PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
SirSkluzman
Kontaktovat uživatele:

#451 Příspěvek od SirSkluzman »

ještě takovej malej dotázek.....lítáte někdo i tedka v tomto počasí? Já jo protožě to nemužu vydržet 8) tak jsem se chtěl zeptat na vydrž baterky.....vždycky jsem lital tak maximalně 8 minut v rozumnych otačkach (někdy sem i motor vypinal) tak jestli je to tou zimou nebo stylem litani 8O
Snažím se mít co nejvíce letů po kterých bych pak nemusel nic opravovat :-)
tox232
Kontaktovat uživatele:

#452 Příspěvek od tox232 »

Já jsem byl lítat včera a lítal jsem 9minut na baterku.Je to tou kosou při druhý baterce jsem měl tak zmrzlí prsty že jsem musel přistát dřív a zabalit to.
http://tox232.webnode.cz
scarabeus

#453 Příspěvek od scarabeus »

Pokud mas zahratou baterku v kapse a davas ji do era tesne pred litanim, tak neni problem. Ona se "sama" rozehreje pri provozu.

Co se vydrzi tyce, budes mit vetsi problem s prstama nez s letadlem :-)
SirSkluzman
Kontaktovat uživatele:

#454 Příspěvek od SirSkluzman »

to jo těch 8 minut nebo kolik stačilo....jinak letadlo vozim v autě a vysilačku a baterku mam doma takže je v teple.....no uvidime na jaře nebo v letě jak to pofrčí 8)
tox232
Kontaktovat uživatele:

#455 Příspěvek od tox232 »

Zdravím nějak se mi vykouřila z hlavy poloha těžiště myslím že to bylo asi 71mm od náběžky nekde v místech okolo vybrání pro kabel serv ale nejsem si stopro jistej :oops: Poradí někdo?
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#456 Příspěvek od Jetson »

Včera jsem zase jednou vyrazil, že si zalítám. Nejdřív se mi, díky dlouhé pauze a děravé paměti, podařilo rozpárovat Dx6i při snaze aktivovat stopky na plynu. Potom jsem zajel pro bindovací propojku a vše napravil. Nicméně při dalším pokusu o let, motor nějak netáhnul. Několik pokusů, potom výměna aku a situace stále stejná. Všelijaké šaškování s vysílačkou a stále nic. Nakonec jsem to odpískal a jel domu. Tam jsem to ještě zkusil a stále nic. Potom jsem vyměnil aku ve vysílačce a zase to jede jak má.
A teď konečně dotaz. Myslíte, že problém byl spojený s poklesem LiPo v zimě a ochranou LiPo na réglu (to zní samozřejmě nejlogičtěji), nebo by to mohlo být spojené s aku ve vysílajdě (což mi zní jako blbost, ale fakt je, že výměna aku Tx to vyřešila - samozřejmě to mohla být náhoda a zrovna se prohřála pohonná LiPo baterie - bohužel jsem dal mezitím aku z Tx do nabíječky a už jsem je nechtěl vyndavat na další pokusy)?
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#457 Příspěvek od Bizon »

Ahoj. Myslím že je to tou zimou. Já byl taky minulý týded několikrát lítat, a rozhodně to netáhne tak jako v létě. Lítám na malém placu tak jsem plyn nikdy nehrotil, ale teď dost často musím osolit plný, třeba když chcu zalétnout looping. A na výkrut nejsu schopný nabrat rychlost už vůbec...

Těma vybitýma baterkama ve vysílači to asi fakt nebude. Mně díky zimě vypověděly službu nedávno a probíhá to asi stejně jako když tě někdo masivně ruší, letadlo přestane poslouchat a ....... Křídlo rozemleté na kuličky, čumák a přední podvozek rozsekané, zadní podvozek hnutý.

Takže varuju, když jdete lítat a venku je výrazně pod nulou tak nepoužívejte ve vysílači skoro vybité články, fakt to nestojí za to...
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#458 Příspěvek od Jetson »

Bizon píše:... a rozhodně to netáhne tak jako v létě. Lítám na malém placu tak jsem plyn nikdy nehrotil, ...

Kdyby to táhlo míň, ale ono to jelo vyloženě na půl výkonu (už samotný nástup motoru byl až od půlky), takže si myslím, že za tím stál regulátor, který "chránil" baterky...
Albeda

#459 Příspěvek od Albeda »

Zdravim vas ... Cessnu mam taky doma a chtel jsem si ji dneska doma jen vyzkouset jestli elektronika funguje ... Baterka se nabijela jen neco pres hodinu (coz se divim 8O ) no a potom jsem postupoval podle navodu ... plyn 1/3 vysilac zapnuty, baterku zasunout nejdriv to pipalo (jako nejaka melodie :lol: ), potom to asi 4x piplo kratkym tonem a potom to zas pipalo jako nejaka melodie a takhle furt dokola. Zkusil jsem vypojit baterku a zapojit ji znovu no a to same, ale potom to prestalo pipat a najednou se motor rozjel na plne otacky ... mel jsem stesti ze jsem ho chytnul ... (plyn na vysilaci byl v nulove poloze). Tak jsem okamzite vypojil baterku a zkusil to znovu, ale ted se motor neroztocil situace byla stejna jako predtim. Jeste jsem zapomnel podotknout, ze s kazdym pipnutim se vrtule trosicku pohla. Jo jinak serva fungovali i kdyz to pipalo ... takze opravdu nevim kde muze byt chyba

EDIT: Tak se me to tak na patej pokus povedlo, ale stejne by me zajimalo, kde byla chyba.
PS: Aspon me tato zkusenost pomohla k tomu, abych nebyl tak s modelem zbrklej :lol:
SirSkluzman
Kontaktovat uživatele:

#460 Příspěvek od SirSkluzman »

tox232 píše:Zdravím nějak se mi vykouřila z hlavy poloha těžiště myslím že to bylo asi 71mm od náběžky nekde v místech okolo vybrání pro kabel serv ale nejsem si stopro jistej :oops: Poradí někdo?

ja teda myslim že to stim nebude tak horký....moc tomu teda nerozumim, ale cvičně to hodim jenom na prsty někde v těch mistech jak řikaš na ty dřevěny vyztuze co je v křidle a zatím pohoda 8)

ALBEDA: dovi jestli nebude chyba v elektronice. zezačatku sem to taky dělal jak ty podle navodu, ale je jedno jestli zapojiš prvně baterku v modelu a pak vysilačku nebo naopak...tak i tak to funguje (aspon mě :P )
m@rtin
Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice

#461 Příspěvek od m@rtin »

to Albeda:
melodie + 4 pípnutí jsou v pořádku (jedno snad potvrzuje příjem signálu a další tři značí počet článků v pohonném akumulátoru). To, že při pípání se nepatrně hýbe vrtule je asi také normální, mě to dělá taky. Ale to, že se to pak celé opakuje, pořád dokola, to v pořádku není, také bych tipoval na problém s elektronikou (asi regulátor).
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Albeda

#462 Příspěvek od Albeda »

m@rtin píše:to Albeda:
melodie + 4 pípnutí jsou v pořádku (jedno snad potvrzuje příjem signálu a další tři značí počet článků v pohonném akumulátoru). To, že při pípání se nepatrně hýbe vrtule je asi také normální, mě to dělá taky. Ale to, že se to pak celé opakuje, pořád dokola, to v pořádku není, také bych tipoval na problém s elektronikou (asi regulátor).

No uz to je v pohode ... asi na 5tý pokus se mi to podařílo zprovoznit (pokusy se od sebe nějak neslišily). Opravdu nevím čím to bylo, ale po tom pátém pokuse mi to naskočilo vždycky.
PS: Nevíte na co jsou takový cvočky co jsem dostal ke šroubkům? Je to takovej ohnutej drát do "U" a z jedné strany je to pilovitě zohýbaný a velikostí je to o trochu větší než ty malé šroubky :lol:
tox232
Kontaktovat uživatele:

#463 Příspěvek od tox232 »

Ty cvočky jsou zajišťovací pružinky na ty vzpěry křídla zasouvá se to do těch čepů na křídle.Pokud jsem tedy pochopil tvůj popis
Albeda

#464 Příspěvek od Albeda »

Jeste jsem se chtel zeptat jak merite proud, ktery tam proudi? Ja jsem pouzil merak, ale ten snizil (asi odpor nebo opravdu nevim) vykon motoru tak na polovinu a nameril jsem jen 5A :(
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#465 Příspěvek od Jetson »

Albeda píše:Jeste jsem se chtel zeptat jak merite proud, ktery tam proudi? Ja jsem pouzil merak, ale ten snizil (asi odpor nebo opravdu nevim) vykon motoru tak na polovinu a nameril jsem jen 5A :(

Klešťákem. Jen jsem to nikdy v tomto případě neměřil. Nevidím důvod, dokud vše funguje.
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“