NOVÉ POJIŠTĚNI RC-ZMĚNY OD 4/2014

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kovboj

Re: NOVÉ POJIŠTĚNI RC-ZMĚNY OD 4/2014

#466 Příspěvek od Kovboj »

AR1 píše:Nechápu důvod - modely se neživím, tak se přeci nepojistím jako OSVČ.

Prostě klasika. Kdo v této republice podniká tak je podvodník a obecně nedůvěryhodná osoba.
Jen mám takový divný pocit, že na živnosťák jede i většina pojišťováků, takže jsou vlastně taky zcela nedůvěryhodní... :lol:
Woita
Kontaktovat uživatele:

#467 Příspěvek od Woita »

Zkusím se zeptat kámoše, který pracuje v České podnikatelské pojišťovně - ti by OSVČ diskriminovat neměli :lol:
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#468 Příspěvek od strycArtus »

JirkaA píše:kocoure díval jsem se do logu a se žádným z tvých příspěvků nebylo manipulováno. Možná ses jen zmýlil ve vláknu, diskuse o tomto pojištění probíhá paralelně ve více vláknech. Můžeš se podívat do svého profilu a dát si zobrazit všechny své příspěvky, je to řezeno od nejnovějšího, snadno to tam dohledáš.

Nemohl by jsi spíš dát odkaz na to zdůvodnění? už je toho tady moc, blbě se v tom hledá a asi se to dotýká většího množství modelářů, než se na první pohled zdá.
Kovboj

#469 Příspěvek od Kovboj »

HonzaS píše:Čím víc lidí diskriminuje alianz, tím lépe. O to větší prostor bude pro konkurenční pojistku. :wink:

Lidí co aktivně modelaří a budou se chtít dát pojistit pravděpodobně zas až tolik není. Nepředpokládám, že by se teď ostatní pojišťovny mohly přetrhnout aby se o takové zákazníky popraly :-(
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#470 Příspěvek od strycArtus »

Woita píše:Já jsem se pojistil 12.3.2014, jsem zaměstnanec + OSVČ, počítám tedy, že na 1 rok jsem pojištěn a 560,- jsem tedy nevyhodil. Změněné podmínky od 1.4. se mě doufám netýkají - platí ty v době uzavření pojištění ne? Nebo mi můžou takto dodatečně podmínky změnit pod rukama a budou se na mě vztahovat???

Pojištěný by jsi měl být od 1.4., mrkni se na to jak je to psáno na webu ČMMA. Zaplatíš do 20. v měsíci a přijde ti certifikát platný od následujícího měsíce.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#471 Příspěvek od Woita »

strycArtus píše:Pojištěný by jsi měl být od 1.4., mrkni se na to jak je to psáno na webu ČMMA. Zaplatíš do 20. v měsíci a přijde ti certifikát platný od následujícího měsíce.

Pojištěný bych snad měl být od následujícího dne od uzavření pojistky? Kdy mi přijde certifikát je snad jedno?
z Webu ČMMA cituji:

"Pojištění je sjednáno na dobu určitou a to jednoho kalendářního roku ode dne, kdy vybranou pojistnou smlouvu uhradíte."

Částka 560,- byla na účet ČMMA připsána dne 12.3.2014.
ladous
Kontaktovat uživatele:

#472 Příspěvek od ladous »

JMalik píše:Špatně si rozumíme.
Za současného stavu si myslím, že by většina akceptovala dvě stovky, pokud by se navýšila cena plnění ( a samozřejmě dořešil ten nesmysl v podmínkách pojistné smlouvy)

Ta stovka, co se platí Svazu, neputuje jen na pojistku, nýbrž na chod celé organizace. Na samotnou pojistku jde od každého jen část, jelikož Svaz za tu pojistku ročně platí cca 55 tisíc Kč. (Pokud jsem to dobře sledoval, tak stejnou sumu ročně vybere Allianz/ČMMA od 50 modelářů.)

Faktem je, že pojistná smlouva cca za dva týdny končí a je zde naděje vyjednat výhodnější znění. Na druhou stranu nelze případné vyjednávání příliš protahovat, aby se pořadatelům dubnových akcí nepotilo čelo z toho, že Svaz není momentálně pojištěn.
Z jihočeského Písku pozdravuje
Ladislav Douša (ladous)
JMalik

#473 Příspěvek od JMalik »

ladous píše:"JMalik"Špatně si rozumíme.
Za současného stavu si myslím, že by většina akceptovala dvě stovky, pokud by se navýšila cena plnění ( a samozřejmě dořešil ten nesmysl v podmínkách pojistné smlouvy)

Ta stovka, co se platí Svazu, neputuje jen na pojistku, nýbrž na chod celé organizace. Na samotnou pojistku jde od každého jen část........

To je mi jasné. Proto píšu:
Dát hlasovat ( nebo to rovnou na schůzi prosazovat zástupci klubů) o zvýšení té částky na dvě kila s tím, že ta stovka navíc půjde kompletně na pojistku.
( Za těch cca 150Kč se totiž srovnatelně nepojistíš vůbec nikde)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#474 Příspěvek od strycArtus »

Woita píše:Pojištěný bych snad měl být od následujícího dne od uzavření pojistky? Kdy mi přijde certifikát je snad jedno?
z Webu ČMMA cituji:

"Pojištění je sjednáno na dobu určitou a to jednoho kalendářního roku ode dne, kdy vybranou pojistnou smlouvu uhradíte."

Částka 560,- byla na účet ČMMA připsána dne 12.3.2014.

nechci ti brát iluze

http://cmma.cz/pojisteni-odpovednosti-z ... lu-letadla

na tohle přistupuješ

Začátek pojištění: Pojištění vzniká 1. den následujícího měsíce po měsíci, ve kterém bylo zaplaceno pojistné.

Konec pojištění: Pojištění je sjednáno na dobu určitou - jeden rok.

Ostatně to uvidíš na certifikátu, až ti příjde
Naposledy upravil(a) strycArtus dne úte 25.03.2014 10:09, celkem upraveno 1 x.
Amper

#475 Příspěvek od Amper »

ladous píše:Faktem je, že pojistná smlouva cca za dva týdny končí a je zde naděje vyjednat výhodnější znění. Na druhou stranu nelze případné vyjednávání příliš protahovat, aby se pořadatelům dubnových akcí nepotilo čelo z toho, že Svaz není momentálně pojištěn.

Myslim ze neni nutne rozsirovat pojistku Svazu, tak jak je vyhovuje.

Ale predpokladam ze Svaz ma s pojistovnou dlouhodobe vztahy a tudiz by pojistovna mozna pristoupila na vypsani individualni pojistky pro cleny svazu odpovidajici pojistce CMMA bez tech nesmyslu o OSVC a Copterech. Samozrejme ze by pojistka byla placena extra a nebyla by soucasti standardniho poplatku SMCR.

Pokud se chce nekdo pojistit lepe tak by mel moznost ale SMCR by to stalo pouze jednani navic. Pokud by se pojistka organizovala pres SMCR jako v pripade CMMA tak by bylo jasne ze nejake procento by slo na administrativu atd....
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#476 Příspěvek od TomasC »

JMalik píše:Za současného stavu si myslím, že by většina akceptovala dvě stovky, pokud by se navýšila cena plnění.

Máš proto svoje tvrzení nějaký podklad? Ptám se jak silné je tohle argumentačně. Díky
Amper

#477 Příspěvek od Amper »

TomasC píše:Máš proto svoje tvrzení nějaký podklad? Ptám se jak silné je tohle argumentačně. Díky

Mam obavu ze to neprojde. Pro spoustu duchodcu je uz ted platba "do Prahy" neco co by nemelo byt.

Osobne vidim mnohem pruchodneji samostatne pojisteni - pak se muzeme bavit o castkach ala CMMA
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Woita
Kontaktovat uživatele:

#478 Příspěvek od Woita »

strycArtus píše:Woita:
z Webu ČMMA cituji:

stryc Artuš:
nechci ti brát iluze

http://cmma.cz/pojisteni-odpovednosti-z ... lu-letadla

na tohle přistupuješ

Začátek pojištění: Pojištění vzniká 1. den následujícího měsíce po měsíci, ve kterém bylo zaplaceno pojistné.

Konec pojištění: Pojištění je sjednáno na dobu určitou - jeden rok.

Ostatně to uvidíš na certifikátu, až ti příjde

Hmmm.... vidím to napsané. :( A taky vidím napsané to, co jsem citoval výše, že jsem pojištěn od následujícího dne po pojištění.
To je tedy od ČMMA krajně neseriózní!!!
Dvoje různé tvrzení na jednom Webu. Třeba je někde ještě třetí tvrzení, které říká že nejsem pojištěný vůbec!
buf

#479 Příspěvek od buf »

ano pojištění je vždy platné od prvního následujícího měsíce.
--
Co se týká výkladu zaměstanec-OSVČ , je to trochu jinak.
I když je kdokoli OSVČ - pojistka na RC se uzavírá na rodné číslo a je vše v poho a platí nadále podmínky běžného pojištění...
Jestliže je kdokoli OSVČ a chce uzavřít smlouvu jako OSVČ nelze uzavřít normální smlouvu, musí být individuelní i s individuelním pojištěním. Jako OSVČ uzavírá smlouvu ten, kdo chce mít třeba natáčení z coptér jako výdělečnou činnost.
Howg.
Asek
Kontaktovat uživatele:

#480 Příspěvek od Asek »

Bohužel, "na papíře" je něco jiného....
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“