanagom

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Nástavec - špička na kanagom

#46 Příspěvek od jyrry »

igorb píše:...
POkial ale ide o CA, osobne radsej nakupim hafo 3g baleni aj s nasadami a neriesim ci to schne alebo zalepuje sa, minies - vyhodis 8)

Dospěl jsem k tomu samému. Obvykle přihodím k nákupu v Lidlu 2-3 blistry a je to :-)
jyrry.webnode.cz
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Celeron »

macil píše:V každej lekárni, alebo zdravotnických potrebách.

Jehly v lékárně je jedna z nejlevnějších věcí, co se dá dnes koupit. Vloni bez receptu asi 1,10 kaček kus. Sám jsem se divil, že to za tu cenu někdo dokáže vyrobit, zabalit, expedovat a ještě pokrýt marže a zisk.
guchar

#48 Příspěvek od guchar »

@igorb jyrry "nakupim hafo 3g baleni aj s nasadami a neriesim ci to schne alebo zalepuje sa, minies - vyhodis "
Mám to podobně. Podle výhodnosti ceny akce a pocitu o velikosti zásoby v šuplíku, koupím menší hafo,
když jsem akci někde (před coronou) potkal.

Jednou nebo dvakrát i tyto super levné zdroje měly takový uzávěr že
1) I při velkém počtu opakovaných použití (i s delšími odstupy) vždy šel uzávěr snadno otevřít.
2) Nepronikala dovnitř vlhkost, ca lepidlo netuhlo ani ve špičce natož na kraji tuby za špičkou.

Úplně špatné uzávěry to nevyřeší, ale u těch slušných, lze jev tuhnutí ve špičce zmírnit uzavřením tub
v malé skleničce (např. od džemu) se šroubovacím plechovým uzávěrem spolu se silikagelem (válečky z léků).
kaplik
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od kaplik »

Chlapi a ted mi poradte :-) Zacal jsem s konstrukcni stavbou (rozsypy) a nejak jsem si rikal, ze tim taky prejdu z "cinskych" CA na neco smysluplneho.
Chtel jsem zkusit CA od BSI, ale nevim o tom, ze by delali 3g baleni, co ted :-)

Kaplik
veka1
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od veka1 »

kaplik píše:Chlapi a ted mi poradte :-) Zacal jsem s konstrukcni stavbou (rozsypy) a nejak jsem si rikal, ze tim taky prejdu z "cinskych" CA na neco smysluplneho.
Chtel jsem zkusit CA od BSI, ale nevim o tom, ze by delali 3g baleni, co ted :-)

Kaplik

... prestat s modelarenim... dle mne nejjednodussi a nejmene nakladne reseni. :?

Kyz si jeden prohledne album viz odkaz , mel by ziskat fofr info o aplikaci jehel, zapalovacu a sekundaku jako takovych. https://veka1.rajce.idnes.cz/Seminar_o_ ... ohumilec./

Mne ten system funguje od doby, co jsem zacal pouzivat ridke sekundaky, tj. co se u nas zacali prodavat.

Jedna jehla vystaci pri slusnem mechanickem zachazeni na nekolik let , pricemz se na ni vystridaji desitky lahvicek ... po spotrebovani obsahu jen prehodim uzavery a pokracuji v kyanoakrylatovych radovankach. :)

Nejdrive jsem upravene ( zkracene) jehly strkal do nastavcu na lahvickach. Casem jsem zjistil, ze nastavce po vhodnem seriznuti pasuji do plastoveho trychtyrku injekcni jehly. Od te doby pouze kolmo zbrousim ostrou spicku jehly a je to.

Velkou vyhodou je automaticke uzavirani lahve po skonceni lepeni ( nic nehlidam ,neresim). Funguje to od prirozeni a nehrozi riziko vyliti obsahu po stole , nebo do bedny s vercajkem.

Navic pristup vlhkosti do manipulacni nadobky je omezen na minimum ( pouze porezitou plastu). Butylky s lepidlem skladuji na pracovnim ponku v dilne. Nekdy mesice, nekdy par dnu.... podle intenzity lepeni.

Lepidlo nakoupene do zasoby a neotevrene (tj. v lahvi je jeste inertni plyn) skladuji v lednici.

Jeste technicka: stredni sekundaky nastavec nepotrebuji... kdyz je nastavec na lahvince seriznuty na cca 1mm a vetsi diru... lepidlo v ni nezustava (lahev skladuji trvale otevrenou , pri bezne pokojove teplote) .

Pokud by se casem uzaver prece jen zanesl, staci zamenit za nahradni (uzmuty ze sousedovo lahvicky), ten svuj hodit do lahve s cistym acetonem,uzavrit a dat si kafe (nebo uzit jinou kratochvili, podle tlousky nanosu kyanoakrylatoveho susne na uzaveru).

Po vyjmuti z nalevu (je jako novy) nasroubovat na svou lahvinku a sousedovi vratit ten jeho usmudlany. :twisted:

Upozorneni. nenechavat nastavec dlouhodobe v acetonovem nalevu... zkrehne , praskne podelne. :!:

veka1
bahora

#51 Příspěvek od bahora »

Používám léta teflonovou kanylu od Hořejšího, tenkou na řídký a hrubší na střední, BSI sekunďák klidně i rok ponechaný otevřený v dílně a bez problému, nic se neucpává, nic se neobalí lepidlem a nic nevysychá
Odpovědět

Zpět na „Dílna“