Šablony pro rašplovou interpolaci

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od jyrry »

Papir píše:
jony22 píše:Sem z Nového Boru ze severu Čech

Když budeš mít šablonu v .CDR nebo .PLT, tak ti to říznu laserem z 3mm topolky a v Boru předám. Papíra

... a to ji drat nepripaluje? Jede po ni bez drhnuti? Po tom povrchu zuhelnatelem od laseru? No, mozna ju....
Frezuju tu a tam sablony z kartitu, osvedcil se a je levny.
Papir
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Papir »

jyrry píše:
Papir píše:
jony22 píše:Sem z Nového Boru ze severu Čech

Když budeš mít šablonu v .CDR nebo .PLT, tak ti to říznu laserem z 3mm topolky a v Boru předám. Papíra

... a to ji drat nepripaluje? Jede po ni bez drhnuti? Po tom povrchu zuhelnatelem od laseru? No, mozna ju....
Frezuju tu a tam sablony z kartitu, osvedcil se a je levny.

Řez po laseru na topolce rozhodně není zuhenatělý - světle hnědá, hladká plocha. Na topol se používá běžně i ve stavebnicích.
Ale jestli drhne netuším. Já poliš drátem neřežu. Jen jsem dal jako nabídku, nápad, kdyby náhodou tazatel z N. Boru (kde mám laser) chtěl takto vyřešit. :lol:
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od jyrry »

Papir píše:Řez po laseru na topolce rozhodně není zuhenatělý - světle hnědá, hladká plocha. Na topol se používá běžně i ve stavebnicích.
Ale jestli drhne netuším. Já poliš drátem neřežu. Jen jsem dal jako nabídku, nápad, kdyby náhodou tazatel z N. Boru (kde mám laser) chtěl takto vyřešit. :lol:

Pouziva a nedrzi na tom rezu lepidla tak jak by bylo zapotrebi. Proto se cinske jinak krasne stavebnice obcas rozpadaji...
Drhnout bude, topolovka je mekke drevo. Da se na tom laseru krajet treba umakart? Ten by byl mnohem vhodnejsi. Urcite ne sklotextit nebo textit.
Papir
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Papir »

Pouziva a nedrzi na tom rezu lepidla tak jak by bylo zapotrebi. Proto se cinske jinak krasne stavebnice obcas rozpadaji...
Drhnout bude, topolovka je mekke drevo. Da se na tom laseru krajet treba umakart? Ten by byl mnohem vhodnejsi. Urcite ne sklotextit nebo textit.[/quote]

Že blbě drží lepidlo vím, a musí se s tím počítat.
A umakart vyzkouším. Něco málo ho tady je, ale řezat jsem ho popravdě nezkoušel. Nějak nebylo třeba :) . Vyzkoušim, poreferuju. Ale dle složení umakartu tipuju, že říznout půjde, ale za hrozných podmínek a řez bude nechutně spálen.
vosvos

šablony

#50 Příspěvek od vosvos »

Já používám zbytky pozinku ze stavby domu.......
Papir
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Papir »

Tak s umakartem to dopadlo jak jsem předpokládal. Říznout naším malým laser jde, ale dost hoří, tedy hrana je nechutně spálená a musela by se dále brousit. Takže na nic.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od lubo1 »

Papir píše:Tak s umakartem to dopadlo jak jsem předpokládal. Říznout naším malým laser jde, ale dost hoří, tedy hrana je nechutně spálená a musela by se dále brousit. Takže na nic.

Za tú dobu, čo tu o tom diskutuje by si mal šablony z toho umakartu vyrezané lupienkovou pilkou a dobrúsené. Umakart je síce tvrdý - zle sa reźe, zle sa brúsi... ale tých śablón asi tak moc nebude......
Tu mám šablony na VSO10 http://fotoalba.cz/fotky/23452953 http://fotoalba.cz/fotky/23452954 http://fotoalba.cz/fotky/23452955
Vytlačené je to na papier A4 a lepené epoxy...... ten papier naimpregnuje a nežmolkujú sa okraje pri rezaní a brúsení.....
Naposledy upravil(a) lubo1 dne úte 11.01.2011 12:44, celkem upraveno 3 x.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Papir
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Papir »

lubo1 píše:
Papir píše:Tak s umakartem to dopadlo jak jsem předpokládal. Říznout naším malým laser jde, ale dost hoří, tedy hrana je nechutně spálená a musela by se dále brousit. Takže na nic.

Sa tu dobu, čo sa o tom diskutuje by si mal šablony z toho umakartu vyrezané lupienkovou pilkou a dobrúsené. Umakart je síce tvrdý - sle sa reźe, zle sa brúsi... ale tých śablón asi tak moc nebude......

jj to máš jistě pravdu. Ale já šablony nepotřebuju :D a umakart jsem řezal jen pro to, že jsem byl zvědav, jak se bude chovat. Původní tazatel to jistě taky už vyřešil, protože jinak by se do diskuse zapojil. Prostě jen se to uchýlilo jinam, než jaký byl provotní dotaz a záměr. O šablony už dávno nejde. :lol:
pdp7
Kontaktovat uživatele:

Jak vyříznout šablony

#54 Příspěvek od pdp7 »

Ahoj, budu vyrávět šablony pro vyřezávání PS na jádro křídla, ale nevím čím to vyříznout. Prosté vyříznutí lupinkovkou a dobroušení mi na to nepřipadá dost přesný, jak to děláte vy?
FX-30
condor magic evo4, slipso 400 - stavi se, čmelák na 60ccm - ve stavbě
jio

Re: Jak vyříznout šablony

#55 Příspěvek od jio »

Pokud nemáš přístup k cnc, tak vyříznutí lupinkovkou popřípadě, když to je možné, tak vystřižení a dobroušení.
PEO
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od PEO »

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Nalepím výkres na 2mm překližku,vyříznu lupínkovkou,obrousím šmirglem,přišpendlím a vypaluju - tak to dělám já :wink:
Dej blbci funkci,on vymyslí lejstro!!!
http://www.peomodel.websnadno.cz/
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od jyrry »

Kdybys mel zajem, posli emailem co potrebujes a muzem se domluvit, zrovna dneska jsem frezoval 9 sablon z 2mm kartitu pro kolegu
jyrry.webnode.cz
pdp7
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od pdp7 »

jyrry píše:Kdybys mel zajem, posli emailem co potrebujes a muzem se domluvit, zrovna dneska jsem frezoval 9 sablon z 2mm kartitu pro kolegu

Poslal jsem ti email, dej mi vědět jestli tomu rozumíš :wink:
Naposledy upravil(a) pdp7 dne stř 04.01.2012 0:11, celkem upraveno 1 x.
FX-30
condor magic evo4, slipso 400 - stavi se, čmelák na 60ccm - ve stavbě
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od jyrry »

Email ... :-)
jyrry.webnode.cz
corsair
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od corsair »

jyrry píše:Kdybys mel zajem, posli emailem co potrebujes a muzem se domluvit, zrovna dneska jsem frezoval 9 sablon z 2mm kartitu pro kolegu

to musela být vůně, to jsi dělal před barákem co :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Dílna“