DJI - F300 Phantom 2 Vision
Re: Dji phantom 2 vision nestabilní let a visení
A kalibrace IMU? když ho postavíš na rovnou podložku a podíváš se přes PC na acc, jaké jsou tam zhruba hodnoty?
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
V GPS modu má stát na "místě" cca, není potřeba řídit.
Byla provedena kalibrace a kontrola funkce přepínačů GPS, ATTI a manual při připojení k PéCé ? Byl "kalibrován" kompas na místě startu ? Byl potřebný počet satelitů GPS při zapisování domácí polohy před startem ? Vrtule jsou vyvážené ? Jaké jsou nastaveny hodnoty Gain ?
Na "mazáky" se vykašlete, málo který poradí.
Byla provedena kalibrace a kontrola funkce přepínačů GPS, ATTI a manual při připojení k PéCé ? Byl "kalibrován" kompas na místě startu ? Byl potřebný počet satelitů GPS při zapisování domácí polohy před startem ? Vrtule jsou vyvážené ? Jaké jsou nastaveny hodnoty Gain ?
Na "mazáky" se vykašlete, málo který poradí.
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
Nechová se to nějak takto? https://www.youtube.com/watch?v=ITJhJ34BiMc
Pokud ano, tak tam je i návod, co s tím. Viz taky http://wiki.dji.com/en/index.php/Naza-M ... ot_Setting
Pokud ano, tak tam je i návod, co s tím. Viz taky http://wiki.dji.com/en/index.php/Naza-M ... ot_Setting
Re: DJI - F300 Phantom 2 Vision
Co je to ACC?
Gps satelitů bylo 8
kompas ok. kalibrace provedena
přepínač atti/Gps taky dobrý
Hodnoty imu
mod 0,1-0,4
mod1,00-1,01
mod 1459,01-1475,1
všechny hodnoty kolísají nevim proč?
pitch a roll na 125
yaw 120
vertical 140
attitude 230 230
jo dělá mi to přesně co je na tom videu takhle neklidně to lítá.....
Gps satelitů bylo 8
kompas ok. kalibrace provedena
přepínač atti/Gps taky dobrý
Hodnoty imu
mod 0,1-0,4
mod1,00-1,01
mod 1459,01-1475,1
všechny hodnoty kolísají nevim proč?
pitch a roll na 125
yaw 120
vertical 140
attitude 230 230
jo dělá mi to přesně co je na tom videu takhle neklidně to lítá.....
acc je akcelerometr. Zkusil bych postup podle Jio...
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Takže pokud se to takto chová, tak zkus ubrat zisk třeba přes A1 nebo A2, jak je uvedeno ve videu i v tipech na wiki.
Safra na tom Jiovo odkazu toho taky moc není... Jinak to že kolísají hodnoty o nějaké drobné je normální.
Na ubírání zisku bacha, to jsou pak zas "veselé" historky o tom, jak se phantom otočil na záda při rychlejším sestupu
Takhle na dálku těžko radit, příčin může být víc.
Na ubírání zisku bacha, to jsou pak zas "veselé" historky o tom, jak se phantom otočil na záda při rychlejším sestupu
A co to v krátkosti a pro laika může být?
Čili jestli tomu dobře rozumim tak ten celej řádek snížim ohodnotu 15 procent? nebo jen to jedno políčko?
Radši se zeptám než sem přidám video s creshem
Čili jestli tomu dobře rozumim tak ten celej řádek snížim ohodnotu 15 procent? nebo jen to jedno políčko?
Radši se zeptám než sem přidám video s creshem
To že ti Phantom kmitá s těmahle gainama je prostě divný. Takže bych hledal vibrace (u phantomu to jde zkusit v ruce, chytni ho zespodu, někdo ať ti ho roztočí a opatrně zkus dvěma prsty každý rameno), nebo třeba jestli nemáš moc volně přidělanou kameru - to je klasickej vision s tou kamerou na servo?
Ladění (nebo ověření správnosti) gainů jsem u copterů dělal vždycky tak, že jsem začal v manuálu, naladil si to aby to lítalo, a pak přešel do atti/gps a doladil tyhle gainy. Naopak to totiž nemusí fungovat, a nevezmu si na triko nějakou radu od boku. Možná místní phantomisti poradí nějaký vyzkoušený hodnoty?
edit: v manuálu - basic gain, atti/gps - atti gain. Upravovat celý řádek je v podstatě nesmysl, každé políčko dělá něco trochu jiného.
Ladění (nebo ověření správnosti) gainů jsem u copterů dělal vždycky tak, že jsem začal v manuálu, naladil si to aby to lítalo, a pak přešel do atti/gps a doladil tyhle gainy. Naopak to totiž nemusí fungovat, a nevezmu si na triko nějakou radu od boku. Možná místní phantomisti poradí nějaký vyzkoušený hodnoty?
edit: v manuálu - basic gain, atti/gps - atti gain. Upravovat celý řádek je v podstatě nesmysl, každé políčko dělá něco trochu jiného.
- gardenroute
Doporučuji :
- zkontrolovat, zda-li ti nějak hodně nehazi jedna či více vrtulí, mas je dobre vyvazene?
- neabsolvoval jsi v poslední době nějaký pád ?
- IMU kalibraci udělej pokročilou, a hodnoty srovnej s hodnotami, které mas v nápovědě (ze se hýbou je v poradku)
- aktualizuj na poslední firmware a zisky nastav na tovarni (stahni si doporučeny konfig z DJI)
Na video se podivam, pisu ted přes Tapatalk...
- zkontrolovat, zda-li ti nějak hodně nehazi jedna či více vrtulí, mas je dobre vyvazene?
- neabsolvoval jsi v poslední době nějaký pád ?
- IMU kalibraci udělej pokročilou, a hodnoty srovnej s hodnotami, které mas v nápovědě (ze se hýbou je v poradku)
- aktualizuj na poslední firmware a zisky nastav na tovarni (stahni si doporučeny konfig z DJI)
Na video se podivam, pisu ted přes Tapatalk...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Děkuji všem za snahu, udělal jsem pokročilou IMU kalibraci a aktualizoval software a výrazně se to zlepšilo. děkuji.
Pád nebyl. zatim
Ještě bych se chtěl zeptat na co jsou ty hodnoty yaw, vertical, roll, pitch. Hodit to do překladače sice dám taky ale souvislost s tím co by to mělo měnit na ovládání nebo letových vlastnostech phantomu mi uniká.
A ještě jeden dotaz: jaká je přesnost stabilizace přes gps nazu ve phantomu vision? Čili když ho nechám viset jaký okruh pohybu koptéry je v toleranci? Díky. předpokládaný počet satelitů 8-9.
Pád nebyl. zatim
Ještě bych se chtěl zeptat na co jsou ty hodnoty yaw, vertical, roll, pitch. Hodit to do překladače sice dám taky ale souvislost s tím co by to mělo měnit na ovládání nebo letových vlastnostech phantomu mi uniká.
A ještě jeden dotaz: jaká je přesnost stabilizace přes gps nazu ve phantomu vision? Čili když ho nechám viset jaký okruh pohybu koptéry je v toleranci? Díky. předpokládaný počet satelitů 8-9.
Lidově, čím větší Gain tím víc se to "třepe", čím menší tím víc se to líně kolébá, ale bacha, mohlo by se to i převrátit.
Co se týká GPS, záleží na daném místě a postavení družic, mě to někdy drží jako "přibité" jindy +-pár metrů není žádná míra, ale troufnu si říct, že takový standard je kolem jednoho až dvou metrů.
Co se týká GPS, záleží na daném místě a postavení družic, mě to někdy drží jako "přibité" jindy +-pár metrů není žádná míra, ale troufnu si říct, že takový standard je kolem jednoho až dvou metrů.
Ono je ještě potřeba dodat, že "třepání" a "kolébání" může dost mást a snadno je někdo zamění
a gainy nelze ladit jen podle chování ve visu. 
HonzaS píše:Ono je ještě potřeba dodat, že "třepání" a "kolébání" může dost mást a snadno je někdo zaměnía gainy nelze ladit jen podle chování ve visu.
Dost jsem se přiučil, mimo jiné, od tohoto pána https://www.youtube.com/watch?v=6Awaob84ynk.
Řekl bych, že víc než tu. A v odkazu právě zmiňuje Gain.
- gardenroute
Zisky (Gains) jsou mj. dulezite pro nastaveni chovani pri zmenach vrtuli a hmotnosti u koptery, ovlivnuje to reakce na vychylky ovladacu, vznaseni a prip. oscilovani koptery. Jednoduše řečeno velikost zisků určuje, jak koptéra reaguje na změnu plynu svým tahem v jednotlivých osách, je to závislé na AUW koptéry (setrvačných silách) a použitých vrtulích (velikost, materiál, profil). Čím je větší AUW, tím při stejné změně plynu bude větší změna tahu, a zisky musí být nižší.Džon píše:...Děkuji všem za snahu, udělal jsem pokročilou IMU kalibraci a aktualizoval software a výrazně se to zlepšilo. děkuji. Pád nebyl. zatim...
Ještě bych se chtěl zeptat na co jsou ty hodnoty yaw, vertical, roll, pitch. Hodit to do překladače sice dám taky ale souvislost s tím co by to mělo měnit na ovládání nebo letových vlastnostech phantomu mi uniká...
Buď si stáhni z DJI webu tovární nastavení přesně pro svůj model Phantoma, nebo vyzkoušej nastavit takového zisky
(Tvoje původní nastavení 125, 125, 120, 140, 230, 230 ):
115 / 115 / 150 / 150 / 200 / 200
U klasického Phantoma (P1, P2) lze do 7. kanálu místo náklonu gimbalu na Tx namapovat jednotlivé zisky, a tak 7. kanál využít v terénu pro změnu zisků přímo za letu a tak se k potřebným hodnotám dopídit. U Vision ale asi toto nepůjde, myslím, že nemá 7. kanál pro RC Tx osazen.
Přesnost stabilizace přes letový režim GPA ATTi by měla být při locku nad 8 satelitů a pokud nebudou nějaké extrémní povětrnostní podmínky kolem 0.5 - 1 metru. Více by to driftovat zásadně nemělo, nedávno jsme na setkání podzimním phantomistů PPPPPPPP dělali soutěžní test s P1 a P2kami, při kterém jsme odstartovali z označeného místa, s GPS ATTi režimem vystoupali bez korekcí řízení do cca 50-60 metrů, a opět klesli až na místo startu, opět bez korekcí do řízení. Obvykle ne dále než 1-1.5 metru od startu. Je to vidět na mém videu z této akce, které je ale nyní v soukromém režimu. Dej vědět, pokud by jsi to chtěl vidět.Džon píše:...A ještě jeden dotaz: jaká je přesnost stabilizace přes gps nazu ve phantomu vision? Čili když ho nechám viset jaký okruh pohybu koptéry je v toleranci? Díky. předpokládaný počet satelitů 8-9....
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |