Videa nejen začátečníků

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
koulinek
Kontaktovat uživatele:

Re: Videa nejen začátečníků

#451 Příspěvek od koulinek »

Letadlo je jinačí liga, take mám v krabici maxiswifta že bych na to jednou tu kameru dal, na Swift II. bych GoPro osobně nedal, netroufl si přidat na 300g bublin 200g kameru. S tou koptérou je to pro mě bezpečnější a poklidné kamerování zábvnější, jednou ale třeba natočím i něco akčního s maxíkem :)
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Brodhaq

#452 Příspěvek od Brodhaq »

Průlet Divoké Šárky v Praze s hobbykingovou L39 http://www.youtube.com/watch?v=7xx2S9S1 ... e=youtu.be 8)
miťo

#453 Příspěvek od miťo »

koulinek píše:Letadlo je jinačí liga, take mám v krabici maxiswifta že bych na to jednou tu kameru dal, na Swift II. bych GoPro osobně nedal, netroufl si přidat na 300g bublin 200g kameru. S tou koptérou je to pro mě bezpečnější a poklidné kamerování zábvnější, jednou ale třeba natočím i něco akčního s maxíkem :)

Toro 900 unese GoPro celkem hravě! Swift II je jen o málo menší, ne?
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#454 Příspěvek od koulinek »

miťo píše:Toro 900 unese GoPro celkem hravě! Swift II je jen o málo menší, ne?

Nemám to přemotorované, a ještě ktomu na 2S takže no asi by to dal, ale nebylo by to tak úplně ono, to ten maxík je jiná, no uvidíme v zimě, třeba se ktomu dostanu :)
miťo

#455 Příspěvek od miťo »

Já provozuji devítistovku také na dvojčlánek, holt dědictví ze Spita BWB :wink: Svíčku jako bráchovo se tříčlánkem to neudělá, ale k čemu svíčkovat s kamerou, ne?
Honza Kucera

#456 Příspěvek od Honza Kucera »

Včera jsem přes den ještě spal, byl jsem unavený, tak se první zálet nekonal. Dnes brzy ráno jsem se ale pustil do práce a začal dělat na uchycení kamery + dovážení (vhodná pozice baterie). Jsem sice hotov, ale také zklamán, venku pěkně leje :( Takže dneska to asi také nevyzkouším, a to jdu ještě na noční. No musím vydržeti :)
miťo

#457 Příspěvek od miťo »

Vydrž Prťka, vydrž. Já se zase třesu na stavbu Rookieho, ale nezbývá mi čas, tak postupuju po slepičích krůčcích. Ale nejraději bych ho už viděl ve vzduchu! :wink:
Brácha mi ukazoval, o kolik je klidnější zrychlené video z Bětky 1400 oproti Toru 900. Tak se už taky nemůžu dočkat! Jenže na rozdíl od tebe, kdy upevňuješ kameru, já teprve stavím nosič vyššího dostupu :lol:
Přílohy
121020129836.jpg
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#458 Příspěvek od Pekacek77 »

Já zpracoval první video z GoPro kamery, je to pár dní strávených v rodné Plzni, kameru jsem ještě neměl upevněnou na modelu, takže je to všechno točené z "čela".
Varování: video je dlouhé, dejte si vodu na kafe :lol:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Evc0hVUCCu8[/youtube]
Honza Kucera

#459 Příspěvek od Honza Kucera »

miťo: jj vydržím, co jiného mi zbyde, celý den bylo hnusně, pršelo a já už musím pomale na noční směnu :) Jinak Gratuluji k Rookiemu. Přiznám se, že o něm také přemýšlím, inspirovali mě ty videa od crazy horst a je to jak píšeš, pro natáčení to bude klidnější. No uvidím, třeba se na něj ještě nějaké penízky najdou :D Každopádně mnoho zdaru při stavbě.

Pekacek77: No přiznám se, čekal jsem, kdy jsem hodíš své první video. Z příspěvků v minulosti bylo zřejmé, že tu kameru máš také, ale zatím jsem tu právě od tebe žádná letová videa neviděl. Musím říci, že se mi to moc líbí :-) I z té čelenky je to krása. Ocenuji také ty drobné úpravy zvuku při spadnutí apod., to tomu dodává šmrnc, jen tak dále :-)

A já se pomale tedy loučím, do té práce zase :D Všem přeji Hezký zbytek dne, když ne venku, tak alespon doma. Čest.
Honza Kucera

#460 Příspěvek od Honza Kucera »

I když mám po noční, tak jdu konečně zkusit svůj první let s GoPro :-) Počasí je dnes ráno O.K., tak směle do toho, držte palce. Ozvu se pak jak to dopadlo :-)
miťo

#461 Příspěvek od miťo »

Držím pěsti chlape. Sluníčko, nefouká, podmínky ideální.
Honza Kucera

#462 Příspěvek od Honza Kucera »

miťo: Děkuji Ti :-) Já se před chvílí vrátil z polétání. Já prostě musel, i když mám po noční, jít to vyzkoušet. Znáš to, ten neukojivý pocit, jak to vlastně poletí a jak se to video nahraje :-D Ted tu napíšu takové celkové shrnutí. Je to delší, ale prostě jsem napíšu své pocity a dojmy :-)
Takže prvně k samotnému letu.
Ten proběhl víceméně bez problému, ale už ted je mi jasné, že Easystar je slabý, alespon s motorem co tam je. Nemohl jsem nastoupat do takové výšky, do jaké bych chtěl. Motor byl prostě rád "že je" :-) Takže bud koupím silnější motor (už jsem si o tom pár věcí tady na foru zjistoval), nebo rovnou pořídím nové a silnější éro. Co se týče startu, trošku se mi to zhouplo dolů, ale přidal jsem (už jsem si to nějak navykl) trochu výškovky a pak už to šlo nahoru v klidu. Malinko se to vzpíná při motoru na max (při bezmotorovém letu to letí perfektně). Ale to si ještě poladím to těžiště. Každopádně můj cíl, jaký jsem měl, abych to s tou kamerou dostal do vzduchu, jsem si splnil. Z čehož mám radost, poněvadž jsem letěl hned s kamerou "naostro" bez nějakých servítek :-)
Co se týče kvality videa, o tom jsem přemýšlel již během létání a celou cestu autem domů. Vždy jsem vystoupal na plnej knedlík, co to šlo a pak vypnul motor a hezky si plachtil. Předpokládal jsem, že záběry které se natočí za běhu motoru, budou asi nepoužitelné...Musím teda uznat, že jsem na letadle měl kolem 200 gramů váhy navíc, kameru jsem totiž nechal ve vodotěsném obalu a upevnil na držák dodávaný s příslušenstvím + destička mojí výroby na které drží držák, také něco málo váží. Navíc se mi trochu zamlžila krytka objektivu kamery zevnitř, byl tam takovej flíček, no jo, taky byla pěkná mlha a ještě vlhko, zrovna svítalo. Měl jsem strach, že to bude vadit celkovému záznamu kamery a s nejistotou jsem to otřel a zahájil i druhý let (po něm se to také trochu zamlžilo). No na konci létání jsem hned spěchal domů, plný nedočkavosti a očekávání, jak se vlastně zadařilo. Po nahrátí souborů do počítače a následném shlédnutí dvou hlavních videí (ze dvou letů), jsem se nestačil úžasem divit. Kvalita videa je jedním slovem "Úžasná" ! Vůbec jsem takový výsledek nečekal! Nejenom že video bylo při bezmotorovém letu krásně klidné, neroztřesené, ostré a bez sekání...ono takové klidné bylo i při motoru na max! Neprojevily se skoro žádné vibrace, které vídám u jiných videí na youtube (prošel jsem jich stovky), což mě velice překvapilo. Použitelné je z videa v podstatě všechno :-) Ani ta zamlžená krytka se nakonec neprojevila. Video jsem nahrával na předem dané parametry, které jsou dle mého názoru nejlepší (poměr kvalita + plynulost) a to na 720p / 60FPS. Těch 60 snímků za vteřinu jde fakt poznat a udělá to své. Další lety budu nahrávat asi jenom s tímto nastavením.
Závěrem bych chtěl říci, že jsem dnes fakt šťastný člověk, mám z toho letu i z videa velikánskou radost (jako malej jarda) :-) Kamera GoPro HD Hero 2 je v ohledu současných sportovních outdoorových kamer prostě špička! Kvalita třeba s tou Eltrinex, jak miťo nedávno napsal, je zcela nesrovnatelná. Ještě bych se chtěl jednou omluvit za docela dlouhý monolog, ale prostě jsem musel vyjádřit svou radost :-) Dnes nebo zítra video sestříhám a hodím na youtube. Použitelné je skoro vše, ale to by bylo moc dlouhé a nikdo by na to asi nekoukal.
Toť The End dnešního polétání :-)
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#463 Příspěvek od koulinek »

HonzaKucera píše:kamera GoPro HD Hero 2 je v ohledu současných sportovních outdoorových kamer prostě špička!

Blahopřeju k výkonu a zážitku, akorát dnes už je špička GoPro Hero 3 Black edition ;) viz: viewtopic.php?f=96&t=52984
miťo

#464 Příspěvek od miťo »

Super, gratulace Honzo. Silnější éro nekupuj, spíš lítej bez odolného pouzdra!
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#465 Příspěvek od koulinek »

miťo píše:Super, gratulace Honzo. Silnější éro nekupuj, spíš lítej bez odolného pouzdra!

A to já bych se zas nebál a šel třeba do Cularise jako létá s GoPro třeba FPV-Lejf ;)
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“