DJI - F300 Phantom 2 Vision
Re: DJI - F300 Phantom 2 Vision
Ono je to fuk stejne pokud otevres phantoma ztrácíš zaruku(nebo se s phantomem dodava i imbus?).. z vyroby to asi bude utahle tak jak to ma byt.. a to ze to praska kvuli nevyvazenym vrtulim ci motorum melo zajistit Dji tim ze bude dodavat vyvazene vrtule vcetne phantoma, kdyz uz je to takhle v prodeji.. v manualu jsem se nejak nedocetl nic o vyvazovani vrtuli..
To ananas:to se zjevně mýlíš,strana A3->A8 návodu jak otevřít trup(párování,nebo úprava polohy NAZY)Tištěná verze pokročilý návod:P ONE TEAM.
S tím ostaním plně souhlasím,za ty prachy,no nekup to.
DJI Ph1->do 450 H.A.L;FPV,h.made ekobrýle-5"monitor,GB Tarot T-2D
hadrák píše:To ananas:to se zjevně mýlíš,strana A3->A8 návodu jak otevřít trup(párování,nebo úprava polohy NAZY)Tištěná verze pokročilý návod:P ONE TEAM.
Jasně a jinak stran zákazu otvírání něčeho jako důvodu ztráty reklamace - to je hezká, lež pouze pověra. Pokud to není jasně zakázané a zaplombované, můžeš lézt kam chceš. Samozřejmě to při tom nesmíš poškodit, ale samo otevření/zavření nějakého výrobku/schránky/trupu... naprosto není důvod proč neuznat reklamaci (např. otevřeš to, zjistíš, že upadl drát, zavřeš a reklamuješ = naprosto OK).
- gardenroute
Také myslím, že otevření trupu Phantoma nezakládá na nějaké zamítnutí záruky, tj. jsou jen zbožná přání některých jednodušších prodejců, zvláště v kontextu toho, že samo DJI pro Phantomy dodává celou řadu originálního příslušenství, jejichž instalace není možná bez sejmutí krytu 
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Tak jako jasne ale i presto pak se neni cemu divit ze to nekdo prepiskne s dotahovanim a trup praskne, bud si dat bacha nebo to nechat provest v autorizovanem servise ale o reklamaci vubec nepremyslet kdyz uz jsem do toho vlezl.. no proste mohli pouzit nejaky odolnejsi plast ne tak křehký.. nebo spis co tak brzo neskrehne.. je vůbec odolny vuci UV zareni?
to asi jo ze..
Ahoj od středy jsem majitelem DJI Vision F315. Hrál jsem si jen s nastavením a až dneska se dostal k létání. Jinak čeho jsem si všiml tak oproti původnímu kompasu mám ten nový co dávají na F320 nebo V3.0 verzy. Dneska jsem si odzkoušel home lock, course lock, různá nastavení kamery. Ale na co se ptám. V limitech je nebo bylo defaultně, vzdálenost 1.6 km a 400m výška myslím. Nastavil jsem 200m výšku a 280m vzdálenost. Ale na oba pokusy doletět někam dál mi vždy phantom vyhodil home a vracel se. Jednou zhruba 100m vzdálenost a 130 metrů výška Podruhé 110m a 140 metru výška. a jednou mi zůstal viset asi 80m odemne a nechtěl se hnout aní přes homelock. Najednou si nahodil failsafe a vrátil se. Vím že nastavení compilance či jak to je, je unás CE, ale i tak by to mělo doletět aspon 300x300 nebo do 400 metrů. Byl jsem na louce a 40 metrů odemne bylo vysoké napětí, ale pochybuju, že by hrálo takovou roli. A jakou máte zkoušenost s uložením homepozice po zapnutí. Mě se zelené led rozblikají snad až po 4 minutách a další dvě trvá než mám aspon 8-9 satelitů, ale víc jsem něměl. Stálě se to pohybovalo kolem 7-8. A jěště otázka. Při nastavení FPV na mobilu 640x480 na 15fps se obraz chvilku hýbe a pak pravidělně zatuhává až je to nepoužitelné takže mám nastaveno 320x240 na 25snímku což je tak pro orientaci. Telefon mam Note3.
Díky za odpovědi.
Díky za odpovědi.
- gardenroute
- přestože má Vision otočené frekvence, a pro RC používá 5.8GHz (která toho moc neumí), měl by být ovladatelný přeci jen dále než 100 m, obvykle kolem 400 metrů (CE Compliance: 400m)JanyD píše:Ahoj od středy jsem majitelem DJI Vision ...V limitech je nebo bylo defaultně, vzdálenost 1.6 km a 400m výška myslím. Nastavil jsem 200m výšku a 280m vzdálenost. Ale na oba pokusy doletět někam dál mi vždy phantom vyhodil home a vracel se. Jednou zhruba 100m vzdálenost a 130 metrů výška Podruhé 110m a 140 metru výška. ...
- nastavit vzdálenost 1600 metrů do Geofence funkce je nesmysl, vzhledem k tomu, že toto standardně Vision nemá šanci dát
- záleží také hodně na místních podmínkách, nejsou tam nějaká 5.8GHz radiová pojítka či WLAN sítě, dokrývače apod. ?
- píšeš, že jsi novým majitelem, tak se ptám, to Ti to prodejce nepředal "za letu", když jsi evidentně nováček ? Nebo opět nějaká další Alza apod.?
- zkontroluj si antény a udělej upgrade na poslední vydaný firmware pro Vision
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute píše:- přestože má Vision otočené frekvence, a pro RC používá 5.8GHz (která toho moc neumí), měl by být ovladatelný přeci jen dále než 100 m, obvykle kolem 400 metrů (CE Compliance: 400m)
- nastavit vzdálenost 1600 metrů do Geofence funkce je nesmysl, vzhledem k tomu, že toto standardně Vision nemá šanci dát![]()
- záleží také hodně na místních podmínkách, nejsou tam nějaká 5.8GHz radiová pojítka či WLAN sítě, dokrývače apod. ?
- píšeš, že jsi novým majitelem, tak se ptám, to Ti to prodejce nepředal "za letu", když jsi evidentně nováček ? Nebo opět nějaká další Alza apod.?
- zkontroluj si antény a udělej upgrade na poslední vydaný firmware pro Vision
Mam to primo od pelikana a bral jsem si ji na odbernem miste kde maji ten velkosklad a servis. Rc modelů mam spoustu, ale kvadrokopteru prvni. Aktualizace firmwaru mam. Kalibrace vseho také. 100m byla vesnice a 40 metru vedeni vysokeho napeti. Opravdu jsem myslel ze to poleti dal. Bud ruseni nebo nevim. dnes nebo zitra zkusim jinde a uvidime.
Takže dnes jsem jel na chatu. Mame to trochu v doliku. Kolem na kazdou stranu 80m prostoru. Teplota 2 stupne. Jasno. a chytnul jsem max 5 satelitu za deset minut. Takze jsem to zbalil a sel.
Takže dnes jsem jel na chatu. Mame to trochu v doliku. Kolem na kazdou stranu 80m prostoru. Teplota 2 stupne. Jasno. a chytnul jsem max 5 satelitu za deset minut. Takze jsem to zbalil a sel.
Opravdu skvěle připravená k RTF!!!
Dosah 100-400m,obálka 1600m.Pokus se u nich pak něco reklamovat!
P.D.:"Phantom je kompletně sestavený, naprogramovaný a zalétaný, a díky inteligentní elektronice NAZA-M V2 s GPS vám umožní vzlétnout "přímo z krabice". Pro létání s ním nemusíte mít žádné předchozí zkušenosti s vrtulníky nebo multikoptérami "
Lépe by to dopadlo z tesca,tam vím,že tomu nikdo nerozumí!
Dosah 100-400m,obálka 1600m.Pokus se u nich pak něco reklamovat!
P.D.:"Phantom je kompletně sestavený, naprogramovaný a zalétaný, a díky inteligentní elektronice NAZA-M V2 s GPS vám umožní vzlétnout "přímo z krabice". Pro létání s ním nemusíte mít žádné předchozí zkušenosti s vrtulníky nebo multikoptérami "
Lépe by to dopadlo z tesca,tam vím,že tomu nikdo nerozumí!
DJI Ph1->do 450 H.A.L;FPV,h.made ekobrýle-5"monitor,GB Tarot T-2D
JanyD píše:Mam to primo od pelikana a bral jsem si ji na odbernem miste kde maji ten velkosklad a servis. Rc modelů mam spoustu, ale kvadrokopteru prvni. Aktualizace firmwaru mam. Kalibrace vseho také. 100m byla vesnice a 40 metru vedeni vysokeho napeti. Opravdu jsem myslel ze to poleti dal. Bud ruseni nebo nevim. dnes nebo zitra zkusim jinde a uvidime.
A proč si nezalítáš jen na Atti mod...to Phantom bez GPS nelítá..????
graup15 píše:A proč si nezalítáš jen na Atti mod...to Phantom bez GPS nelítá..????
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
Se na atti boji
a trochu pochybuji o tom ze by to pelikán testoval kus po kuse..
Naposledy upravil(a) ananas dne ned 15.02.2015 11:39, celkem upraveno 1 x.
V Metru si taky na GpS nezalétáš
Holt může zvednout telefon a hodinu řvát na help desk DJI proč u toho kurva nemají Ublox Neo8..
Do doby než tam bude lepší GPS si prostě v ďolíku kde na GPS nevidí ani neškrtne.
Je na tom tak něco divného????
Proto když to nejde s GPS..jde ti i bez ní. Vymlouvat se,že jsem si nezalítal,páč tam bylo málo satelitů..je kravina.
Do doby než tam bude lepší GPS si prostě v ďolíku kde na GPS nevidí ani neškrtne.
Je na tom tak něco divného????
Proto když to nejde s GPS..jde ti i bez ní. Vymlouvat se,že jsem si nezalítal,páč tam bylo málo satelitů..je kravina.
Pardon tedy, že se vymlouvám. Létal jsem s tím jednou. A opravdu pokud si neosvojím ovládání na atti přepínat moc nechci kvůli driftu, abych to někam neposlal když kolem bylo dost stromů.
Včera mi to tedy nechytlo ani prd.
Dneska dopoledne opět polojasno, ale teplota 5 stupnu. Běhěm chvilky na stejném místě zase v dolíku, jsem měl po celou dobu 10-11 satelitů. Odpoledne jsem to zkoušel znovu a bylo jich 6-7. A zkoušel jsem i atti.
I rozlišení fpv na mobilu jsem měl na 640x480 na 15fps a běhalo to bez jediného zaškubnutí. Ono taky , aby ne když tam wifi nikdo nemá.
Včera mi to tedy nechytlo ani prd.
Dneska dopoledne opět polojasno, ale teplota 5 stupnu. Běhěm chvilky na stejném místě zase v dolíku, jsem měl po celou dobu 10-11 satelitů. Odpoledne jsem to zkoušel znovu a bylo jich 6-7. A zkoušel jsem i atti.
I rozlišení fpv na mobilu jsem měl na 640x480 na 15fps a běhalo to bez jediného zaškubnutí. Ono taky , aby ne když tam wifi nikdo nemá.