Protos 500 pokračování

Vrtulníky do velikosti 500.
Odpovědět
Zpráva
Autor
BORN_TO_GRILL

Re: Protos 500 pokračování

#451 Příspěvek od BORN_TO_GRILL »

Ad. 1)Napnuti remene je vec asi na 5 minut. Jen to chce trochu cvik.

Ad. 2) Stačí vodivě spojit trubku s motorovým ložem
V případě plastové verze je třeba natáhnout drát trubka-lože.
V připadě carbon verze stači vodivý držák trubky,nebo drát trubka-bočnice. Carbon to vodivě propojí.
Goblin 700 3Digi, Goblin 380 3Digi, NeXt RC
Futaba T14SG
BORN_TO_GRILL

#452 Příspěvek od BORN_TO_GRILL »

Ja davam na srouby motoroveho loze loctite, nejsou tam nylonove matice. V zadu problem neni, tam matice jsou...
Futaba T14SG
Robin123

#453 Příspěvek od Robin123 »

Tak potom sa da ten remen napnut len tam vzadu, kde su tie matice? Lebo tak by mi to neprislo casovo narocne ako ked by sa to muselo robit vpredu kde by som musel cakat na uschnutie loctitu 30min az hodinu :)
BORN_TO_GRILL

#454 Příspěvek od BORN_TO_GRILL »

Napínají se 2 větve - přední a zadní.

Zadní napínáš tím, že posouváš držák ocasní trubky(nylonové matice), přední napínáš tím, že posouváš motor(šrouby s Loctitem). Napjatost na těchto 2 větvích by měla být stejná. více viz. manual...

V řemenu bych problém nehledal. Je to odzkoušená věc, která funguje v dostatečném rozsahu teplot. Napneš jednou a lítáš...
Futaba T14SG
Robin123

#455 Příspěvek od Robin123 »

OK dakujem to som potreboval pocut :)
Tsisters

#456 Příspěvek od Tsisters »

Ahoj, já mám ukostřené tak to:
download/file.php?id=32345&mode=view
mám bočnice ze sklotextitu, jsou pevné a hlavně levné :mrgreen:
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
prochel
Kontaktovat uživatele:

#457 Příspěvek od prochel »

Robin123 píše:Dakujem este k tej otazke 1. Teda to povolenie a utiahnutie srobu je bez pouzitia Loctite?Su tam nejake samozaistujuce sroby ci ako? P.S.zvazujem kupu protosa, preto sa pytam nech nekupim nejaku problematicku heli :)
napnutí řemínku za kolem u trubky se provádí bez Loctaitu a přední napnutí řemínku u pastorku to se dělá motorovým ložem a ty šroubky je lepší zalepit
krtek2k

#458 Příspěvek od krtek2k »

Robin123 píše:OK dakujem to som potreboval pocut :)

No , ale to je všechno v manuálu , tak stahuj manuál a studuj.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
prochel
Kontaktovat uživatele:

#459 Příspěvek od prochel »

tak jsem konečně dal po dlouhé době protose dokupy osadil jsem ho Brainem a kupodivu lítá teda lítal už sem sním zase fláknul :mrgreen:
[album]3816[/album]
Screwball671

#460 Příspěvek od Screwball671 »

Mám problém s vrtulkou u Protose (plastový rám), je pořád jakoby neklidná, chvilku nepravidelně kmitá, potom zase jakoby drží a za chvilku se zase nepravidelně rozkmitá, kmity jsou velmi malé v řádu několik mm. Vyměnil jsem ložiska na hlavní hřídeli, na hřídeli vrtulky, v gripech vrtulky, hlavní hřídel, dále jsem dal fullsize ocasní servo Savox 1290 MG a pořád bez změny. Je tam Microbeast V3, dříve jsem měl i verzi pádlovku s gyrem ale i tam to dělalo to samý. Měnil jsem i listy vrtulky, tak i hlavní listy. Už nevím co vyměnit, můžou na kmity mít vliv i kladky řemínku? Kupodivu na kmity nemá vliv zisk ocasního gyra. Jediné co jsem zjistli, je že když povolím šrouby v gripech vrtulky tak, aby měly gripy vůli, tak se kmity zmenší, nebo spíše jakoby uklidní ale jsou tam pořád. Dík předem za jakoukoliv radu, už nevím co s tím.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
Vilda74

#461 Příspěvek od Vilda74 »

Ahoj, mám Rexe 500 verze kardan a vysloveně mne se.. (štve) jak při každým zaškobrtnutí vrtulkou se někde vysype nějaký zub, jednou na kardaniu, podruhé na náhonu, potřetí na hlavním kole, počtvrté všude a k tomu ohnutá hřídelka vrtulky. Zaujala mne konstrukce Protose s průběžným řemenem a tak se chci zeptat. Má Protos taky takovou nějakou slabinu? Nebo je to user-friendly heli? Resp. co se tak nejvíc sype při běžném provozu? Díky
prochel
Kontaktovat uživatele:

#462 Příspěvek od prochel »

Vilda74 píše:Ahoj, mám Rexe 500 verze kardan a vysloveně mne se.. (štve) jak při každým zaškobrtnutí vrtulkou se někde vysype nějaký zub, jednou na kardaniu, podruhé na náhonu, potřetí na hlavním kole, počtvrté všude a k tomu ohnutá hřídelka vrtulky. Zaujala mne konstrukce Protose s průběžným řemenem a tak se chci zeptat. Má Protos taky takovou nějakou slabinu? Nebo je to user-friendly heli? Resp. co se tak nejvíc sype při běžném provozu? Díky
je pravda převody v protosu neřešíš nejvíc se sypou ložiska ty v poslední době stojí za prd, je leší koupit přesně podle typu třeba v tobexu
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#463 Příspěvek od ZeXx86 »

Screwball671 píše:Mám problém s vrtulkou u Protose (plastový rám), je pořád jakoby neklidná, chvilku nepravidelně kmitá, potom zase jakoby drží a za chvilku se zase nepravidelně rozkmitá, kmity jsou velmi malé v řádu několik mm. Vyměnil jsem ložiska na hlavní hřídeli, na hřídeli vrtulky, v gripech vrtulky, hlavní hřídel, dále jsem dal fullsize ocasní servo Savox 1290 MG a pořád bez změny. Je tam Microbeast V3, dříve jsem měl i verzi pádlovku s gyrem ale i tam to dělalo to samý. Měnil jsem i listy vrtulky, tak i hlavní listy. Už nevím co vyměnit, můžou na kmity mít vliv i kladky řemínku? Kupodivu na kmity nemá vliv zisk ocasního gyra. Jediné co jsem zjistli, je že když povolím šrouby v gripech vrtulky tak, aby měly gripy vůli, tak se kmity zmenší, nebo spíše jakoby uklidní ale jsou tam pořád. Dík předem za jakoukoliv radu, už nevím co s tím.

Jako prvni zkontroluj, zda chodi smykatko po cele draze naprosto hladce - odpoj tahlo ze serva vrtulky a zkousej hybat.
Pokud to pujde jako po masle, pak to stejne zkus, ale s roztocenym motorem a bez listu.
Pokud pujde ztuha, tak je problem v loziscich.
Dokud smykatko nebude jezdit uplne samo, tak to nebude nikdy uplne v poradku.
Spirit System
Vladimír

#464 Příspěvek od Vladimír »

Mě tohle dělal, když jsem měnil smýkátko. Ty malý plastový táhýlka od smýkátka seděly na kuličkách gripů hrozně natěsno, a tam to mělo velké třecí odpory.
Ocas pořád kmital, a změny zisku gyra neměly na to vliv. Pak jsem tam dal táhýlka ze starého kusu která se na kuličkách otáčela volně a bylo po problému.
Jsou na to výstružníky, ale já si ho ještě pořád nekoupil...
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... eamer.html
http://www.dx.com/p/4-in-1-ball-head-re ... 0XC9diKCHs
PROTOS 500 karbon FBL + Mini V-Bar, HK500-TT + KDS FlyMentor, DX7s
BORN_TO_GRILL

#465 Příspěvek od BORN_TO_GRILL »

Už to tady bylo napsáno mockrát. Nejlepší je plastová očka na kulových čepech lehce pomačkat plochýma kleštěma a chodí to luxusně;-) na smýkátko Protose jsem to aplikoval taky...
Futaba T14SG
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 500“