Elektromobil na dálnici

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zamčeno
Zpráva
Autor
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re: Elektromobil na dálnici

#46 Příspěvek od DAF »

Na pořízení dvou aut, z toho jedno elektrické, bych musel být opravdu sakra dobře placen. Běžné rodinné auto vyjde řádově na 5 - 600t a malé elektrické (R Zoe) na 900t. Tak se uskromním a koupím si to levnější. Sorry, ale fakt to nedává logiku. Také by se mi líbily soláry na střechu, tepelné čerpadlo, energeticky neutrální barák a další věci, jenže to bych musel vyhrát v Eurojackpotu první, a možná i dvakrát za sebou, abych to všechno zaplatil. Snahy o uhlíkovou neutralitu jsou krásné, ale prostě neproveditelné v čase, který si ekoteroristé vysnili, už jen kvůli financím. Mimochodem, člověk když dýchá, vydechuje CO2, co kdyby nám ekoteroristé ukázaly, jak po sobě přestanou zanechávat tuto uhlíkovou stopu a šli nám ostatním vzorem?
Hitec Aurora 9X
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Kuba78 »

DAF píše:Na pořízení dvou aut, z toho jedno elektrické, bych musel být opravdu sakra dobře placen. Běžné rodinné auto vyjde řádově na 5 - 600t a malé elektrické (R Zoe) na 900t. Tak se uskromním a koupím si to levnější. Sorry, ale fakt to nedává logiku. Také by se mi líbily soláry na střechu, tepelné čerpadlo, energeticky neutrální barák a další věci, jenže to bych musel vyhrát v Eurojackpotu první, a možná i dvakrát za sebou, abych to všechno zaplatil. Snahy o uhlíkovou neutralitu jsou krásné, ale prostě neproveditelné v čase, který si ekoteroristé vysnili, už jen kvůli financím. Mimochodem, člověk když dýchá, vydechuje CO2, co kdyby nám ekoteroristé ukázaly, jak po sobě přestanou zanechávat tuto uhlíkovou stopu a šli nám ostatním vzorem?

ano, proto jsem jemne ironicky natukl to s tim Rangem :-) samozrejme ze nedava ekonomicky smysl kupovat na poskakovani po meste male auticko za sedm stovek, kdyz to same muze splnit neco stejneho se spalovakem za tretinu a ten rozdil cen v zivote neprojedes.
Ekonomika ma proste vzdy navrch nad ekologii, pokud se to tyka primo konkretniho cloveka. Sam o sobe clovek neni ekologicky pokud to znamena vyznamnejsi zasah do jeho fungovani a vyznamnejsi omezeni jeho komfortu. Proto se to soudruzi z bruselu pokousi protlacit direktivne - protoze jich se to netyka a ostatni jsou jim burt. a proto jsou elektro auta jen pro bohate - pro ne to ekonomicky neni zadny zasah a jeste maji z toho benefity - neplati dane, jezdi vyhrazenymi pruhy, parkuji kde chteji a muzou vsem ukazovat jak jsou pekne v souladu s prirodou, ne jako ten osklivy neekologicky Pepa Vorezprut z Dolnich Kostomlat, co do fabriky jezdi hakovat dvacet let starym smradlavym dieselem. To, ze Pepa na nove auto nema i kdyby chtel a to ze autem jezdit musi protoze z Kostomlat do Prdelakovic jezdi MHD pouze kazde sude utery o pulnoci a proto se ekologicky chovat nemuze bez toho aniz by ekonomicky zlikvidoval rodinu sice vidi, ale videt nechteji. Kosile je proste vzdy blizsi nez kabat.
OK2BUH

#48 Příspěvek od OK2BUH »

My jsme to tak nějaký čas měli ale potom jsme zjistili, že všichni chtějí jezdit EV a ten spalovák jenom stojí a rezaví, tak jsme ho dali pryč. Na dovolenou je lepší si spalovák vzít z půjčovny za cenu benzinu co jsem ušetřil. Ale nikdy k tomu nedošlo protože se nám zdálo škoda vyhodit 15 tisíc kvůli dvěma hodinám čekání na nabíječkách a tak se jelo na dovolenou s EV. :)
P.S. s tím dýcháním co píše DAF si myslím, že člověk spotřebuje ze vzduchu kyslík a CO2 vydechne jenom to co ve vzduchu bylo. Takže zákaz dýchání by to nevyřešil. :)
Bildy

#49 Příspěvek od Bildy »

OK2BUH píše:My jsme to tak nějaký čas měli ale potom jsme zjistili, že všichni chtějí jezdit EV a ten spalovák jenom stojí a rezaví, tak jsme ho dali pryč. Na dovolenou je lepší si spalovák vzít z půjčovny za cenu benzinu co jsem ušetřil. Ale nikdy k tomu nedošlo protože se nám zdálo škoda vyhodit 15 tisíc kvůli dvěma hodinám čekání na nabíječkách a tak se jelo na dovolenou s EV. :)
P.S. s tím dýcháním co píše DAF si myslím, že člověk spotřebuje ze vzduchu kyslík a CO2 vydechne jenom to co ve vzduchu bylo. Takže zákaz dýchání by to nevyřešil. :)

s tím CO2 je to trochu jinak, ale řekněme i tak že ano, zákaz dejchání by nic nevyřešil. Asi bych zvedl daně těm co sportují a tím i rychleji dýchají :D
OK2BUH

#50 Příspěvek od OK2BUH »

Sportovce bych nechal dejchat. Horší je to s těmi tisíci diváky co přijedou na stadion auty. :)
jio

#51 Příspěvek od jio »

Kuba78 píše:... to ze radeji dve auta v rodine ...

No jo, ale teď mi stačí jedno na obě použití. :-)
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Kuba78 »

v poradku, ja mam s dlouhym dojezdem dve a prijde mi to jeste o kousek lepsi nez mit jedno, mam aspon redundanci :-)

ale zpet k tematu - jak to chapu, tak se blizi doba kdy bude normalni vysolit mega a pul za auto, kterym horko tezko dojede z prahy do brna a na diskusnich forem se bude soutezit eko rallye a kdo dojede z Dejvic az do Vyskova, tak bude king nejvetsi..
OK2BUH

#53 Příspěvek od OK2BUH »

Kuba78 píše:v poradku, ja mam s dlouhym dojezdem dve a prijde mi to jeste o kousek lepsi nez mit jedno, mam aspon redundanci :-)

ale zpet k tematu - jak to chapu, tak se blizi doba kdy bude normalni vysolit mega a pul za auto, kterym horko tezko dojede z prahy do brna a na diskusnich forem se bude soutezit eko rallye a kdo dojede z Dejvic az do Vyskova, tak bude king nejvetsi..

Soutěžit s nimi budou ty nové spalováky co budou mít podle nařízení EU zmenšené nádrže. Budou mít podle dalšího nařízení výfuky dopředu aby si toho řidič taky užil. Nejhorší je to, že budou tak uškrcené, že je budou muset do kopce tlačit. :)
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Kuba78 »

OK2BUH píše:Soutěžit s nimi budou ty nové spalováky co budou mít podle nařízení EU zmenšené nádrže. Budou mít podle dalšího nařízení výfuky dopředu aby si toho řidič taky užil. Nejhorší je to, že budou tak uškrcené, že je budou muset do kopce tlačit. :)

jenze ty nove spalovaky za 900Kc + napln prodlouzi svuj dojezd na trojnasobek.. :-) https://earmyshop.cz/kanystr-plechovy-a ... l_EALw_wcB
jio

#55 Příspěvek od jio »

OK2BUH píše:... nové spalováky co budou mít podle nařízení EU zmenšené nádrže...

Taky řešení. A když si to patentuješ, tak následně pohádkově zbohatneš. :-)
jio

#56 Příspěvek od jio »

Kuba78 píše:
jenze ty nove spalovaky za 900Kc + napln prodlouzi svuj dojezd na trojnasobek.. :-) https://earmyshop.cz/kanystr-plechovy-a ... l_EALw_wcB

Však u BEV si to můžeš prodloužit také :-) https://www.elektrina.cz/ep-tender-prod ... ktromobilu
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Kuba78 »

tak to potom jo. pri spotrebe 25KW mi ten vozicek prida asi 200km.. jeden kanystr benzinu dejme tomu taky 200.. ctvrt mega versus 450Kč. to uz stoji za zvazeni. ale asi bych vzal v uvahu i technologicke hledisko - kanystru muzu mit v aute vic, ale vozicky za sebou retezit asi uplne nepujde.. vypadal bych jak letistni vlacek na kufry :-)
DAF
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od DAF »

Ty zmenšené nádrže dávají podle směrnic EU smysl, zmenší totiž hmotnost auta a to tudíž nebude muset tolik žrát a tak splní naprosto nesmyslně nastavené limity (vyčteno z netu, článek o nové Fabii). Škoda Fabia dostane z tohoto důvodu 40 l nádrž, za příplatek bude možné si dokoupit 50 litrovou.
A co se kanystrů týká, u nás to jde, chtěl jsem si na dovolenou dát do auta asi 5 l kanystr, prostě nejželeznější rezervu ze všech železných, a při studování podmínek pro cestu jsem zjistil, že v jedné zemi, kde jsme měli projíždět, to být nesmí (už si nepamatuju podrobnosti, je to už hezkých pár let), tak jsem to vzdal.
K tomu vydechování CO2, člověk se bude pomalu bát zapálit na dušičky klasickou svíčku, aby ho nesežrali ekoteroristi, že dělá uhlíkovou stopu, hospodářská zvířata se pomalu přestanou chovat, protože krávy prdí a tím zvyšují objem skleníkových plynů (to není sranda, VW např. přestává ve svých jídelnách dávat maso k jídlu, vše vegetariánské či veganské, odkazy se najdou), a tak by se dalo pokračovat, tak proč navíc nepožadovat i tento způsob snížení uhlíkové stopy? Když kraviny, tak pro všechny :lol: :lol: :lol: ! Pak se může TO, co ani neví, co vlastně je, klidně lepit k silnici. Akorát nevím, jestli je vteřiňák dostatečně ekologický :lol: .
Hitec Aurora 9X
OK2BUH

#59 Příspěvek od OK2BUH »

A vy všichni vozíte v autech kanystr? Mě se stalo jen jednou v životě, že mi došla na cestě nafta. S elektrickým se mi to ještě nikdy nestalo, ani želva se mi ještě nerozsvítila. Těch 400 km dojezdu mi bohatě stačí, v republice nic vzdálenějšího není.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od DAF »

Pokud jsi si dobře přečetl můj popis, chtěl jsem to jen jako rezervu na dovolenou. Po ČR to nevozím, při bezpečném dojezdu 900 km se dostanu na nejvzdálenější místo a ještě se vrátím, a to bez dotankování. A ještě se mi nerozsvítí "hladová" kontrolka :wink:.
Apropó, kdyby se náhodou stalo, že by mi opravdu došla nafta, třeba někde na samotě u lesa, vcelku bez problémů situaci vyřeším. Ale kdyby se nedejbože totéž stalo s EV, vozíš s sebou solární panely :lol: :lol: :lol: ?
Naposledy upravil(a) DAF dne pát 29.10.2021 15:48, celkem upraveno 3 x.
Hitec Aurora 9X
Zamčeno

Zpět na „Smetiště“