Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
biggrr

Re: Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka

#451 Příspěvek od biggrr »

http://www.blokovano.cz/produkty/rc-kvad ... rettyPhoto
http://www.rcguru.cz/lrp-h4-gravit-rc-s ... lrp-kamera
http://www.e-darky.eu/rc-kvadrokoptery/ ... navic.html
http://www.blokovano.cz/produkty/rc-kvad ... gorie=6207

Tady odkazy, zase ale nechci kupovat něco drahého, až se to naučím tak mám v plánu koupit
DJI - F303 Phantom za 12 tisíc, ale teď zrovna né, abych to nerozflákal.
Když jsem na jiných forech dával odkazy, tak mě vždy vynadaly, nemohl jsem tušit že je to tady jinak
miro5

#452 Příspěvek od miro5 »

Co třeba http://pvmodel.cz/product.php?id_product=8665 ale radši jdi F303 pokud je tvůj cíl, ale má dost omezující frekvenci pro další záměry.
DJI - F309 Phantom 2 H4-3D, GP4 Black
biggrr

#453 Příspěvek od biggrr »

a nebude to na venkovní použití moc malé ?
miro5

#454 Příspěvek od miro5 »

Koukni https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=8 ... rwQaRxVdU4
hlavně to nemá pohon přes převody=ztráta :wink:
Drondys

#455 Příspěvek od Drondys »

biggrr píše:a nebude to na venkovní použití moc malé ?

Projdi si k tomu téma viz tento odkaz kde najdeš zkušenosti s tím modelem včetně létání venku.
biggrr

#456 Příspěvek od biggrr »

Takže mi na venkovní létání doporučujete Galaxy Visitor 2 ?
Drondys

#457 Příspěvek od Drondys »

biggrr píše:Takže mi na venkovní létání doporučujete Galaxy Visitor 2 ?

Spíš si trochu připlatit a jít do Galaxy Visitor 3. Porovnání parametrů dvojky a trojky je viz tento odkaz. Trojka je o něco větší a má i delší dobu letu. Pár zkušeností s Galaxy Visitor 3 je tady na RC Manii zmíněno ve vlákně viz tento odkaz.

Další možnost je novější Galaxy Visitor 6 viz tento odkaz, který by měl dle popisu poskytovat nejen možnost nahrávání videa a fotek na SD kartu, ale i FPV náhled z palubní kamery přes wifi do mobilu. K tomuto novějšímu modelu tady zatím nejsou zkušenosti tj. byl bys tady průkopníkem. Jen pro zajímavost český návod ke Galaxy Visitor 6 je viz tento odkaz.
miro5

#458 Příspěvek od miro5 »

biggrr píše:Takže mi na venkovní létání doporučujete Galaxy Visitor 2 ?

To byl jen příklad na tvůj požadavek kolem 3tKč, ale pokud finálně míříš výše tak je to ubírání love na pořádný drak, kup si jetý P1 a ten pak postupně doupravuj k obrazu svému nebo pokud si troufáš tak postavit něco podle ověřeného projektu.
biggrr

#459 Příspěvek od biggrr »

zatím tolik peněz nemám, jen opravdu do těch 3 tisíc, maximálně +- 200 Kč
Co doporučíš kolem této ceny ? Jde mi jenom o funny létání zatím nic vážného, chci se jen zabavit.
Drondys

#460 Příspěvek od Drondys »

biggrr píše:zatím tolik peněz nemám, jen opravdu do těch 3 tisíc, maximálně +- 200 Kč Co doporučíš kolem této ceny ? Jde mi jenom o funny létání zatím nic vážného, chci se jen zabavit.

Pokud na to máš jen tyto peníze a jde ti o zmíněné účely pouhé zábavy tak nemá smysl se tady ptát na doporučení, protože za tohle pořídíš jen hračky pro zábavu s nevelkou užitkovou hodnotou pro vážnější použití a na zábavu ti bude stačit kterákoli z nich.

Prostě si na Internetu v různých eshopech najdi pár hraček splňujících tvoji cenovou relaci a sepiš si je do seznamu podle čísel a pak si prostě hoď kostkou nebo si vylosuj z klobouku.

Až budeš mít vylosováno tak si k té vylosované hračce na Internetu najdi popis zkušenosti od různých uživatelů a udělej si k tomu vlastní rozbor v tom smyslu zda jsou informace o zkušenostech s tou hračkou z různých míst spíš negativní a nebo spíš pozitivní a podle toho se rozhodni zda si tu hračku koupíš a nebo zda si raději vylosuješ jinou hračku, ke které si zase uděláš vlastní průzkum informací na Internetu.

Pokud se budeš ptát na doporučení tak se nikam nedostaneš, protože každý na to bude mít trochu jiný názor tj. co se jednomu třeba bude zdát přijatelné to se jinému jako přijatelné už zdát nemusí a navíc nikdo nebude mít zkušenost se všemi hračkami.

Nečekej, že všechny hračky budou znát diskutéři zrovna na tomto serveru.

Doporučení si tedy musíš vypracovat jen ty sám a použít k tomu zdravý rozum a rozbor informací, které najdeš napříč Internetem o zkušenostech s jednotlivými hračkami, ale rozhodně se při tom nespoléhej jen na jeden zdroj ani na jednu diskusi.

Pokud se ti zdá příliš složité shánět si takto informace a za ty peníze ti to nestojí tak to prostě riskni, něco si vylosuj z klobouku, pak si to prostě kup a když nebudeš mít moc velkou smůlu tak se jistě pobavíš. :wink:
miro5

#461 Příspěvek od miro5 »

biggrr píše:...Co doporučíš........

Šetřit :wink: já to mám taky tak nastaveno po počátečním tápání a dále pročítat a nasávat informace o kopterách, není to zas tak jednoduché jak to prezentují na YT, teď je ideální čas na došetření na pořádný drak, v zimě lítat venku je bída. Na hraní je ideální http://www.banggood.com/Cheerson-CX10-C ... tAodoA8AlQ
klobasa78

#462 Příspěvek od klobasa78 »

Ja bych teda za sebe koupil tohle: http://rc-modely.heureka.cz/syma-rc-kva ... merou-x5c/ . Koukal jsem zpočátku taky po phantomech. Ale pán mi bohužel Phantom vision za supr cenu prodal prakticky před nosem a tohle mi manželka koupila jako náplast a nanaučení.:-D Musím říct, že to bylo potřeba. Za ty prachy dle mě stojí za to.
miro5

#463 Příspěvek od miro5 »

Nojo, ale zas ty převody, jak dlouho asi vydrží než se ohoblují ozubené kolečka :(
klobasa78

#464 Příspěvek od klobasa78 »

Zatím drží a kdyžtak se dají normálně sehnat. Oni ani ty motorky nebudou mít asi dlouhou životnost, ale jak jsem psal, vše se dá na Symu koupit a v sekci hraček do 3 tis je to dle mě dobrá koupě. ;-)
hadrák

#465 Příspěvek od hadrák »

Tak jsem se tady prokousal po dvou dnech celým vláknem a náhled na to mám jako na minimálně tři další vlákna(i s pokračováním).I když mám(měl jsem)Phantoma1 rok stále se považuji za začátečníka(sportovní licenci na větroně A1,jsem měl jako junior).Dostali jsme se tady od holiny(kostra s regly a motory) za 6kilo,přes komplet za půl kila až po mašiny k třiceti tisícům(i víc?).Pořešily se tu gimbaly(supr "věc" pro beginera,kdo to má ustát v tom bočáku,aby se záběr nekolíbal?),i když mě osobně se to líbí víc bez gimbalu,přece je to točeno na akční sportovní kameru(viz La Grace od Lukáše P).Přečetl jsem si názory sečtělých odborníků,proč rozhodně toto(bo to mám já) a v žádném případě ne todle,sice jsem to nikdy nedržel v rukou,ale píšou,že to je šunt!!
Za mne Phantom1/2 rozhodně ne:šuntózní plast,který bezdůvodně praská.Řešení šroubků zespodu do horního dílu,s tím,že se nedá nahradit zajišťování v závitu(třikrát si to rozeberete a je třeba kupovat novou sadu šroubků(160!)Taky se nedivím,že to veme roha,nebo jumpne do jezera.Když z toho vypadnou tři důležité šroubky,tak to rameno se zbortí směrem nahou a horní díl,způsobem obepnutí rotoru přibrzdí výrazně motor(zabržděný motor je vlastně ve zkratu a na zemi se pak majitel diví proč se něco spálilo a proto to asi spadlo).
Už jenom dostat ven servisní konektor baterky k pípáku je důvodem k zamítnutí reklamace(vrtaný trup),třeba z důvodu šuntů ložisek(záruka ještě do března).S Phantomem(shell/frame) už nechci mít nic společného(dvojka trup mi popraskal hned při montáži,trochu drahý náhradní horní díl na moji ,,levnou",nově poskládanou coptéru: http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=131&t=70722)
Je to můj osobní názor a a vlastní zkušenost a ne,že jsem to vyčetl na netu(a to jsem četl dlouho i s translátorem)
DJI Ph1->do 450 H.A.L;FPV,h.made ekobrýle-5"monitor,GB Tarot T-2D
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“