Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
trippleR

Re: Mini H FPV quad 250

#466 Příspěvek od trippleR »

ST píše:a) pokud si neděláš legraci, tak asi takto, nehleď na barvy a připájej vodiče k sobě, pokud se motor bude točit opačně než je potřeba, tak prohoď dva vodiče mezi sebou.

b) jestli chceš lítat s clone 250 , tak tenhle problém by jsi měl mít dávno vyřešen.

c ) všechno je jinak, a já už tomu nerozumím. :lol:

No tie motory predtým co som mal mali farebne kabliky, a ani neviem Jak rozoznať silové od riadiaceho..
JosefSvejk

#467 Příspěvek od JosefSvejk »

trippleR píše:No tie motory predtým co som mal mali farebne kabliky, a ani neviem Jak rozoznať silové od riadiaceho..

Jakého řídícího? Píšeš, doufám o klasickém BLDC (střídavém) motoru? Ten má jen tři silové a není třeba je nijak od sebe rozlišovat. Jsou si všechny rovny :wink: .
Woita
Kontaktovat uživatele:

#468 Příspěvek od Woita »

Tady můžete sosat další inspiraci:
http://untestedprototype.com/
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
DidaJI
Kontaktovat uživatele:

#469 Příspěvek od DidaJI »

Tak tady je k nahlédnutí první verze spodního plata na regulátory s konektory pro baterku, rozvody, filtry a konektory pro kameru a VTx. Zatím to není leptané, pouze frézované z jednostranného cuprextitu. Chybí napájet pouze regly, měly by dorazit každým dnem.

DSC00820.JPG
Naposledy upravil(a) DidaJI dne pon 27.10.2014 23:08, celkem upraveno 1 x.
Troll

#470 Příspěvek od Troll »

Woita píše:Tady můžete sosat další inspiraci:
http://untestedprototype.com/

Troll píše: Dávám odkaz pro milovníky malých strojků na pár plánků. Pro inspiraci, případně ušetření práce na PC. http://untestedprototype.com/

Asi tak půl roku staré . A ještě přede mnou sem dával odkaz na stejnou stránku krtek2k. :lol: Ale není na škodu dát to sem znovu. Stejně staré příspěvky nikdo nečte. Obvykle k vlastní škodě.
tmx

#471 Příspěvek od tmx »

macil píše:Ale on nechce acro.
2tmx - pri tomto cross lietaní je ti full verzia zbytočná.

uplne jste me s tim fpv racerem zblbli!
chtel bych to proste v plne nalozi. gps jsem vzal tuto: http://www.ebay.com/itm/Ublox-NEO-M8-GP ... 3f3e0fc096
minim k naze32 pripojit spektrum satelit. ram ztlucu sam, vychazet budu z untestedprotypes. regle, motory, vrtule, osd, baterky, vtx, antenky vezmu na HK.
mam bryle i prijimac na 5.8ghz, chtel bych je pouzit, jedna se FCO3. snad se podari najit nejakej vtx kterej s tim bude chodit, nevite o necem univerzalnejsim? nezkousel jste nekdo kombinaci jineho vyrobce pro vtx a vrx? prenos videa FCO3 ma 4 kanaly /soudim podle DIP prepinacu/, moc se k nemu nedari najit.
ST
Kontaktovat uživatele:

#472 Příspěvek od ST »

Na co potřebuješ gps ? Nejsi trochu mimo kategorii ? Tohle neni Phantom od DJI.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
tmx

#473 Příspěvek od tmx »

z pocatku urcite mezi haluzema litat nebudu. nejakej ten position hold bych urcite vyuzil, proste bych chtel zkusit jak se to bude chovat.
ST
Kontaktovat uživatele:

#474 Příspěvek od ST »

Nejde o lítání mezi haluzema, ale pokud jsi se zblbnul do týhle kategorie, tak předpokládám, že bezproblému ovládáš řízení coptéry min 450 velikosti v acro režimu nejen na oči ale i přez FVP . Pokud né , tak je to ztráta času a vyhozené peníze. Tady bohužel malé je milé, vůbec neplatí. :!:
tmx

#475 Příspěvek od tmx »

mel jsem ale 7 vrtulniku, a kopterou litam 2nd rok, od jara blbnu spis jen pres bryle na 600mm hexe, tak si myslim ze by ten prcek byl vyhodnejsi.
samozrejme snadny to nebude . . . ale jinak to nezjistim.
DidaJI
Kontaktovat uživatele:

#476 Příspěvek od DidaJI »

Dneska se tiskárna nudila, tak jsem si vytiskl pár ramen do zásoby :-)

Ramena.jpg
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#477 Příspěvek od cucpo »

DidaJI píše:Dneska se tiskárna nudila, tak jsem si vytiskl pár ramen do zásoby :-)

Ramena.jpg

Tak 3D tlacka si zamakala pls bude aj to STL tiez by som potrepil tlacku
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
Benik3
Kontaktovat uživatele:

#478 Příspěvek od Benik3 »

Zdravím.

Rozmýšlím se, co koupit za 32-bit desku.
Konkrétně se asi rozhoduji mezi flip32+ (multiwii/baseflight) a CC3D (Openpilot)
Zajímavé je, že desky po hardwarové výbavě vypadají prakticky stejně, ale cena je skoro dvojnásobná u flip32+.
Taky by mě zajímalo, jestli se dá jedna z těch desek crossflashnout, tedy že bych mohl vyzkoušet jak Baseflight tak OpenPilot.

Díky :)

EDIT: Hmm koukám, že ta diskuze o deskách co tu probíhala nebyla přímo topic :D
EDIT2: Asi půjdu do tý CC3D, protože jsem právě našel, že existuje projekt CleanFLight, který je vlastně vylepšený BaseFlight a hlavně má podporou desky CC3D. Takže můžu pak testnout jak OpenPilot, tak "MultiWii" :)
[url]http://vseumel.blog.cz[/url]
ST
Kontaktovat uživatele:

#479 Příspěvek od ST »

Chystám si nový like QAV250. Konstrukce bude stejná jako ta moje dřívější a tak ladím konstrukční finesy. Jedna z nich jsou silicone bobbins pro tlumení mezi špinavým a čistým platem. Ve stávajicím to mám udělané jen napůl a to tak, že šroub prochází skrz siliconové tlumení. Nove to bude už tak jak má být a mělo by to lépe fungovat. Zkoušel jsem na jednom pevnost spoje a bezpečně to vyrvu i s kusem materiálu, takže lepení drží fest. Lepím to v přípravku, aby byla dodržena souosost. Potom to chytím do dremela a obrousím načisto.
Přílohy
bobbins002.jpg
bobbins001.jpg
krtek2k

#480 Příspěvek od krtek2k »

Koukám, že zas taky nevíš co roupama. Ale pokud nemáš ve videu jello, nebo nějaký nepředvídatelný otřesy za letu, je toto bádání převážně na akademické úrovni :)
Každopádně ENJOY !! :)
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“