Multiplex FunCub

Letadla s motorem, kde se předpokládá trvalý běh motoru po celou dobu letu. Spalovací i elektro.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kady

Re: Multiplex FunCub

#481 Příspěvek od Kady »

Moje řeč. Nevidím problém nastavit mix potlačení výškovky ke klapkám. U FunCuba úplně stačí dvě polohy klapek s mírným zpomalením. Když dám klapky, tak letadlo musí letět ve stejném směru dále. Osobně klapky používám také minimálně. FunCub létá pomalu i bez klapek.
Hitec Aurora 9, Aero Fly Prof.
Katana S 120E, Mini Corado, FunCub, SU 29 EPP (1,2m), Griffin 450
skodovak

#482 Příspěvek od skodovak »

problém v tom vidím,potřeboval bych radu ohledně rádia.. v tématu je to mrtvé..
http://skodovak2.rajce.idnes.cz/Modela Fit 1800, Multiplex FunCub
HPI Savage Flux HP,Firestorm FL12T
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#483 Příspěvek od Elfew »

Kupujes nove ci ti nejde neco nastavit? Ja to mam nasledovne - na dx8 mam nastavene klapky na tripolohovy prepinac a k tomu mam udelany mix na potenciometr otocnej takze kdybych nahodou potreboval jony uhle tak staci zahybat potakem
skodovak

#484 Příspěvek od skodovak »

potřebuju nastavit,na DX tu lidi mám na Optica ne,a ten je celkem dutý..
Kady

#485 Příspěvek od Kady »

Pokud to není jen povzdech, ale potřebuješ opravdu poradit, tak by bylo dobré blíže specifikovat problém: co máš za rádio, jak to máš nastavené a kde, co ti to dělá a nedělá. Pak můžeš čekat odpověď.

Úplně by i stačil odkaz na tvojí otázku v jiného tématu, aby se tu nerozebíralo něco jiného než FunCub.
Hitec Aurora 9, Aero Fly Prof.
Katana S 120E, Mini Corado, FunCub, SU 29 EPP (1,2m), Griffin 450
skodovak

#486 Příspěvek od skodovak »

Elfew
Kontaktovat uživatele:

#487 Příspěvek od Elfew »

Tak toto jde mimo me, Optica vubec neznam... mozna nekdo jiny pomuze. Na DX7 jsem to nastavoval pres Ykabel, na DX8 to mam taky tak, ale zde je primo nastaveni na flap system ve vysilacce i se spozdenim behu serva aby to neskubalo pri zapnuti... ale optica jsem nikdy nenastavoval
skodovak

#488 Příspěvek od skodovak »

Tak prosím kdo máte Optika koukněte mi do tématu... zde se omlouvám za špinění...
skodovak

#489 Příspěvek od skodovak »

Tak jsem letadlo osadil 3536 1050Kv dal vrtuli 11x5.5 a letí to hůř než s motorem 1400Kv a 9x5
potom jsem zkusil 12x6 a to už je celkem Fajn,jen baterie se na to tváří hůř než na 1400Kv motor lítám méně,je to možné nebo jsem nějaký smolař a něco je špatně?.. létám téměř bez motoru a cca 10min na 1400Kv motor jsem 10min na půl plynu pořád létal to samé a vybyto nebylo...
Malinko mě zklamalo že se tu psalo že s touhle konfigurací to papá daleko méně a lépe letí...
HonzaHenzl

#490 Příspěvek od HonzaHenzl »

Abych se přiznal, už jsem tady s těch motorů úplně mimo. Ono taky záleží na tom, co je pro někoho krokem se super spotřebou a co pro jiného super výkon. Já vím že moje konfigurace je taková, že letím fakt krokem za 00nic Ampér a při plném plynu to stoupá střemhlav hore. Ve špičce jsem myslím na 35A. Navíc nevím jestli by mělo vůbec význam to víc motorizovat. Akorát bude větší hmotnost a tím pádem to na minimálce bude rychlejší. Mám rád když moje letadla mají výkon v záloze, ale musí to být zase úměrné hmotnosti....
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#491 Příspěvek od Elfew »

Kady píše:Moje řeč. Nevidím problém nastavit mix potlačení výškovky ke klapkám. U FunCuba úplně stačí dvě polohy klapek s mírným zpomalením. Když dám klapky, tak letadlo musí letět ve stejném směru dále. Osobně klapky používám také minimálně. FunCub létá pomalu i bez klapek.

kolik tam mas uhel na vyskovku pri klapkach na pristani a na vzlet?
skodovak

#492 Příspěvek od skodovak »

HonzaHenzl píše:Abych se přiznal, už jsem tady s těch motorů úplně mimo. Ono taky záleží na tom, co je pro někoho krokem se super spotřebou a co pro jiného super výkon. Já vím že moje konfigurace je taková, že letím fakt krokem za 00nic Ampér a při plném plynu to stoupá střemhlav hore. Ve špičce jsem myslím na 35A. Navíc nevím jestli by mělo vůbec význam to víc motorizovat. Akorát bude větší hmotnost a tím pádem to na minimálce bude rychlejší. Mám rád když moje letadla mají výkon v záloze, ale musí to být zase úměrné hmotnosti....

Me to prave ani na vrtuli 11x5.5 neleti jen na 12x6 myslim stremhlav.
Pisu z mobilu omlouvam se.
Dneska budu merit odber asi tak uvidim
RedAce

#493 Příspěvek od RedAce »

Dneska sem zkoušel vrtule 12x6 a 11x5,5 na novém motoru (3542/1000) a musím říct, že mě to vůbec nenadchlo a vrátil jsem se zase k 11x4,7SF. Rychlost je to poslední, co od Funcuba očekávám a na pomalé létání na klapkách je ta SF vrtule zdaleka nejlepší. Nevím, jak by se to tvářilo na 13x4, ale to už je hrozně neprakticky velká lopata.
milode

#494 Příspěvek od milode »

Pánové mám dotaz. Pokud s Fun Cubem nelítáte třeba týden nebo déle. Jak ho skladujete. Já ho mám v mé malé dilně na stole a zjistil jsem, že se otlačí kola po delším stání. Nemám zjištěno, jestli se to opět "rozválí" při startech, ale řekl bych, že ano. Jinak bych už měl kolečka hranatá, ale není tomu tak.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#495 Příspěvek od Elfew »

Ja jsem si koupil standbox od ceske firmy... googluj - standbox.eu

za tu cenu je to paradni vecicka a FC do toho krasne vejde... aneb pra stranek zpet v diskuzi ;)
Odpovědět

Zpět na „Motorová letadla“