Maxi Swift

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
toty

Re: Maxi Swift

#466 Příspěvek od toty »

Tak přemýšlím nad:
Turnigy D3536/6 1250KV 3536/6 píšou, že max tah 1270g,ale musel bych vyměnit i regl, váha 100g, což je o 50g víc než aktální, takže bych musel dát další zátěž na špičku...
Turnigy D2836/8 1100KV tady je váha 70g, což je příjemnější, ale nechápu specifikaci, má to být motor 2836/8 1100KV, ale v tom pdf píšou 2836/7 je 1120KV.
Čtu to blbě, nerozumím tomu nebo je chyba v popisu/specifikaci ? Netušíte?
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
miťo

#467 Příspěvek od miťo »

Nejspíš vyrábějí oba typy a to PDFko mají jen jedno. Ten rozdil otáček je celkem malý. Určitě pro naladění pohonu vhodnou vrtulí použij ampérmetr. Jinak větší zátěž na zadku těžším motorem se dá vyřešit prodloužením trupu vpředu. Já to tak mám.
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
toty

#468 Příspěvek od toty »

jova píše:Osobně používám HXT900 a žádný problém s nimi nemám. Mám jen trochu zvětšenou sílu na elevony pomocí různě dlouhých pák.

Obrázek

Ahoj,rad bych se inspiroval tvymi pakami. Kde jsi koupil? Nebo vyrobil z jakyho meterialu? Nemas jejich nakres?
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
jova
Kontaktovat uživatele:

#469 Příspěvek od jova »

Páky jsou vyřezané a odvrtané z odleptaného cuprextitu (skelná tkanina). Ve spodní části je zářez pilkou a napříč je do něho vlepený nastojato uhlíkový pásek. Ten pak roznáší tah do křidélka.
Táhlo je z ocelové struny 1mm konce pouštěné na plamenem a ohnuté do Z. Prý by se to takhle dělat nemělo, drát to sklo po čase „přeřízne“, mě už to pár desítek hodin odlétalo a zatím se to zdá dobré. Rozměry jsem nějak neřešil. V současnosti to mám tak, že délka táhla je 65mm, osa na páce křidélka je přesně nad pantem a vzdálenost od povrchu křídla toho středního otvoru je 22mm. Délka páky serva je tuším 17mm.
Přílohy
zz.jpg
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
SKAY
Kontaktovat uživatele:

#470 Příspěvek od SKAY »

ja ho taky mel vyztuženeho uhlikem viz stranky lmk gradient cz
toty

#471 Příspěvek od toty »

Ahoj, o weeku se mi stala nepříjemnost a to že jsem sejmul sousedovu Betu za letu. Beta vyvázla celkem bez újmy, ale na Maxíkovi se mi utrhl celý držák motoru (i s motorem). Zatím se nevzdávám a hledám, ale zatím bez úspěchu. Nemáte někdo nákres lože motoru ? Koukal jsem na stránky a za nový chtějí 380Kč, cože mě přijde jako darda a rád bych něco vyrobil. Stačí, že musím koupit nový motor [:(]
jova
Kontaktovat uživatele:

#472 Příspěvek od jova »

Já ho určitě nepoužil, takže by měl být někde v krabici. Večer se ti kouknu a pokud máš zájem, tak ti ho pošlu.
EPP samokřídla
cholerik
Kontaktovat uživatele:

#473 Příspěvek od cholerik »

přátelé, nemáte někdo prosím nakreslené motorové lože na maxi swifta?
původní už nepřežilo uskladnění
dík předem
M
Šnek23

#474 Příspěvek od Šnek23 »

Ahoj, začínám koukat po maxiswiftovi jako novým letadle na fpv. Nepotřebuju trhat rekordy vzdálenosti, ale čím delší doba letu tím lépe.
Motor bych dal tento: https://hobbyking.com/cz_cz/propdrive-v2-3530a-1400kv-brushless-outrunner-motor.html
baterku 3S 5000mAh a reglik red brick 50A serva furt nevim jestli 2 nebo 4.... má někdo odzkoušený tyto https://www.banggood.com/Redcon-DM1210-15g-Metal-Digital-Gear-Micro-Servo-for-RC-Airplane-p-1144105.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN?

Dál bych to z části olaminoval (náběžku + nějaký zranitelný místa) pásku nemám rád! :D asi bych to udělal rozebírací jako má miťo (dík za inspiraci) a nemůžu se rozhodnout jestli přidat i něco jako trup, ale pravděpodobně nějaký udělám...
a jak tak přemýšlím něco tam udělám určitě, jelikož tam chci někam dát otvírací "komoru" na padák atd...

Budu na tom pravidelně vozit min jednu akční kameru, fpv výbavu,....

co si o tom myslíte? za každou radu budu vděčný ;)
Šnek
Když už, tak už...
Sky Surfer X8, Tomahawk II, EPP Piper, Airboati, Čejka,S800, Swish, Flysky FS-i6X
jova
Kontaktovat uživatele:

#475 Příspěvek od jova »

Netuším co hmotnostně bude obnášet "akční kamera", ale mám obavy, že tak jak jsi si to navrhnul to bude příliš těžké.
Sám jsem si tím prošel když jsem stavěl tohle: http://www.jova1.cz/modely/letadlo_foto ... oto_2.html
Do určité hmotnosti to lítalo parádně, když jsem tam namontoval vše podle představ, tak se z toho náhle stal nemotorný na obloze těžce udržitelný "bombardér" :? O nějakém plachtění a dlouhých letech nemohla být vůbec řeč. Po redukční dietě to má cca 1,3kg a už se s tím dá alespoň létat, plachtit určitě ne. Možná za to může i relativně velký čelní odpor toho vloženého středu, nevím.
Co ti doporučuji, tak to jsou určitě ty 4 křidélka. Když je roztáhnu na brždění a je dobře natrimrovaný poměr, tak se to krásně začne snášet k zemi, skoro jako když padá list.
Bohužel, na létání "na pohodu" to moc není a tak jsem si na to FPV upravil Toro a to už je ono. To FPV vybavení tam při letu není pomalu ani znát a tak i plachtění zvládá skvěle: http://www.jova1.cz/modely/torofpv/toro_fpv.html
EPP samokřídla
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#476 Příspěvek od Jameson »

Maxo nie je lietadlo na dlhé lety. Je na to príliš tlstý a chlpatý. Unesie toho dosť, plochu a vztlak má na rozdávanie, ale viac ako 20m letu moc nečakaj. Krídelká som zosilnil dvoma do X vlepenými uhlíkovými pásnicami a postačilo aj jedno servo. Motýlik na brzdenie netreba - po pravde, toto lietadlo vďaka svojej chlpatosti brzdí samo až príliš. U mňa ako failsafe stačilo stiahnuť plyn a pritiahnuť výškovku. Rozpočet na pristávanie nepozná, proste pritiahneš výškovku, stiahneš plyn a lietadlo zosadne dolu ako balón :D
Přílohy
DSCN0579.JPG
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Šnek23

#477 Příspěvek od Šnek23 »

akční kamerka má necelých 70g (lamax x7) a celý můj fpv set asi 30g.... to si myslím je dost málo....
nečekám od toho hodinový let třicet minut by byl ideál, dvacet minut postačí :wink:
ten laminát chci dát taky něco lehkýho taková 80g tkanina.... to by mělo přidat tak max 100g (a to jakože hodně přehnaná hodnota)

jde o to, že jsem chtěl původně letadlo na dlouhý fpv lítání, ALE omrzelo mě ještě dřív než jsem si ho koupil :mrgreen: že s ním nikdy neudělám žádnou blbinu, to s maxi swiftem, myslím, jo

inspirovalo mě rimrovo video, tak nějak by se mi to líbilo... byl určitě těžší než bych měl já a lítal krásně, ale jestli říkáte, že je to blbost, budu hledat dál no...
Když už, tak už...
Sky Surfer X8, Tomahawk II, EPP Piper, Airboati, Čejka,S800, Swish, Flysky FS-i6X
Šnek23

#478 Příspěvek od Šnek23 »

A když mi odpustíte trochu OT a doporučíte vhodnější křídlo na "skoro longrange" fpv, tak budu moc rád :)
Když už, tak už...
Šnek23

#479 Příspěvek od Šnek23 »

No já nevim, koukal jsem na to video znovu a zdá se mi to v pohodě, uvedl tam hmotnost 1,7kg, ale on teda nemá žádný čelní odpor navíc, což bych asi taky neměl... dobu klidného letu udává 30-40min... zdá se mi to dokonalé a přesně to co potřebuju, ale třeba se mýlím...
Když už, tak už...
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#480 Příspěvek od Jameson »

Šnek23 píše:A když mi odpustíte trochu OT a doporučíte vhodnější křídlo na "skoro longrange" fpv, tak budu moc rád :)

Krídlo Skywalker X8. Ale krídlo na LR nie je práve idálne, lebo pre každý manéver strácaš vztlak. Chýba mu smerovka :) Taký Skywalker zaletí oveľa ďalej, ale ak chceš ísť do extrému, tak kúp MyTwinDream.
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“