Turnigy 9x hardware, opensource TX

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
chmelda

#481 Příspěvek od chmelda »

Ahoj všichni ! Chci tu hodně mooooc poděkovat pánům Rimr a Boboland a jim podobným za to, že soustu svého úsilí dali k dispozici široké modelářské veřejnosti. Díky nim i já mám už třetí den TG9X. Díky jejich práci a vstřícnému přístupu jsem se s ní naučil rychle zacházet a hlavně jsem si ji přehrál na open source firmware Er9 - jsem opravdu nadšený co vše dokáže. Na moje potřeby je to super souprava, s kterou se určitě posunu dál a s kterou si užiju spoustu zábavy. DÍKY CHLAPI !!!
coro

#482 Příspěvek od coro »

FlySky verzia z leader hobby, je V2, pad SCK je na správnom mieste.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#483 Příspěvek od RiMr »

coro píše:FlySky verzia z leader hobby, je V2, pad SCK je na správnom mieste.

A co jinak Coro? Je tam nějaká odlišnost? Barevný dotykový diplej, titanové mechaniky nebo tak něco? :)
Nebo je to nemlich to samé?

#484 Příspěvek od Drondys »

boboland píše:
Drondys píše:............
Měla by to být verze V2, ale FlySky ji označuje jako FS-TH9B (verze V1 byla FlySky označována jako FS-TH9A).

Podstatný je ten VF modul, který tam je a ten by [color=red]měl být kompatibilní
s přijímači V2 stejně jako implicitní VF modul Turnigy dodávaný k Turnigy 9X V2. Ten modul má oproti Turnigy modulu vlastní anténu přímo na sobě.

..................[/color]

Buď áno alebo nie ----spojenie: měla by být / měl by být ,sa mi nepáči.

Takže už se to objasnilo a ta FS-TH9X podle vyjádření cora odpovídá Turnigy 9X V2.

boboland píše:Navyše sa mi zdá, že jedna anténa je až až :). Druhá (na module) dosť zavadzia.
Toť môj názor na toto vyhotovenie.

V tom žádný problém nevidím. Pokud bude někomu ta stará anténa, která tam stejně k ničemu není, zavazet tak si ji může odstranit. :wink:
Naposledy upravil(a) Drondys dne čtv 17.02.2011 15:50, celkem upraveno 1 x.
Drondys

#485 Příspěvek od Drondys »

RiMr píše:Je tam nějaká odlišnost? Barevný dotykový diplej, titanové mechaniky nebo tak něco? :)

Minimálně je tam implicitně dodávaný ten VF modul se samostatnou anténou. Takže když si někdo bude chtít zkusit třeba jiný modul tak to pro něj bude jednoduché. Stačí vyndat VF modul, zkusit jiný a pak tam zase vrátit ten původní a nebude se při tom muset patlat s tou napevno připojenou anténou jako je v Turnigy VF modulu.

Takže i kdyby tam bylo jen toto vylepšení tak to pro někoho může být aspoň malé + navíc. Ostatně MarkAurel si FS-TH9X objednal namísto Turnigy 9X právě kvůli tomu, že s FS-TH9X se implicitně dodává ten VF modul se samostatnou anténou.

Samozřejmě, že ten VF modul se samostatnou anténou se dá na eBay koupit i samostatně tj. může si ho koupit i ten kdo si koupil Turnigy 9X, ale je to zbytečné vydání navíc a pokud je FS-TH9X jinak totožná s Turnigy 9X a je zhruba i za stejnou cenu a má už implicitně v ceně ten VF modul se samostatnou anténou, tak může být pro někoho vhodnější. :wink:
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#486 Příspěvek od MarkAurel »

ako pise Drondys rozhodol som sa pre FlySky koli VF modulu mne to pripada ako doriesenie TX Turnigy T9x V2 cize v pripade FlySky ide akoby o Turnigy T9x ale verziu 3. :) Ja ju mam este niekde na poste :?
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#487 Příspěvek od RiMr »

Já bych za ideální v3 považoval v2 bez modulu (a ceny za modul a přijímač).
Tak jak se prodávala v1.

Škoda...

#488 Příspěvek od Drondys »

RiMr píše:Já bych za ideální v3 považoval v2 bez modulu (a ceny za modul a přijímač). Tak jak se prodávala v1.
Škoda...

Hádám, že od tohoto způsobu prodeje, který praktikovali dříve u verze V1 záměrně upustili, protože při něm by měli nejspíš podstatně menší objem prodeje těch vlastních nyní implicitně dodávaných VF modulů a přijímačů. Takhle lidem v každém případě při nákupu nové FS-TH9X nebo Turnigy 9X nacpou jak ten implicitně dodávaný VF modul tak i přijímač, a to je patrně i záměr jinak by to už dávno prodávali i ve verzi bez toho, zejména u té FS-TH9X, která má modul jednoduše vyndávací. To je prostě obchodní záměr. Jinak to nevidím. :wink:
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#489 Příspěvek od ddano007 »

Mne je zase naopak proti srsti ten vf modul s vlastnou antenkou. Ked som menil za FrSky telemetricke kombo, tak som cvakol antenku na module a pripojil tu na vysielacke. Ta antenka pod vysielackou na skratka iritovala, Ale proti gustu ziadny disputat...
P.S. tiez by som bol radsej za verziu TG9x bez vf modulu, len s 2,4GHz antenkou.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Drondys

#490 Příspěvek od Drondys »

ddano007 píše:Mne je zase naopak proti srsti ten vf modul s vlastnou antenkou. Ked som menil za FrSky telemetricke kombo, tak som cvakol antenku na module a pripojil tu na vysielacke. Ta antenka pod vysielackou na skratka iritovala, Ale proti gustu ziadny disputat...
P.S. tiez by som bol radsej za verziu TG9x bez vf modulu, len s 2,4GHz antenkou.

Pokud se TG9x nebo nějaká obdobná verze od FlySky jako je např. FS-TH9X vůbec někdy bude prodávat implicitně bez VF modulu (o čemž dost pochybuji) pak je dost pravděpodobné, že ta verze bude úplně bez antény a anténu by sis k ní musel případně dokoupit samostatně nebo použít tu z modulu, který použiješ, protože prakticky u všech modulů, které jsou volně vyndávací ať už je to ten od FlySky nebo Assan, Corona či FrSky jsou vždy oddělitelné antény na modulu. :wink:
coro

#491 Příspěvek od coro »

Predávajú to radšej ako funkčný kus, než riešiť s akým modulom to chodí a s akým nie a či to má FCC a CE a tak.. A hlavne, majú šancu že vďaka tomu predajú aj svoje príjmače - a to je väčší obchod, než tých pár vysielačov.
Aj mobil vám dajú za korunu, ako T9x..

Dovolím si ale odhadnúť, že prerábka 2,4GHz antény na module je príliš riziková akcia na to aby sa veľkej väčšine oplatilo čokoľvek s ňou robiť. Problém vidím v tom že už to ako je na Turnigy verzii urobená,
Letovať tam a nespôsobiť na prechode odrazy, nehovoriac o poškodení obvodov, je len jedna vec.. Tie mikrokonektory sú "takmer jednorázové" a ani ťahať anténku za káblik nemusí byť ideál (nesmie sa zalomiť)....
"Female U.FL connectors are not designed with reconnection in mind, and they are only rated for a few reconnects before replacement is needed."
Takže vo výsledku, je integrovaná anténa najlepšie čo mohli urobiť.

Inak by sa hodilo aj celý VF modul dať dnu a použiť tú dieru po MHz anténe, to ok. Ale to potom z miesta na externý VF modul môžme urobiť nejakú odkladaciu skrinku na drobnosti :)..

Mali anténku urobiť aj na príjmači napevno, tam sa mi zdá že je problém (pokrčený káblik, chystám sa ho vymeniť a porovnať dosah oproti opriginálu..).
coro

#492 Příspěvek od coro »

RiMr píše:
coro píše:FlySky verzia z leader hobby, je V2, pad SCK je na správnom mieste.

A co jinak Coro? Je tam nějaká odlišnost? Barevný dotykový diplej, titanové mechaniky nebo tak něco? :)

Tak je čierna, ako som už písal - to sa mi páči.
Tá moja mala chvíľku aj biely displej..ale bez polarizeru takže neboli písmenká, a teraz má trochu farebné pozadie (pokrčenú tú fóliu...) :)

Neviem rozobrať kniple. Chcel by som sa dostať k potenciometru, nechodí mi až po kraje - ak ho aj posuniem, zas je hluchá zóna na druhej strane. Príliš krátka dráha poťáku, asi to skracovali ručne... Teraz to mám ako Aurora9 :(
boboland
Kontaktovat uživatele:

#493 Příspěvek od boboland »

mozete zmazat - odpoved som nasiel
coro

#494 Příspěvek od coro »

Tak teraz moja správa z boja:
konektor jack 3,5mm. Vnútri vysielača 5 pinové pripojenie, z toho 2x zem (krajné).. Jeden signál, a 2x napätie aku sady... Dosť dlho som na to nechápavo civel.

Takže - koniec káblika je signál, zem konektora (najvzdialenejší od konca) je zem,
a ten tretí stredný, je nezapojený. Čiže stačí mono jack.
A po strčení konektoru do vypnutého vysielača, ho to zapne - normálne, ale nie napájanie VF modulu. Režim "Žiak" - vypnutý vypínač.

A ešte ten princíp ako do vysielača dostať PPM - ak sa vysielač zapne aj vypínačom (už je nabehnutý, len sa prepne vypínač), prepne to signálny vodič z výstupného signálu (pre sim) na vstup PPM . Takže zmizne z konektora signál a stane sa vstupom. Režim "Učiteľ" - zapnutý vypínač
Signál na VF module je, a ER9x dovolí mixovať kanály vstupného PPM ako keby to bolo ďalších X kniplov (neskúšal som či zoberie všetkých 16 z Jeti RSAT, možno len 8? neviem, stačilo mi že berie mojich 5 z FM314)

Na to že tam asi nie je žiaden rezistor, a ATMega64 má povolených 40mA na pin (ale nie naraz), by to výstup toho zdroja PPM signálu nemuselo ani moc potešiť, ak by sa pripojil do vypnutého vysielača a ten nabehol
dokken

#495 Příspěvek od dokken »

coro, boboland, Drondys
jak je na tom podle vás Eurgle z R2Hobbies, vyplatí se?
http://www.r2hobbies.com/eng/proddetail ... 05003_mode
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“