Antenni system na FPV

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ST
Kontaktovat uživatele:

Re: Antenni system na FPV

#481 Příspěvek od ST »

Tak edit, asi to používají, ale nemnožko a nechají si to dobře zaplatit. Zkusím si objednat tohle http://www.tme.eu/cz/details/rrh-45-26-120/valcova-feritova-jadra/richco/# a zkusím co to provede.

Edit, tak jsem si objednal ty ferity z TME. Zkusím a uvidím. :wink:
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
OK2BUH

#482 Příspěvek od OK2BUH »

Já používám ferity na symetrizaci často, ale je pravda, že na trochu nižších frekvencích. Nevím jestli na 5,8 GHz nebudou mít už jenom vlastnosti "jahodového dřeva". Nejsem schopen měřit tak vysoko, takže je to na tobě, dej vědět jak to dopadlo. Pokud to bude symetrizovat tak už by se PSV nemělo měnit s délkou koaxu.
ST
Kontaktovat uživatele:

#483 Příspěvek od ST »

Jo taky to beru jako loterii, já používal ferity jen do cca 500MHz a tam to fungovalo. No co, nejde o život. Zkusím a uvidím.
ST
Kontaktovat uživatele:

#484 Příspěvek od ST »

Dneska jsem si zkoušel zase trochu ladit anténky. Zkoušel jsem nějaké ferity na balun a bohužel na těchto frekvencích je to marný, je to marný. Prostě to nefunguje. Takže znovu si hraju s délkami koaxu no a vychází mi to pěkně. Délky si nechám pro sebe, dalo mi to docela měření. Dneska jsem si ověřil, že i cloewerleaf anténa ( 3 zářiče ) potřebuje jiné délky zářičů než třeba pro 4 nebo 5 zářičů. 3lístek mám pinklich odladěný. Ostatní , 4 a 5 lístek už jsem dal minule. Je to docela hraní s desetinami mm a pochopitelně to ovlivňuje i sklon zářiče. Další progres bude patch anténa pro RHCP , zatím.
Seba

#485 Příspěvek od Seba »

ST píše:S tou první Pentalobe na vTX BOSCAM 200mW jsem bez problémů dal 1000m bez ztráty signálu, jen slabý šum. Na druhé straně na vRx byla clower-leaf. Ta + 1/4 koaxu nejspíš funguje jako balun.

Jaká je podle tebe nejlepší kombinace při použití Pentalobe na RX,dát na TX taky Pentalobe,nebo čtyřlístek, případně třilístek??
ST
Kontaktovat uživatele:

#486 Příspěvek od ST »

Na Rx mám 4-lístek a na TX pentalobe popř. 3-listek. Tu pentalobe lítám jen na výletních copterech ( Discovery ) jelikož tam je možnost poškození minimální. Na 250tkách zásadně 3-listek.
Robinsson

#487 Příspěvek od Robinsson »

Proč se vůbec používá 3-lístek na TX ? U toho 4 lístku bych čekal větší všesměrovost. Menší "odpor" antény nebo v čem to tkví :)
holmer83

#488 Příspěvek od holmer83 »

Robinsson píše:Proč se vůbec používá 3-lístek na TX ? U toho 4 lístku bych čekal větší všesměrovost. Menší "odpor" antény nebo v čem to tkví :)

Toto by i mě hodně zajímalo. Případně pokud použiji pentalobe jak na straně Tx i Rx dosáhnu tak lepších výsledků v porovnání s kombinací CL na Tx a SPW na Rx?
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#489 Příspěvek od cucpo »

chlapi a co je pentalobe viem ze je 4 listok, 3 listok a helical co mi zabezpeci ta pentalobe a ako ju identifikovat?
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
gardenroute

#490 Příspěvek od gardenroute »

cucpo píše:chlapi a co je pentalobe viem ze je 4 listok, 3 listok a helical co mi zabezpeci ta pentalobe a ako ju identifikovat?
No ta ma tech listku 5 :D
Takto třeba vypada ta moje :
Přílohy
Ptaak EVO1 Pentalobe
Ptaak EVO1 Pentalobe
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
ST
Kontaktovat uživatele:

#491 Příspěvek od ST »

Pentalobe ( 5 lístků ) by měla mít nepatrně větší zisk cca 1,9 dBi proti clower leaf ( 4-lístek) která má typicky 1,2dBi.

Máte někdo zkušenosti s TBS patch anténou navrženou IBCrazy ? Dneska mi došla z němec a chci si otestovat, ale zatím nejsou podmínky.
Přílohy
Takhle vypadá např. moje konstrukce pentalobe.
Takhle vypadá např. moje konstrukce pentalobe.
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#492 Příspěvek od cucpo »

to Gardenroute: Jaaaj tak ja som blb 5 listkov jasne diky za vyjasnenie
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
ST
Kontaktovat uživatele:

#493 Příspěvek od ST »

Tady je ta TBS patch anténa. Zítra to zapojím na spektrák abych byl v obraze, jak to u TBS ladí. :lol:
Přílohy
Zadní strana anténky s konektorem
Zadní strana anténky s konektorem
Přední strana anténky se zářičem
Přední strana anténky se zářičem
zskal
Kontaktovat uživatele:

#494 Příspěvek od zskal »

ST píše:Tady je ta TBS patch anténa. Zítra to zapojím na spektrák abych byl v obraze, jak to u TBS ladí. :lol:

No na to jsem fakt zvědavý, protože já jsem teda z ní na zadek nepadl...Zdálo se mi to stejné, ne-li horší než ImmersionRC SpiroNet.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
ST
Kontaktovat uživatele:

#495 Příspěvek od ST »

Tak jsem tu TBS patch anténku pověsil na spektrák a tady je výsledek. Ladí to na spodních pásmech, pro frekvence nad 5700 nic moc, spíš bída. Prostě si udělám svoji a lepší.
Přílohy
2015-01-20-787.jpg
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“